Smetanový sýr, cukr, hrušky, opečené pečivo a karamel – je to jen pár obyčejných ingrediencí, dohromady ovšem tvoří neobyčejně dobrou sladkou tečku.
Suroviny
Postup
Na karamel vsypte do rendlíku cukr, podlijte trochou vody a počkejte, až vznikne krásně
zlatý karamel (během vaření nemíchejte!). Přidejte máslo, jablečný mošt (pozor, směs vzkypí) a svařte. Počítejte s tím, že jak bude karamel chladnout, bude i tuhnout!
Na pomazánku promíchejte smetanový sýr s mascarpone a lehce oslaďte. Hrušky nakrájejte na osminky a opečte na másle. Briošku opečte na troše másla na pánvi nebo nasucho v toustovači, potřete pomazánkou, poklaďte hruškami a pokapejte karamelem.
NĚCO NAVÍC
Na podobná jídla je nejlepší právě máslová brioška, která má plnou chuť. Místo ní můžete použít i mazanec, vánočku nebo jen toustový chleba. Recept na briošku najdete v kuchařce Pomazánky v kapitole Na co mazat.