Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4495 kcal
Bílkoviny 142 g
Sacharidy 260 g
Tuky 321 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hedvábnou krémovost jednoduché smetanové zmrzliny dokonale vyvažuje křupavost mandlových sušenek amaretti. Ty výsledku kromě textury dodávají i zcela nový chuťový rozměr. 

Suroviny

sušenky 200 g
amaretti, nalámaných nahrubo a trocha navíc k podávání
mléko 700 ml
plnotučné
třtinový cukr 100 g
světlý

Postup

1

Sušenky v míse zalijte mlékem, zakryjte a dejte přes noc do lednice.

2

Pak mléko přelijte přes jemné síto do odměrky, měli byste získat 500ml. Vlijte do hrnce, přidejte smetanu a zahřejte pomalu těsně pod bod varu.

3

V jiné míse rozšlehejte žloutky s cukrem. Tenkým pramínkem pomalu přilévejte horkou mléčnou směs ke žloutkové směsi a nepřestávejte přitom míchat, aby se žloutky nesrazily.

4

Směs vlijte zpátky do hrnce, zvolna zahřívejte a míchejte stěrkou, až začne směs houstnout a když přejedete po stěrce prstem, zůstane po něm cestička. Přelijte znovu přes síto do čisté mísy, na povrch přitiskněte potravinářskou fólii a dejte zcela vychladit.

5

Pak vlijte do zmrzlinovače, umíchejte a nechte ještě 2 hodiny v mrazáku.

6

Nemáte-li zmrzlinovač, dejte směs v mrazuvzdorné nádobě do mrazáku. Každých cca 40 minut promixujte ponorným mixérem nebo naškrábejte vidličkou, dokud není zmrzlina hladká.

7

Podávejte se sušenkami amaretti.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/8

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...