Zralé letní ovoce a trocha alkoholu je vždycky dobrá volba! Pokud neseženete broskvový likér nebo brandy, můžete recept vyzkoušet i s pomerančovým likérem Grand Marnier.
Suroviny
Postup
Přiveďte k varu velký hrnec s vodou. Do vroucí vody vložte broskve a nechte je pár minut vařit, potom vyjměte děrovanou lžící a počkejte, než je bude možné vzít do ruky. Pak z nich stáhněte slupku, rozpulte je a vyjměte pecky.
Prosecco, likér/brandy a cukr dejte do rendlíku. Zvolna zahřívejte, až se cukr rozpustí. Pak zvyšte plamen, přiveďte k varu a vařte 2 minuty. Opět stáhněte plamen na minimum a vložte poloviny broskví. Pošírujte 3 minuty, pak stáhněte z plotny a nechte ovoce v alkoholu chladnout. Po deseti minutách vložte do tekutiny i maliny.
Ovoce šetrně vyjměte pomocí děrované lžíce a rozdělte do misek. Přelijte trochou tekutiny z pošírování a podávejte nejlépe s vanilkovou zmrzlinou.