
Bramborový salát s bylinkovou zálivkou à la vinaigrette
Netradiční bramborový salát poslouží jako příloha k jednoduše upravenému masu, seitanu, tempehu nebo tofu pro čtyři osoby.
Vydání: 2019/4
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 500 g nových nebo drobných salátových (varný typ A) brambor
- sůl a čerstvě mletý pepř
- 4 lžíce panenského olivového oleje
- 2 lžíce červeného vinného octa
- 1/2 stroužku česneku, drcená
- 1 lžička dijonské hořčice
- po malé hrsti lístků hladkolisté petrželky, estragonu a máty, nasekané
NA ZÁLIVKU
Příprava jídla
1 Brambory vydrhněte kartáčkem, větší nakrájejte na půl či na čtvrtky. Uvařte je v osolené vodě doměkka, ale nerozvařte je, trvá to okolo 20 minut. Důkladně sceďte.
2 V míse prošlehejte pa- nenský olivový olej, červený vinný ocet, drcený česnek a dijonskou hořčici. Vmíchej- te nasekané bylinky, osolte a opepřete, vsypte brambory a promíchejte.
Foto: Ant Duncan
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media
Přidat komentář