Bramborový salát není jen vánoční záležitost! Touto originální variací můžete osvěžit letošní velikonoční stůl.
Suroviny
brambory nové
500
g
lze nahradit salátovými (typ A)
sůl
pepř
čerstvě mletý
Na dokončení
rostlinný olej
1
PL
cibule
1
ks
malá, nadrobno
kari koření
2
ČL
kurkuma (mletá)
½
ČL
jogurt bílý
100
ml
mangové čatní
2
PL
koriandr čerstvý
nasekaný
Postup
1
Brambory vydrhněte kartáčkem, větší nakrájejte podle potřeby. Uvařte je v osolené vodě doměkka (spíš méně než více), trvá to okolo 20 minut. Sceďte.
2
V menší pánvi rozehřejte olej a opečte na něm cibuli do sklovita. Vmíchejte kari koření a mletou kurkumu a dále míchejte zhruba 2–3 minuty. Přesuňte do mísy, nechte zchladnout a vmíchejte jogurt, mangové čatní, osolte a opepřete. Vsypte brambory, promíchejte, přidejte hrst koriandru a znovu promíchejte. Podávejte posypané dalším koriandrem.