Bramborový salát à la korunovační kuře

Bramborový salát à la korunovační kuře

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 655 kcal
Bílkoviny 13 g
Cukr 110 g
Tuky 17 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bramborový salát není jen vánoční záležitost! Touto originální variací můžete osvěžit letošní velikonoční stůl.

Suroviny

brambory nové 500 g
lze nahradit salátovými (typ A)
sůl
pepř
čerstvě mletý
Na dokončení
rostlinný olej 1 PL
cibule 1 ks
malá, nadrobno
kari koření 2 ČL
kurkuma (mletá) 0.5 ČL
mletá
100 ml
bílý jogurt
2 PL
mangové čatní
koriandr
čerstvý, nasekaný

1 Brambory vydrhněte kartáčkem, větší nakrájejte podle potřeby. Uvařte je v osolené vodě doměkka (spíš méně než více), trvá to okolo 20 minut. Sceďte.

2 V menší pánvi rozehřejte olej a opečte na něm cibuli do sklovita. Vmíchejte kari koření a mletou kurkumu a dále míchejte zhruba 2–3 minuty. Přesuňte do mísy, nechte zchladnout a vmíchejte jogurt, mangové čatní, osolte a opepřete. Vsypte brambory, promíchejte, přidejte hrst koriandru a znovu promíchejte. Podávejte posypané dalším koriandrem.

Foto: Ant Duncan
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...
  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....
  • Tipy a triky

Čas malin přezrálých

Maliny jsou bezesporu symbolem léta. Pokud vám právě teď dozrávají na zahrádce, vrhněte se na zpracování úrody. Jenže… už vám došly nápady nevíte, co s nimi dál? Máme pro vás pár tipů. ...
  • Novinky a zajímavosti

Dáte si whiskey nebo whisky?

Že v tom není žádný rozdíl? Omyl. Skotové a Irové vědí nejlépe, jak velký rozdíl mezi whiskey a whisky je. Až si příště budete v restauraci tento zlatavý alkoholický nápoj objednávat, dobře si rozmyslete, co skutečně chcete. ...

Obchod Apetit