Jemná pomazánka tentokrát ve sladké verzi. Zkuste to s banány, mátou a javorovým sirupem.
Suroviny
Postup
1
Rozpalte troubu na 200 °C, 2 celé banány (bio), podélně rozpůlené, položte slupkou dolů na plech pokrytý pečicím papírem. V každé polovině veďte tři zářezy a vložte do nich po lístku čerstvé máty. Posypte je 3 lžícemi cukru a 5–8 minut pečte v troubě, aby změkly.
2
Pak je nakrájejte nebo rozmačkejte a smíchejte s 250 g tvarohu. Dochuťte javorovým sirupem a šťávou z citronu. Podávejte s bagelem či loupákem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Sladké banány: 35 nevšedních dezertů(35 receptů )
- Tvarohová pomazánka pokaždé jinak a vždycky vynikající(12 receptů )