Broskve a maliny pošírované v proseccu

Broskve a maliny pošírované v proseccu

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1219 kcal
Bílkoviny 2 g
Cukr 252 g
Tuky 0 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zralé letní ovoce a trocha alkoholu je vždycky dobrá volba! Pokud neseženete broskvový likér nebo brandy, můžete recept vyzkoušet i s pomerančovým likérem Grand Marnier.

Suroviny

broskve 4 ks
zralé, pevné
víno šumivé 400 ml
prosecco
likér 2 PL
broskvový likér nebo broskvové brandy
krupicový cukr 150 g
maliny 200 g
čerstvé
vanilková zmrzlina
k podávání

1 Přiveďte k varu velký hrnec s vodou. Do vroucí vody vložte broskve a nechte je pár minut vařit, potom vyjměte děrovanou lžící a počkejte, než je bude možné vzít do ruky. Pak z nich stáhněte slupku, rozpulte je a vyjměte pecky.

Prosecco, likér/brandy a cukr dejte do rendlíku. Zvolna zahřívejte, až se cukr rozpustí. Pak zvyšte plamen, přiveďte k varu a vařte 2 minuty. Opět stáhněte plamen na minimum a vložte poloviny broskví. Pošírujte 3 minuty, pak stáhněte z plotny a nechte ovoce v alkoholu chladnout. Po deseti minutách vložte do tekutiny i maliny.

Ovoce šetrně vyjměte pomocí děrované lžíce a rozdělte do misek. Přelijte trochou tekutiny z pošírování a podávejte nejlépe s vanilkovou zmrzlinou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...
  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...
  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....
  • Tipy a triky

Čas malin přezrálých

Maliny jsou bezesporu symbolem léta. Pokud vám právě teď dozrávají na zahrádce, vrhněte se na zpracování úrody. Jenže… už vám došly nápady nevíte, co s nimi dál? Máme pro vás pár tipů. ...

Obchod Apetit