Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Panna cotta z mléčné kávy s espresso sirupem

V Itálii umí žít. I jíst! Jejich dezerty nejsou komplikované, ale vždy stojí na prvotřídních surovinách.

Vydání: 2020/8
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
+ chlazení
P
Pohár Italská

Ingredience

    • 2 a 1/2 plátku želatiny
    • 100 ml silné černé kávy
    • 100 ml plnotučného mléka
    • 300 ml smetany ke šlehání (40%)
    • 80 g třtinového cukru
    • 1 lžička vanilkového extraktu

    NA ESPRESSO SIRUP

    • 100 ml silné černé kávy
    • 100 g krupicového cuku
    • 1 lžíce kávového likéru (Kahlúa)

Příprava jídla

1 Želatinu dejte do mističky se studenou vodou a nechte nabobtnat.

2 V míse smíchejte kávu, mléko a smetanu. Asi čtvrtinu vzniklé směsi odeberte, vlijte do rendlíku a ohřívejte na mírném plameni, ale nenechte vařit! Přisypte cukr a míchejte, až se rozpustí, pak odstavte. Želatinu vymačkejte, přidejte do rendlíku a míchejte, než se rozpustí. Ohřátou tekutinu přelijte přes sítko ke zbytku směsi kávy, mléka a smetany a vmíchejte vanilkový extrakt. Rozdělte do 4 servírovacích sklenic a uložte do lednice. Nechte tuhnout nejméně 4 hodiny, ale klidně přes noc.

3 Na espresso sirup zahřívejte společně kávu a cukr, až se cukr rozpustí a směs trošku zhoustne. Odstavte, vmíchejte kávový likér a nechte úplně vychladit. Na ztuhlou panna cottu nalijte tenkou vrstvu sirupu a ihned servírujte.

Foto: Ant Duncan
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Mandlovo-citronový koláč

Granita z černých třešní

Zmrzlina se sušenkami amaretti

Nepečený dort s čokoládou a lískovými oříšky

Broskve a maliny pošírované v proseccu

Přidat komentář