Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Tvarohová pomazánka s pečenými banány
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Tvarohová pomazánka s pečenými banány

3.8/5 Počet hodnocení: 48
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 566 kcal
Bílkoviny 20 g
Sacharidy 99 g
Tuky 10 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jemná pomazánka tentokrát ve sladké verzi. Zkuste to s banány, mátou a javorovým sirupem.

Související recepty

Suroviny

Postup

1

Rozpalte troubu na 200 °C, 2 celé banány (bio), podélně rozpůlené, položte slupkou dolů na plech pokrytý pečicím papírem. V každé polovině veďte tři zářezy a vložte do nich po lístku čerstvé máty. Posypte je 3 lžícemi cukru a 5–8 minut pečte v troubě, aby změkly.

2

Pak je nakrájejte nebo rozmačkejte a smíchejte s 250 g tvarohu. Dochuťte javorovým sirupem a šťávou z citronu. Podávejte s bagelem či loupákem.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/4

Apetit magazín

Dýňové donuty bez smažení: Sladká tečka za sezonou dýní
  • Zajímavosti

Dýňové donuty bez smažení: Sladká tečka za sezonou dýní

Zbyla vám doma dýně, která čeká na svou poslední šanci zazářit? Proměňte ji ve voňavé dýňové donuty! Z jedné dýně tak zvládnete připravit nejen dýňovou polévku na zahřátí, ale i sladkou tečku, která elegantně uzavře dýňovou sezonu. ...
Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům
  • Tipy a triky

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům

Škvarky, které křupnou při každém soustu, a sádlo, které dodá poctivou chuť každému receptu, zvládnete připravit i vy doma. Stačí jen dodržet náš jednoduchý postup krok za krokem a výsledek vás určitě nadchne – ať už je namažete na chleba,...