0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Masové koule & brambory v kysaném zelí

Masové koule & brambory v kysaném zelí
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Masové koule & brambory v kysaném zelí

3.9/5 Počet hodnocení: 37
Do 30 minut Velmi snadné pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1701 kcal
Bílkoviny 118 g
Sacharidy 160 g
Tuky 64 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kysané zelí sice spojujeme hlavně s uzeným a vepřovým masem, ale stejně dobře se dá kombinovat také s mletým hovězím nebo jehněčím masem.

Suroviny

vejce 1 ks
lehce prošlehané
strouhanka 50 g
z čerstvého pečiva
mléko 40 ml
jablečný ocet 2 ČL
cibule ½ ks
malá, nadrobno
kmín ½ ČL
sůl ½ ČL
olej 1 PL
brambory vařené 450 g
na plátky
zelí kysané 450 g
včetně láku
petrželka
na posypání, nemusí být

Postup

1

V míse důkladně smíchejte maso, vejce, strouhanku, mléko podle potřeby, cibuli, ocet, kmín a sůl. Z hmoty vytvarujte koule o průměru asi 4 cm.

2

Do těžkého kastrolu nebo hluboké pánve nalijte olej a na středním ohni v něm opečte masové koule dohněda.

3

Přidejte brambory a zelí a pořádně promíchejte, dbejte při tom na to, aby se brambory moc nepolámaly. Přiveďte k varu, zmírněte oheň a 15–20 minut prohřívejte.

4

Podávejte posypané petrželkou.

NĚCO NAVÍC
Recept na domácí zelí kvašené ve sklenici najdete tady.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/2

Apetit magazín

AD
Čím letos potěšíte koledníky?
  • Zajímavosti

Čím letos potěšíte koledníky?

Jeden z největších svátků jídla a hojnosti už je za rohem, takže se už ani my nemůžeme dočkat heboučkých mazanců, sladkých beránků a vyladěných nádivek. K Velikonocům patří kromě všemožného mlsání i nadělování koledníkům. Aby vás...
AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč