Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pečený ocásek na česneku se strapačkami

Pečený ocásek na česneku se strapačkami

Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3773 kcal
Bílkoviny 206 g
Sacharidy 480 g
Tuky 104 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Původně řeznický odřezek má mezi kuchaři spoustu příznivců. Za výbornou cenu totiž nabízí dobré maso vhodné především k pečení.

Suroviny

masité, rozseknuté na 2 až 3 kousky
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
nasekané stroužky z 1 palice česneku
nadrobno
Na strapačky
nastrouhané najemno
vejce 5 ks
Na zelí
nadrobno
zelí kysané 400 g

Postup

1

Troubu předehřejte na 160 °C. Ocásky očistěte a dejte do pekáče. Osolte, opepřete, posypte kmínem, přidejte nasekaný česnek a cibuli a podlijte trochou vody.

2

Dejte do trouby péct asi na 1,5 hodiny doměkka a dozlatova, podle potřeby podlévejte. Na konci pečení byste měli mít přiměřené množství šťávy – asi 250 ml.

3

Mezitím si připravte zelí a strapačky. Strouhané brambory ještě lehce rozmixujte. Dejte do mísy, přidejte vejce a polohrubou mouku, osolte a vypracujte vláčné těsto. Nesmí být ani řídké, ani husté. Přes síto na halušky s velkými otvory protlačujte těsto do vroucí osolené vody a vařte, dokud strapačky nevyplavou na povrch. Pak je vyndejte a nechte okapat.

4

Na rozehřátém sádle zpěňte cibuli, přidejte pokrájené zelí, osolte, opepřete a lehce oslaďte, podlijte vodou a duste asi 20 minut doměkka. Přidejte strapačky, promíchejte a podávejte s ocásky a vypečenou šťávou.

NĚCO NAVÍC
Příště zkuste stejný recept s uzeným, maso oberte a zamíchejte přímo do strapaček.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/10

Apetit magazín