Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Granita z černých třešní

Granita pochází ze Sicílie a je to ta nejjednodušší zmrzlinová pochoutka, jakou můžete mít. Je s ní méně práce než s klasickou zmrzlinou, protože větší zmrzlé krystalky jsou přesně to, co od ní chcete.

Vydání: 2020/8
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
+ mražení
P
Zmrzlina Italská

Ingredience

    • 300 g černých třešní, hodně zralých, vypeckovaných (mohou být i mražené)
    • 100 g krupicového cukru + navíc podle chuti
    • 1–2 lžíce třešňové brandy nebo pálenky kirsch (není nutné)

Příprava jídla

1 Třešně dejte do hrnce, zalijte 300 ml vody a zasypte cukrem. Zakryjte a vařte na mírném plameni 10–15 minut, dokud třešně úplně nezměknou a nebudou plavat ve sladké šťávě.

2 Rozmixujte, pak protřete přes síto a dužinu co nejvíc zmáčkněte, abyste dostali maximum šťávy. Ochutnejte, a pokud je třeba, přidejte ještě trochu cukru a míchejte do jeho rozpuštění. Vmíchejte alkohol, pokud jej chcete použít. Vlijte do větší a mělčí mrazuvzdorné nádoby (třeba formy na pečení) a nechte hodinu tuhnout v mrazáku.

3 Po hodině bude mít granita zmrzlé okraje, ale tekutý střed. Vidličkou naškrabejte zmrzlé okraje směrem do středu a celou směs vidličkou promíchejte. Vraťte do mrazáku a opakujte proces 2–3x, dokud není granita hotová. Podávejte ve vychlazených skleničkách.

Foto: Ant Duncan
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Mandlovo-citronový koláč

Zmrzlina se sušenkami amaretti

Nepečený dort s čokoládou a lískovými oříšky

Panna cotta z mléčné kávy s espresso sirupem

Broskve a maliny pošírované v proseccu

Přidat komentář