0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pečený ocásek na česneku se strapačkami

Pečený ocásek na česneku se strapačkami

Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3773 kcal
Bílkoviny 206 g
Sacharidy 480 g
Tuky 104 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Původně řeznický odřezek má mezi kuchaři spoustu příznivců. Za výbornou cenu totiž nabízí dobré maso vhodné především k pečení.

Suroviny

vepřový ocásek 4 ks
masité, rozseknuté na 2 až 3 kousky
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
kmín
česnek 1 ks
nasekané stroužky z 1 palice česneku
cibule 2 ks
nadrobno
Na strapačky
brambory 1 kg
nastrouhané najemno
vejce 5 ks
mouka pšeničná polohrubá 250 g
Na zelí
sádlo 2 PL
cibule 1 ks
nadrobno
zelí kysané 400 g
krupicový cukr 2 PL

1 Troubu předehřejte na 160 °C. Ocásky očistěte a dejte do pekáče. Osolte, opepřete, posypte kmínem, přidejte nasekaný česnek a cibuli a podlijte trochou vody.

2 Dejte do trouby péct asi na 1,5 hodiny doměkka a dozlatova, podle potřeby podlévejte. Na konci pečení byste měli mít přiměřené množství šťávy – asi 250 ml.

3 Mezitím si připravte zelí a strapačky. Strouhané brambory ještě lehce rozmixujte. Dejte do mísy, přidejte vejce a polohrubou mouku, osolte a vypracujte vláčné těsto. Nesmí být ani řídké, ani husté. Přes síto na halušky s velkými otvory protlačujte těsto do vroucí osolené vody a vařte, dokud strapačky nevyplavou na povrch. Pak je vyndejte a nechte okapat.

4 Na rozehřátém sádle zpěňte cibuli, přidejte pokrájené zelí, osolte, opepřete a lehce oslaďte, podlijte vodou a duste asi 20 minut doměkka. Přidejte strapačky, promíchejte a podávejte s ocásky a vypečenou šťávou.

NĚCO NAVÍC
Příště zkuste stejný recept s uzeným, maso oberte a zamíchejte přímo do strapaček.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/10

Apetit magazín

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...
Kombucha: Připravte si nápoj dlouhověkosti
  • Zajímavosti

Kombucha: Připravte si nápoj dlouhověkosti

Pozitivní účinky kombuchy na lidský organismus jsou známy již tisíce let. Jedná se o fermentovaný nápoj, který je díky živým kulturám bohatý na probiotika, antioxidanty a mnoho dalších prospěšných látek. Jak si kombuchu připravit doma? ...
AD
Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!
  • Nakupujeme

Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!

Věděli jste, že domácnosti jsou odpovědné až za 53 % potravinového odpadu? Tento alarmující údaj, zveřejněný organizací Zachraň jídlo, nám může posloužit jako odrazový můstek ke změně. Naučíme-li se lépe hospodařit, bude to mít pozitivní...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč