Pečený ocásek na česneku se strapačkami

Pečený ocásek na česneku se strapačkami

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3253 kcal
Bílkoviny 118 g
Cukr 476 g
Tuky 88 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Původně řeznický odřezek má mezi kuchaři spoustu příznivců. Za výbornou cenu totiž nabízí dobré maso vhodné především k pečení.

Suroviny

4 ks
vepřové ocásky masité, rozseknuté na 2 až 3 kousky
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
kmín
česnek 1
nasekané stroužky
cibule 2 ks
nadrobno
Na strapačky
brambory 1 kg
nastrouhané najemno
vejce 5 ks
mouka pšeničná polohrubá 250 g
Na zelí
sádlo 2 PL
cibule 1 ks
nadrobno
zelí kysané 400 g
krupicový cukr 2 PL

1 Troubu předehřejte na 160 °C. Ocásky očistěte a dejte do pekáče. Osolte, opepřete, posypte kmínem, přidejte nasekaný česnek a cibuli a podlijte trochou vody.

2 Dejte do trouby péct asi na 1,5 hodiny doměkka a dozlatova, podle potřeby podlévejte. Na konci pečení byste měli mít přiměřené množství šťávy – asi 250 ml.

3 Mezitím si připravte zelí a strapačky. Strouhané brambory ještě lehce rozmixujte. Dejte do mísy, přidejte vejce a polohrubou mouku, osolte a vypracujte vláčné těsto. Nesmí být ani řídké, ani husté. Přes síto na halušky s velkými otvory protlačujte těsto do vroucí osolené vody a vařte, dokud strapačky nevyplavou na povrch. Pak je vyndejte a nechte okapat.

4 Na rozehřátém sádle zpěňte cibuli, přidejte pokrájené zelí, osolte, opepřete a lehce oslaďte, podlijte vodou a duste asi 20 minut doměkka. Přidejte strapačky, promíchejte a podávejte s ocásky a vypečenou šťávou.

NĚCO NAVÍC
Příště zkuste stejný recept s uzeným, maso oberte a zamíchejte přímo do strapaček.

Apetit magazín

Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience a také ta pravá grilovací omáčka, která jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od tradiční švýcarské značky THOMY se dá s chutí...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Začíná čajový obřad. V létě na ledu!

Při dlouhém dni v kanceláři. Na zahradní akci s přáteli. Anebo při dobrodružném objevování krás země. Pokaždé přijde tekuté osvěžení vhod. Co takhle si ale připravit drink z poctivého čaje? Příprava vám zabere jen pár minut a osvěžení vás...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Suroviny

Jak na to: nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
  • Tipy a triky

Rostlinné nápoje: obilné

Intolerance není alergie Intolerance laktózy, tedy neschopnost organismu strávit mléčný cukr – laktózu, postihuje téměř 75 % lidské populace. Jedná se o přirozený průvodní jev dospělého stádia lidského života, dříve se mlékem živili...
  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...

Obchod Apetit