Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3052 kcal
Bílkoviny 335 g
Sacharidy 197 g
Tuky 101 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

V Itálii umí žít. I jíst! Jejich dezerty nejsou komplikované, ale vždy stojí na prvotřídních surovinách.

Suroviny

želatina 2,5 plátků
káva 100 ml
černá, silná
mléko 100 ml
plnotučné
třtinový cukr 80 g
vanilkový extrakt 1 ČL
Na espresso sirup
káva 100 ml
silná, černá

Postup

1

Želatinu dejte do mističky se studenou vodou a nechte nabobtnat.

2

V míse smíchejte kávu, mléko a smetanu. Asi čtvrtinu vzniklé směsi odeberte, vlijte do rendlíku a ohřívejte na mírném plameni, ale nenechte vařit! Přisypte cukr a míchejte, až se rozpustí, pak odstavte. Želatinu vymačkejte, přidejte do rendlíku a míchejte, než se rozpustí. Ohřátou tekutinu přelijte přes sítko ke zbytku směsi kávy, mléka a smetany a vmíchejte vanilkový extrakt. Rozdělte do 4 servírovacích sklenic a uložte do lednice. Nechte tuhnout nejméně 4 hodiny, ale klidně přes noc.

3

Na espresso sirup zahřívejte společně kávu a cukr, až se cukr rozpustí a směs trošku zhoustne. Odstavte, vmíchejte kávový likér a nechte úplně vychladit. Na ztuhlou panna cottu nalijte tenkou vrstvu sirupu a ihned servírujte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/8

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč