Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Broskve a maliny pošírované v proseccu
Broskve a maliny pošírované v proseccu
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Broskve a maliny pošírované v proseccu

5/5 Počet hodnocení: 2
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1219 kcal
Bílkoviny 2 g
Sacharidy 252 g
Tuky 0 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zralé letní ovoce a trocha alkoholu je vždycky dobrá volba! Pokud neseženete broskvový likér nebo brandy, můžete recept vyzkoušet i s pomerančovým likérem Grand Marnier.

Suroviny

prosecco 400 ml
broskvový likér nebo broskvové brandy
maliny 200 g
vanilková zmrzlina
k podávání

Postup

1

Přiveďte k varu velký hrnec s vodou. Do vroucí vody vložte broskve a nechte je pár minut vařit, potom vyjměte děrovanou lžící a počkejte, než je bude možné vzít do ruky. Pak z nich stáhněte slupku, rozpulte je a vyjměte pecky.

2

Prosecco, likér/brandy a cukr dejte do rendlíku. Zvolna zahřívejte, až se cukr rozpustí. Pak zvyšte plamen, přiveďte k varu a vařte 2 minuty. Opět stáhněte plamen na minimum a vložte poloviny broskví. Pošírujte 3 minuty, pak stáhněte z plotny a nechte ovoce v alkoholu chladnout. Po deseti minutách vložte do tekutiny i maliny.

3

Ovoce šetrně vyjměte pomocí děrované lžíce a rozdělte do misek. Přelijte trochou tekutiny z pošírování a podávejte nejlépe s vanilkovou zmrzlinou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/8

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...