Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Brioška se sladkou pomazánkou a jablečným karamelem
Brioška se sladkou pomazánkou a jablečným karamelem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Brioška se sladkou pomazánkou a jablečným karamelem

5/5 Počet hodnocení: 3
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3055 kcal
Bílkoviny 53 g
Sacharidy 452 g
Tuky 111 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Smetanový sýr, cukr, hrušky, opečené pečivo a karamel – je to jen pár obyčejných ingrediencí, dohromady ovšem tvoří neobyčejně dobrou sladkou tečku.

Suroviny

čerstvý smetanový
podle chuti
zbavené jádřince
na opékání
pečivo 4 plátky
máslová brioška (viz Něco navíc)
Na karamel
jablečný džus 200 ml
nebo lépe mošt

Postup

1

Na karamel vsypte do rendlíku cukr, podlijte trochou vody a počkejte, až vznikne krásně
zlatý karamel (během vaření nemíchejte!). Přidejte máslo, jablečný mošt (pozor, směs vzkypí) a svařte. Počítejte s tím, že jak bude karamel chladnout, bude i tuhnout!

2

Na pomazánku promíchejte smetanový sýr s mascarpone a lehce oslaďte. Hrušky nakrájejte na osminky a opečte na másle. Briošku opečte na troše másla na pánvi nebo nasucho v toustovači, potřete pomazánkou, poklaďte hruškami a pokapejte karamelem.

NĚCO NAVÍC
Na podobná jídla je nejlepší právě máslová brioška, která má plnou chuť. Místo ní můžete použít i mazanec, vánočku nebo jen toustový chleba. Recept na briošku najdete v kuchařce Pomazánky v kapitole Na co mazat.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/4

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...