Broskve a maliny pošírované v proseccu

Broskve a maliny pošírované v proseccu

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1219 kcal
Bílkoviny 2 g
Sacharidy 252 g
Tuky 0 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zralé letní ovoce a trocha alkoholu je vždycky dobrá volba! Pokud neseženete broskvový likér nebo brandy, můžete recept vyzkoušet i s pomerančovým likérem Grand Marnier.

Suroviny

broskve 4 ks
zralé, pevné
víno šumivé 400 ml
prosecco
likér 2 PL
broskvový likér nebo broskvové brandy
krupicový cukr 150 g
maliny 200 g
čerstvé
vanilková zmrzlina
k podávání

1 Přiveďte k varu velký hrnec s vodou. Do vroucí vody vložte broskve a nechte je pár minut vařit, potom vyjměte děrovanou lžící a počkejte, než je bude možné vzít do ruky. Pak z nich stáhněte slupku, rozpulte je a vyjměte pecky.

Prosecco, likér/brandy a cukr dejte do rendlíku. Zvolna zahřívejte, až se cukr rozpustí. Pak zvyšte plamen, přiveďte k varu a vařte 2 minuty. Opět stáhněte plamen na minimum a vložte poloviny broskví. Pošírujte 3 minuty, pak stáhněte z plotny a nechte ovoce v alkoholu chladnout. Po deseti minutách vložte do tekutiny i maliny.

Ovoce šetrně vyjměte pomocí děrované lžíce a rozdělte do misek. Přelijte trochou tekutiny z pošírování a podávejte nejlépe s vanilkovou zmrzlinou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/8

Apetit magazín

Bylinkovým čajem proti nachlazení
  • Tipy a triky

Bylinkovým čajem proti nachlazení

Sychravý podzim, změny počasí i časté přepršky způsobují nepříjemné nachlazení, které člověku může na několik dnů znepříjemnit život. Matka příroda je naštěstí nejen mocnou čarodějkou, ale také zkušenou lékárnicí, která má v zásobě hned...
Kolik hořčic znáte?
  • Novinky a zajímavosti

Kolik hořčic znáte?

Může být hustá i tekutá, jasně žlutá či nahnědlá, jemná, sladká i pikantní. Hořčice je všestranné dochucovadlo, které se vyrábí z mletých hořčičných semínek, vody, cukru, soli a octa. Možná vás překvapí, že je jedním z nejrozšířenějších...

Obchod Apetit