0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Granita z černých třešní

Granita z černých třešní

4 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 628 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 142 g
Tuky 0 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Granita pochází ze Sicílie a je to ta nejjednodušší zmrzlinová pochoutka, jakou můžete mít. Je s ní méně práce než s klasickou zmrzlinou, protože větší zmrzlé krystalky jsou přesně to, co od ní chcete.

Suroviny

černých, hodně zralých, vypeckovaných (mohou být i mražené)
krupicový cukr 100 g
a trocha navíc podle chuti
třešňovice 1 PL
třešňové brandy nebo pálenky kirsch (není nutné)

1 Třešně dejte do hrnce, zalijte 300 ml vody a zasypte cukrem. Zakryjte a vařte na mírném plameni 10–15 minut, dokud třešně úplně nezměknou a nebudou plavat ve sladké šťávě.

2 Rozmixujte, pak protřete přes síto a dužinu co nejvíc zmáčkněte, abyste dostali maximum šťávy. Ochutnejte, a pokud je třeba, přidejte ještě trochu cukru a míchejte do jeho rozpuštění. Vmíchejte alkohol, pokud jej chcete použít. Vlijte do větší a mělčí mrazuvzdorné nádoby (třeba formy na pečení) a nechte hodinu tuhnout v mrazáku.

3 Po hodině bude mít granita zmrzlé okraje, ale tekutý střed. Vidličkou naškrabejte zmrzlé okraje směrem do středu a celou směs vidličkou promíchejte. Vraťte do mrazáku a opakujte proces 2–3x, dokud není granita hotová. Podávejte ve vychlazených skleničkách.

Foto: Ant Duncan
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/8

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč