Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bramborový salát ve stylu newyorských deli

Lahůdkářství (deli) vlastněná původně židovskými přistěhovalci nabízela typické delikatesy, v nichž nechybí cibule, okurky a majonéza.

Vydání: 2019/4
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT20M
Vaření 0:20
Salát Americká

Ingredience

    • 500 g nových nebo drobných salátových (varný typ A) brambor
    • sůl a čerstvě mletý pepř

    NA DRESINK

    • 4 lžíce majonézy
    • 1 lžíce americké, plnotučné nebo jiné jemnější hořčice
    • 3 lžíce nadrobno nakrájených sterilovaných okurek + 1 lžička láku
    • 1 šalotka, nakrájená nadrobno
    • malý svazek kopru, nasekaný

Příprava jídla

1 Brambory vydrhněte kartáčkem, větší nakrájejte na půl či na čtvrtky. Uvařte je v osolené vodě doměkka, tak akorát, aby se nerozpadaly, trvá to okolo 20 minut. Důkladně sceďte.

2 V míse promíchejte majonézu, hořčici, okurky, lák, šalotku a kopr. Vsypte brambory a promíchejte. Podle chuti osolte a opepřete a znovu promíchejte.

Foto: Ant Duncan
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Bramborový salát à la korunovační kuře

Bramborový salát se slaninou a modrým sýrem

Bramborový salát s bylinkovou zálivkou à la vinaigrette

REKLAMA

Přidat komentář