„Těstoviny u nás milujeme na všechny způsoby, ale takhle nám chutnají nejvíc,“ napsala nám Barbora Hynková z Turnova. Ze všech došlých receptů na těstoviny nás zaujal právě ten její.
Suroviny
olivový olej extra panenský
1
PL
cibule
1
ks
nakrájená nadrobno
sušená rajčata
1
sklenka
malá sklenka, v oleji
brambory
4
ks
na kostky
bobkový list
3
ks
balzamikový ocet
podle chuti
vývar zeleninový
250
ml
400
g
drobné těstoviny farfalle, fusilli, penne
sůl
lze nahradit parmazánem, na posypání
1 Na oleji zpěňte cibuli, přidejte bobkové listy, zakápněte balzamikem, nechte rozvonět, přidejte nakrájená rajčata a zalijte vývarem. Vařte 10 minut.
2 Ve velkém hrnci zalijte brambory vodou, přiveďte k varu, osolte, přidejte těstoviny a uvařte doměkka. Těstoviny smíchejte s omáčkou a posypte sýrem.