0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Bramborové koláčky s hruškovým čatní

Bramborové koláčky s hruškovým čatní

3.5 / 5. Počet hodnocení: 2
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4323 kcal
Bílkoviny 48 g
Sacharidy 449 g
Tuky 251 g
Vláknina 39 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jako od maminky...

Suroviny

Na těsto
brambory 250 g
oloupané
mouka pšeničná hladká 250 g
a trocha na poprášení
máslo 250 g
rozpuštěné
sůl
tuk
na vymaštění plechu
zakysaná smetana 250 ml
Na čatní
hruška 300 g
oloupané
želírovací cukr 200 g

1Brambory v hrnci zalijte studenou osolenou vodou, přiveďte k varu a vařte na vysokém plameni asi 12 minut (doměkka). Vodu slijte a brambory prolisujte do velké mísy. Pokud nemáte lis na brambory, rozšťouchejte je kvedlačkou nebo je na pracovní ploše několikrát přejeďte válečkem. 

2Do mísy přidejte rozpuštěné máslo, mouku a sůl. Vařečkou zpracujte na hladké těsto, přemístěte ho na pracovní plochu a rozválejte na plát vysoký přibližně 2 cm. Vykrajujte kolečka, třeba sklenkou.

3Troubu předehřejte na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Koláčky pečte 10 minut; pokud používáte lívanečník, vymastěte ho a koláčky v něm opékejte z každé strany asi 5 minut.

4Připravte si čatní: pokrájené hrušky a cukr dejte do kastrůlku
a vařte asi 8 minut na středním plameni. Můžete také využít mikrovlnnou troubu – po třech minutách na nejvyšším výkonu směs promíchejte a povařte ještě tři minuty. Koláčky podávejte s čatní a smetanou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/11

Komentáře

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč