Hodnocení receptu
Průměr: 1.8 ()
Do 30 minut Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 766 kcal
Bílkoviny 32 g
Sacharidy 86 g
Tuky 31 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

V teplém počasí vás osvěží studený oběd nebo večeře.

Suroviny

brambory 3 ks
ve slupce
jarní cibulka 2 ks
jablka 1 ks
na kostičky
ryba 100 g
matjesy
zakysaná smetana 1 kelímek
sůl
pepř

1 Uvařte tři brambory ve slupce doměkka; po vychladnutí je oloupejte a nakrájejte na kostky.

2 Dvě jarní cibulky pokrájejte na kolečka, jedno jablko na kostičky a 100 g matjesů na kousky. Přidejte k bramborám, zalijte kelímkem zakysané smetany, osolte, opepřete a opatrně promíchejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/8

Apetit magazín

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka
  • Suroviny

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka

Klikva bahenní nebo velkoplodá je původní americká rostlina, která je příbuznou naší lesní brusinky. Protože se jí červené bobule klikvy chutí i vzhledem velmi podobají, vžilo se u nás pro ni označení „kanadská brusinka“. Nejčastěji se...
Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy
  • Tipy a triky

Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy

Tato nenápadná rostlina se pěstuje přes 8 tisíc let. Je hodnotným zdrojem bílkovin, železa, vlákniny a dalších prospěšných látek. Čočka není jen hnědá, v české kuchyni se zabydlela červená čočka a pomalu do ní prostupuje i černá čočka ...

Obchod Apetit