
Bramborový salát ve stylu newyorských deli
Lahůdkářství (deli) vlastněná původně židovskými přistěhovalci nabízela typické delikatesy, v nichž nechybí cibule, okurky a majonéza.
Vydání: 2019/4
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 500 g nových nebo drobných salátových (varný typ A) brambor
- sůl a čerstvě mletý pepř
- 4 lžíce majonézy
- 1 lžíce americké, plnotučné nebo jiné jemnější hořčice
- 3 lžíce nadrobno nakrájených sterilovaných okurek + 1 lžička láku
- 1 šalotka, nakrájená nadrobno
- malý svazek kopru, nasekaný
NA DRESINK
Příprava jídla
1 Brambory vydrhněte kartáčkem, větší nakrájejte na půl či na čtvrtky. Uvařte je v osolené vodě doměkka, tak akorát, aby se nerozpadaly, trvá to okolo 20 minut. Důkladně sceďte.
2 V míse promíchejte majonézu, hořčici, okurky, lák, šalotku a kopr. Vsypte brambory a promíchejte. Podle chuti osolte a opepřete a znovu promíchejte.
Foto: Ant Duncan
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media
Přidat komentář