0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Masové koule & brambory v kysaném zelí

Masové koule & brambory v kysaném zelí
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Masové koule & brambory v kysaném zelí

4.9 / 5. Počet hodnocení: 12
Do 30 minut Velmi snadné pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1701 kcal
Bílkoviny 118 g
Sacharidy 160 g
Tuky 64 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kysané zelí sice spojujeme hlavně s uzeným a vepřovým masem, ale stejně dobře se dá kombinovat také s mletým hovězím nebo jehněčím masem.

Suroviny

hovězí maso mleté 400 g
vejce 1 ks
lehce prošlehané
strouhanka 50 g
z čerstvého pečiva
mléko 40 ml
jablečný ocet 2 ČL
cibule ½ ks
malá, nadrobno
kmín ½ ČL
sůl ½ ČL
olej 1 PL
brambory vařené 450 g
na plátky
zelí kysané 450 g
včetně láku
petrželka
na posypání, nemusí být

Postup

1

V míse důkladně smíchejte maso, vejce, strouhanku, mléko podle potřeby, cibuli, ocet, kmín a sůl. Z hmoty vytvarujte koule o průměru asi 4 cm.

2

Do těžkého kastrolu nebo hluboké pánve nalijte olej a na středním ohni v něm opečte masové koule dohněda.

3

Přidejte brambory a zelí a pořádně promíchejte, dbejte při tom na to, aby se brambory moc nepolámaly. Přiveďte k varu, zmírněte oheň a 15–20 minut prohřívejte.

4

Podávejte posypané petrželkou.

NĚCO NAVÍC
Recept na domácí zelí kvašené ve sklenici najdete tady.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/2

Apetit magazín

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Zajímavosti

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč