Jako od maminky...
Suroviny
Postup
Brambory v hrnci zalijte studenou osolenou vodou, přiveďte k varu a vařte na vysokém plameni asi 12 minut (doměkka). Vodu slijte a brambory prolisujte do velké mísy. Pokud nemáte lis na brambory, rozšťouchejte je kvedlačkou nebo je na pracovní ploše několikrát přejeďte válečkem.
Do mísy přidejte rozpuštěné máslo, mouku a sůl. Vařečkou zpracujte na hladké těsto, přemístěte ho na pracovní plochu a rozválejte na plát vysoký přibližně 2 cm. Vykrajujte kolečka, třeba sklenkou.
Troubu předehřejte na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Koláčky pečte 10 minut; pokud používáte lívanečník, vymastěte ho a koláčky v něm opékejte z každé strany asi 5 minut.
Připravte si čatní: pokrájené hrušky a cukr dejte do kastrůlku
a vařte asi 8 minut na středním plameni. Můžete také využít mikrovlnnou troubu – po třech minutách na nejvyšším výkonu směs promíchejte a povařte ještě tři minuty. Koláčky podávejte s čatní a smetanou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 11 skvělých receptů, jak připravit brambory na sladko(11 receptů )
- 29 slaných hruškových pochoutek, které si zamilujete(29 receptů )
Komentáře