Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Tvarohová pomazánka s pečenými banány

Tvarohová pomazánka s pečenými banány

Hodnocení receptu
Průměr: 3.5 ()
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 566 kcal
Bílkoviny 20 g
Sacharidy 99 g
Tuky 10 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jemná pomazánka tentokrát ve sladké verzi. Zkuste to s banány, mátou a javorovým sirupem.

Suroviny

banány 2 ks
máta
čerstvá
cukr 3 PL
tvaroh 250 g
javorový sirup
citronová štáva

Zahřejte troubu na 200 °C, 2 celé banány (bio), podélně rozpůlené, položte slupkou dolů na plech pokrytý pečicím papírem. V každé polovině veďte tři zářezy a vložte do nich po lístku čerstvé máty. Posypte je 3 lžícemi cukru a 5–8 minut pečte v troubě, aby změkly. Pak je nakrájejte nebo rozmačkejte a smíchejte s 250 g tvarohu. Dochuťte javorovým sirupem a šťávou z citronu. Podávejte s bagelem či loupákem.

Apetit magazín

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?
  • Tipy a triky

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?

Historie parmazánu se začala psát už ve středověku, kdy tamní mniši hledali způsob, jak co nejdéle uchovat mléko. Dnes je tento sýr nejvýznamnějším obchodním artiklem celé Itálie. Zároveň patří mezi nejpřísněji sledované zboží, které se...

Obchod Apetit