Zajímavá jarní příloha. Výborné s plátkem šunky nebo s rybou.
Suroviny
brambory
600
g
nové, přepůlené
křen
1
PL
strouhaný
zakysaná smetana
50
g
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
ředkvičky
100
g
na tenké plátky
pažitka
3
PL
jemně sekaná, lze nahradit jarní cibulkou
Postup
1
Vložte brambory do hrnce s vroucí osolenou vodou a vařte asi 10 minut doměkka. Slijte a nechte mírně zchladnout. Promíchejte křen se zakysanou smetanou, osolte a opepřete. Zálivku promíchejte s horkými brambory.
2
Přisypte ředkvičky a pažitku a znovu opatrně, ale důkladně promíchejte. Můžete podávat teplé i studené.
Podávejte: s opečeným plátkem šunky či uzeného a s lehkým listovým salátem. Jsou výborné i s lososem.
Zkuste: do brambor zamíchat pokrájené matjesy a jablko, takový salát vydá na samostatné jídlo a je to pochoutka!
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Saláty jako stvořené k velikonoční nádivce(23 receptů )
- Nechte křen zazářit: Připravte si s námi křenové lahůdky(15 receptů )