Recept na brambory s těstovinami koluje ve středoevropském prostoru v různých obměnách nejčastěji jako granadýr nebo grenadýrmarš. V Maďarsku mu říkají krumplis tészta a právě ‚uherskou’ verzí jsme se inspirovali. Mletá paprika dodá téhle lidové lahůdce skvělou chuť.
Suroviny
Porce
Suroviny
Porce
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno
Chybí vám suroviny?
Další recepty nížeNutriční hodnoty
Na 1 porci
- Energie 707 kcal
- Bílkoviny 16.33 g
- Sacharidy 114.67 g
- Tuky 18.33 g
Postup přípravy
Autor: Redakce, z vydání Apetit 2023/3
Přidat hodnocení
Hodnocení
3,7/5Vytisknout
Sdílet

Recept je z vydání:
Apetit 2023/3
Přivítejte s březnovým Apetitem, který vychází už 16. 2. 2023, přicházející jaro. To se do nového vydání promítlo hlavně v podobě vitaminy nabitých klíčků a výhonků, které jsme nejdříve vypěstovali a poté použili do lahodných pokrmů. Nechybí ani další poklad sezony – nádherně zbarvené krvavé pomeranče, které zazáří nejen v salátech a dezertech, ale překvapivě i v majonéze či jako doprovod pečených kachních stehen. Společně se také vrhneme na jarní úklid lednice, ze zbytků džemů, arašídového másla, citronového krému či kondenzovaného mléka upečeme úžasné dezerty. Vzhledem k tomu, že březnové dny bývají ještě chladné, přidáme na zahřátí recepty na čtveřici pozapomenutých českých polévek a indické speciality od Ilony Bansal. Připravili jsme pro vás i ochutnávku z nové knihy z dílny Apetitu, kuchařky Mleté maso. Vyzpovídali jsme také sedm inspirativních žen, kterým se daří měnit tvář české gastronomické scény. Apetit, napsáno s chutí.