Bramborové koláčky s hruškovým čatní

Bramborové koláčky s hruškovým čatní

Hodnocení receptu
Průměr: 3.5 (2)
Do hodiny 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4323 kcal
Bílkoviny 48 g
Cukr 449 g
Tuky 251 g
Vláknina 39 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Jako od maminky...

Suroviny

Na těsto
brambory 250 g
oloupané
mouka pšeničná hladká 250 g
a trocha na poprášení
máslo 250 g
rozpuštěné
sůl
tuk
na vymaštění plechu
zakysaná smetana 250 ml
Na čatní
hrušky 300 g
oloupané
želírovací cukr 200 g
1. Brambory v hrnci zalijte studenou osolenou vodou, přiveďte k varu a vařte na vysokém plameni asi 12 minut (doměkka). Vodu slijte a brambory prolisujte do velké mísy. Pokud nemáte lis na brambory, rozšťouchejte je kvedlačkou nebo je na pracovní ploše několikrát přejeďte válečkem. 

2. Do mísy přidejte rozpuštěné máslo, mouku a sůl. Vařečkou zpracujte na hladké těsto, přemístěte ho na pracovní plochu a rozválejte na plát vysoký přibližně 2 cm. Vykrajujte kolečka, třeba sklenkou.

3. Troubu předehřejte na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Koláčky pečte 10 minut; pokud používáte lívanečník, vymastěte ho a koláčky v něm opékejte z každé strany asi 5 minut.

4. Připravte si čatní: pokrájené hrušky a cukr dejte do kastrůlku
a vařte asi 8 minut na středním plameni. Můžete také využít mikrovlnnou troubu – po třech minutách na nejvyšším výkonu směs promíchejte a povařte ještě tři minuty. Koláčky podávejte s čatní a smetanou.

Obchod Apetit