Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Älpermagronen neboli těstoviny alpských horalů

Magronen je německo–švýcarský výraz pro italské makarony, které do Alp pronikly po vybudování gotthardského železničního tunelu. A ostatní suroviny byly k dispozici přímo na salaši.

 

Vydání: 2018/2
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4–6 osob
Doba přípravy: Do 30 minut
PT10M
Pečení 0:10
Těstoviny

Ingredience

    • 115 g slaniny na kostičky
    • 2 cibule, nakrájené na kolečka
    • 1 lžíce hladké mouky
    • 1 lžíce másla
    • 500 g moučnatých brambor, oloupaných a nakrájených na menší kostky
    • 250 g krátkých těstovin (my jsme použili macaroni)
    • 250 ml smetany na vaření (12%)
    • 250 g gruyèru, apenzelleru nebo bergkäse (případně mix), nastrouhaného + hrstka stranou na posypání
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • špetka muškátového oříšku
    • 1/2 jablka, neloupaného (s červenou slupkou) a nakrájeného natenko
    • jablečné pyré k podávání

Příprava jídla

1 Rozehřejte pánev a opečte na ní dokřupava slaninu. Vylovte ji děrovanou lžící a dejte stranou. Cibuli poprašte moukou. Do pánve přidejte máslo a cibuli a opékejte, dokud není cibule zlatavá a křupavá. Cibuli přidejte ke slanině.

2 Ve velkém hrnci přiveďte k varu osolenou vodu a dejte do ní vařit brambory a těstoviny současně. Tvaru a velikosti těstovin přizpůsobte velikost brambor – obojí by mělo být hotové současně, brambory měkké a těstoviny al dente. Sceďte a okamžitě vraťte do hrnce na oheň, zalijte smetanou a nechte smetanu ohřát.

3 Pak vmíchejte sýr, sůl, pepř a špetku muškátového oříšku. Míchejte, dokud se nevytvoří hustá omáčka, která obalí brambory i těstoviny. Vmíchejte slaninu, cibuli a přemístěte do zapékací nádoby. Povrch poklaďte na tenoučko nakrájenými plátky jablka, posypejte troškou sýra a dejte do trouby rozpálené 200 °C krátce zapéct, až vršek zezlátne. Servírujte s jablečným pyré – tak si na těstovinách pochutnávají skuteční Švýcaři.

   

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Fondue s růžičkovou kapustou

Koláč s cibulí a camembertem

Raclette z trouby s celerovou remuládou

Pozdrav z hor

Zapékané těstoviny

REKLAMA

Přidat komentář