Bramborový salát ve stylu newyorských deli

Bramborový salát ve stylu newyorských deli

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 880 kcal
Bílkoviny 13 g
Cukr 111 g
Tuky 44 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lahůdkářství (deli) vlastněná původně židovskými přistěhovalci nabízela typické delikatesy, v nichž nechybí cibule, okurky a majonéza.

Suroviny

brambory nové 500 g
lze nahradit salátovými (typ A)
sůl
pepř
čerstvě mletý
Na dresink
majonéza 4 PL
hořčice americká 1 PL
lze nahradit plnotučnou / jemnější
okurky nakládané 3 PL
nadrobno + 1 lžička láku
šalotka 1 ks
nadrobno
kopr svazek
nasekaný

1 Brambory vydrhněte kartáčkem, větší nakrájejte na půl či na čtvrtky. Uvařte je v osolené vodě doměkka, tak akorát, aby se nerozpadaly, trvá to okolo 20 minut. Důkladně sceďte.

2 V míse promíchejte majonézu, hořčici, okurky, lák, šalotku a kopr. Vsypte brambory a promíchejte. Podle chuti osolte a opepřete a znovu promíchejte.

Foto: Ant Duncan
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Suroviny

V létě potřebujete meloun!

Štavnatý meloun plný sladkého nektaru rozplývající se na jazyku patří mezi typické letní pochoutky. Podívejte se s námi do světa melounů, jejich odrůd i chutí a vyzkoušejte zajímavé a netradiční melounové recepty. ...
  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...
  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...
  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....

Obchod Apetit