Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4495 kcal
Bílkoviny 142 g
Sacharidy 260 g
Tuky 321 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hedvábnou krémovost jednoduché smetanové zmrzliny dokonale vyvažuje křupavost mandlových sušenek amaretti. Ty výsledku kromě textury dodávají i zcela nový chuťový rozměr. 

Související recepty

Suroviny

sušenky 200 g
amaretti, nalámaných nahrubo a trocha navíc k podávání
mléko 700 ml
plnotučné
smetana ke šlehání 250 ml
33%
žloutek 6 ks
třtinový cukr 100 g
světlý

1 Sušenky v míse zalijte mlékem, zakryjte a dejte přes noc do lednice.

2 Pak mléko přelijte přes jemné síto do odměrky, měli byste získat 500 ml. Vlijte do hrnce, přidejte smetanu a zahřejte pomalu těsně pod bod varu.

3 V jiné míse rozšlehejte žloutky s cukrem. Tenkým pramínkem pomalu přilévejte horkou mléčnou směs ke žloutkové směsi a nepřestávejte přitom míchat, aby se žloutky nesrazily.

4 Směs vlijte zpátky do hrnce, zvolna zahřívejte a míchejte stěrkou, až začne směs houstnout a když přejedete po stěrce prstem, zůstane po něm cestička. Přelijte znovu přes síto do čisté mísy, na povrch přitiskněte potravinářskou fólii a dejte zcela vychladit.

5 Pak vlijte do zmrzlinovače, umíchejte a nechte ještě 2 hodiny v mrazáku.

6 Nemáte-li zmrzlinovač, dejte směs v mrazuvzdorné nádobě do mrazáku. Každých cca 40 minut promixujte ponorným mixérem nebo naškrábejte vidličkou, dokud není zmrzlina hladká.

7 Podávejte se sušenkami amaretti.

Foto: Ant Duncan
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/8

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit