Lahůdkářství (deli) vlastněná původně židovskými přistěhovalci nabízela typické delikatesy, v nichž nechybí cibule, okurky a majonéza.
Suroviny
brambory nové
500
g
lze nahradit salátovými (typ A)
sůl
pepř
čerstvě mletý
Na dresink
majonéza
4
PL
hořčice americká
1
PL
plnotučnou nebo jinou jemnější
okurky nakládané
3
PL
nadrobno + 1 lžička láku
šalotka
1
ks
nadrobno
kopr
svazek
nasekaný
Postup
1
Brambory vydrhněte kartáčkem, větší nakrájejte na půl či na čtvrtky. Uvařte je v osolené vodě doměkka, tak akorát, aby se nerozpadaly, trvá to okolo 20 minut. Důkladně sceďte.
2
V míse promíchejte majonézu, hořčici, okurky, lák, šalotku a kopr. Vsypte brambory a promíchejte. Podle chuti osolte a opepřete a znovu promíchejte.