0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
2 / 5. Počet hodnocení: 7
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 670 kcal
Bílkoviny 16 g
Sacharidy 124 g
Tuky 8 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zajímavá jarní příloha. Výborné s plátkem šunky nebo s rybou.

Suroviny

brambory 600 g
nové, přepůlené
křen 1 PL
strouhaný
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
ředkvičky 100 g
na tenké plátky
pažitka 3 PL
jemně sekaná, lze nahradit jarní cibulkou

Postup

1

Vložte brambory do hrnce s vroucí osolenou vodou a vařte asi 10 minut doměkka. Slijte a nechte mírně zchladnout. Promíchejte křen se zakysanou smetanou, osolte a opepřete. Zálivku promíchejte s horkými brambory.

2

Přisypte ředkvičky a pažitku a znovu opatrně, ale důkladně promíchejte. Můžete podávat teplé i studené.

Podávejte: s opečeným plátkem šunky či uzeného a s lehkým listovým salátem. Jsou výborné i s lososem.

Zkuste: do brambor zamíchat pokrájené matjesy a jablko, takový salát vydá na samostatné jídlo a je to pochoutka!

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/5

Apetit magazín

Kdo je to someliér, co umí a s čím poradí?
  • Lidé a jídlo

Kdo je to someliér, co umí a s čím poradí?

Someliér (nebo také sommeliér) vám v restauraci servíruje ideální víno k jídlu, které máte před sebou, a nejen to. Čím více budete o roli someliéra vědět, tím lépe budete moci plně využít jeho znalostí a zkušeností, až budete příště...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč