Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Broskve a maliny pošírované v proseccu

Zralé letní ovoce a trocha alkoholu je vždycky dobrá volba! Pokud neseženete broskvový likér nebo brandy, můžete recept vyzkoušet i s pomerančovým likérem Grand Marnier.

Vydání: 2020/8
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do hodiny
+ macerování
P
Pohár Italská

Ingredience

    • 4 zralé, ale pevné broskve
    • 400 ml prosecca
    • 2 lžíce broskvového likéru nebo broskvové brandy
    • 150 g krupicového cukru
    • 200 g čerstvých malin
    • vanilková zmrzlina k podávání

Příprava jídla

1 Přiveďte k varu velký hrnec s vodou. Do vroucí vody vložte broskve a nechte je pár minut vařit, potom vyjměte děrovanou lžící a počkejte, než je bude možné vzít do ruky. Pak z nich stáhněte slupku, rozpulte je a vyjměte pecky.

Prosecco, likér/brandy a cukr dejte do rendlíku. Zvolna zahřívejte, až se cukr rozpustí. Pak zvyšte plamen, přiveďte k varu a vařte 2 minuty. Opět stáhněte plamen na minimum a vložte poloviny broskví. Pošírujte 3 minuty, pak stáhněte z plotny a nechte ovoce v alkoholu chladnout. Po deseti minutách vložte do tekutiny i maliny.

Ovoce šetrně vyjměte pomocí děrované lžíce a rozdělte do misek. Přelijte trochou tekutiny z pošírování a podávejte nejlépe s vanilkovou zmrzlinou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Mandlovo-citronový koláč

Granita z černých třešní

Zmrzlina se sušenkami amaretti

Nepečený dort s čokoládou a lískovými oříšky

Panna cotta z mléčné kávy s espresso sirupem

Přidat komentář