Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Brambory s těstovinami a mletou paprikou
Brambory s těstovinami a mletou paprikou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Brambory s těstovinami a mletou paprikou

3.5/5 Počet hodnocení: 4
Do 50 minut Velmi snadné Pro 3 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2121 kcal
Bílkoviny 49 g
Sacharidy 344 g
Tuky 55 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

 Recept na brambory s těstovinami koluje ve středoevropském prostoru v různých obměnách nejčastěji jako granadýr nebo grenadýrmarš. V Maďarsku mu říkají krumplis tészta a právě ‚uherskou’ verzí jsme se inspirovali. Mletá paprika dodá téhle lidové lahůdce skvělou chuť.

Související recepty

Suroviny

oloupané, nakrájené na drobnější kostky
sůl
pepř
čerstvě mletý
vepřové sádlo 3 PL
nakrájená nadrobno
nebo pálivá paprika, popřípadě kombinace podle chuti
široké nudle a fleky 300 g
nebo jiné těstoviny
kmín 1 špetka
mletý
ve vaničce
pažitka 1 hrst
na posypání

Postup

1

V hrnci s osolenou vodou uvařte brambory doměkka a sceďte. Na velké pánvi rozehřejte 1 lžíci sádla. Do rozpáleného sádla vhoďte cibuli. Restujte, až cibule zesklovatí a začne zlátnout, pak zasypte mletou paprikou. Odstavte z ohně, vsypte do pánve brambory a rozšťouchejte nebo rozmačkejte vidličkou s tukem, cibulí a paprikou – není nutné úplně dohladka.

2

V hrnci s vroucí osolenou vodou uvařte těstoviny na skus a sceďte.

3

Čerstvě uvařené těstoviny vsypte do paprikovo-bramborové směsi. Promíchejte, až se těstoviny obalí. Pak do nich přidejte další 2 lžíce sádla a špetku kmínu. Promíchejte, aby se rozpouštějící se sádlo dostalo i na dno pánve. Nechte chvíli bez míchání, aby se těstoviny opekly odspoda, pak opatrně nazdvihujte a obracejte, aby se vše opeklo z druhé strany.

4

Smíchejte tvaroh a zakysanou smetanu a část podávejte navrch těstovin, zbytek v misce vedle. Na závěr posypejte troškou pažitky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2023/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2023/3

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...