Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Panna cotta z mléčné kávy s espresso sirupem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 2
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3052 kcal
Bílkoviny 335 g
Sacharidy 197 g
Tuky 101 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

V Itálii umí žít. I jíst! Jejich dezerty nejsou komplikované, ale vždy stojí na prvotřídních surovinách.

Suroviny

želatina 2,5 plátků
káva 100 ml
černá, silná
mléko 100 ml
plnotučné
třtinový cukr 80 g
vanilkový extrakt 1 ČL
Na espresso sirup
káva 100 ml
silná, černá

Postup

1

Želatinu dejte do mističky se studenou vodou a nechte nabobtnat.

2

V míse smíchejte kávu, mléko a smetanu. Asi čtvrtinu vzniklé směsi odeberte, vlijte do rendlíku a ohřívejte na mírném plameni, ale nenechte vařit! Přisypte cukr a míchejte, až se rozpustí, pak odstavte. Želatinu vymačkejte, přidejte do rendlíku a míchejte, než se rozpustí. Ohřátou tekutinu přelijte přes sítko ke zbytku směsi kávy, mléka a smetany a vmíchejte vanilkový extrakt. Rozdělte do 4 servírovacích sklenic a uložte do lednice. Nechte tuhnout nejméně 4 hodiny, ale klidně přes noc.

3

Na espresso sirup zahřívejte společně kávu a cukr, až se cukr rozpustí a směs trošku zhoustne. Odstavte, vmíchejte kávový likér a nechte úplně vychladit. Na ztuhlou panna cottu nalijte tenkou vrstvu sirupu a ihned servírujte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/8

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...