0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Brioška se sladkou pomazánkou a jablečným karamelem

Brioška se sladkou pomazánkou a jablečným karamelem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Brioška se sladkou pomazánkou a jablečným karamelem

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3055 kcal
Bílkoviny 53 g
Sacharidy 452 g
Tuky 111 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Smetanový sýr, cukr, hrušky, opečené pečivo a karamel – je to jen pár obyčejných ingrediencí, dohromady ovšem tvoří neobyčejně dobrou sladkou tečku.

Suroviny

krémový sýr 250 g
čerstvý smetanový
mascarpone 100 g
krupicový cukr
podle chuti
hruška 2 ks
zbavené jádřince
máslo
na opékání
pečivo 4 plátky
máslová brioška (viz Něco navíc)
Na karamel
krupicový cukr 3 PL
máslo 3 PL
jablečný džus 200 ml
nebo lépe mošt

Postup

1

Na karamel vsypte do rendlíku cukr, podlijte trochou vody a počkejte, až vznikne krásně
zlatý karamel (během vaření nemíchejte!). Přidejte máslo, jablečný mošt (pozor, směs vzkypí) a svařte. Počítejte s tím, že jak bude karamel chladnout, bude i tuhnout!

2

Na pomazánku promíchejte smetanový sýr s mascarpone a lehce oslaďte. Hrušky nakrájejte na osminky a opečte na másle. Briošku opečte na troše másla na pánvi nebo nasucho v toustovači, potřete pomazánkou, poklaďte hruškami a pokapejte karamelem.

NĚCO NAVÍC
Na podobná jídla je nejlepší právě máslová brioška, která má plnou chuť. Místo ní můžete použít i mazanec, vánočku nebo jen toustový chleba. Recept na briošku najdete v kuchařce Pomazánky v kapitole Na co mazat.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/4

Apetit magazín

Škola vaření: chilli omáčka
  • Tipy a triky

Škola vaření: chilli omáčka

Tomu říkáme vášeň! Domácí chilli omáčka inspirovaná asijskou kuchyní vás roztetelí a dodá letnímu vaření říz.   ...
Pochoutky, které by na zahradní party neměly chybět
  • Jak na to

Pochoutky, které by na zahradní party neměly chybět

Připravte pro hosty na zahradní party originální pochoutky, po kterých se budou moci utlouct. Vybrali jsme jich pro vás některé, se kterými nemůžete šlápnout vedle. Od drobných předkrmů pro první návštěvníky, přes hlavní chod...
Jak na konzervování ovoce a zeleniny?
  • Tipy a triky

Jak na konzervování ovoce a zeleniny?

Mohlo by se zdát, že domácí konzervování už patří minulosti. Nicméně naše babičky se na zimu vždy poctivě připravovaly a měly díky němu vystaráno. Tak proč to nezkusit také? Poradíme vám, jak vybrat správnou metodu pro různé druhy ovoce a...

Obchod Apetit