Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
2.6/5 Počet hodnocení: 15
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 670 kcal
Bílkoviny 16 g
Sacharidy 124 g
Tuky 8 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zajímavá jarní příloha. Výborné s plátkem šunky nebo s rybou.

Suroviny

nové, přepůlené
křen 1 PL
strouhaný
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
ředkvičky 100 g
na tenké plátky
pažitka 3 PL
jemně sekaná, lze nahradit jarní cibulkou

Postup

1

Vložte brambory do hrnce s vroucí osolenou vodou a vařte asi 10 minut doměkka. Slijte a nechte mírně zchladnout. Promíchejte křen se zakysanou smetanou, osolte a opepřete. Zálivku promíchejte s horkými brambory.

2

Přisypte ředkvičky a pažitku a znovu opatrně, ale důkladně promíchejte. Můžete podávat teplé i studené.

Podávejte: s opečeným plátkem šunky či uzeného a s lehkým listovým salátem. Jsou výborné i s lososem.

Zkuste: do brambor zamíchat pokrájené matjesy a jablko, takový salát vydá na samostatné jídlo a je to pochoutka!

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/5

Apetit magazín