Masové koule & brambory v kysaném zelí

Masové koule & brambory v kysaném zelí

Hodnocení receptu
Průměr: 4.9 ()
Do 30 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1673 kcal
Bílkoviny 117 g
Cukr 151 g
Tuky 63 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Kysané zelí sice spojujeme hlavně s uzeným a vepřovým masem, ale stejně dobře se dá kombinovat také s mletým hovězím nebo jehněčím masem.

Suroviny

hovězí maso mleté 400 g
vejce 1 ks
malé, lehce prošlehané
strouhanka 50 g
z čerstvého pečiva
mléko 40 ml
jablečný ocet 2 ČL
cibule 0.5 ks
malá, nadrobno nakrájená
kmín ČL
sůl 0.5 ČL
olej 1 PL
brambory 450 g
nakrájené na plátky a uvařené doměkka
zelí kysané 450 g
včetně láku
petrželka
na posypání, nemusí být

1 V míse důkladně smíchejte maso, vejce, strouhanku, mléko podle potřeby, cibuli, ocet, kmín a sůl. Z hmoty vytvarujte koule o průměru asi 4 cm.

2 Do těžkého kastrolu nebo hluboké pánve nalijte olej a na středním ohni v něm opečte masové koule dohněda. Přidejte brambory a zelí a pořádně promíchejte, dbejte při tom na to, aby se brambory moc nepolámaly. Přiveďte k varu, zmírněte oheň a 15–20 minut prohřívejte.

3 Podávejte posypané petrželkou.

NĚCO NAVÍC
Recept na domácí zelí kvašené ve sklenici najdete tady.

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...
  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...

Obchod Apetit