Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Zmrzlina se sušenkami amaretti

Hedvábnou krémovost jednoduché smetanové zmrzliny dokonale vyvažuje křupavost mandlových sušenek amaretti. Ty výsledku kromě textury dodávají i zcela nový chuťový rozměr. 

Vydání: 2020/8
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
+ louhování, chlazení a mražení
P
Zmrzlina Italská

Ingredience

    • 200 g sušenek amaretti, nalámaných nahrubo + další k podávání
    • 700 ml plnotučného mléka
    • 250 ml smetany ke šlehání (33%)
    • 6 žloutků
    • 100 g světlého třtinového cukru

Příprava jídla

1 Sušenky v míse zalijte mlékem, zakryjte a dejte přes noc do lednice.

2 Pak mléko přelijte přes jemné síto do odměrky, měli byste získat 500 ml. Vlijte do hrnce, přidejte smetanu a zahřejte pomalu těsně pod bod varu.

3 V jiné míse rozšlehejte žloutky s cukrem. Tenkým pramínkem pomalu přilévejte horkou mléčnou směs ke žloutkové směsi a nepřestávejte přitom míchat, aby se žloutky nesrazily.

4 Směs vlijte zpátky do hrnce, zvolna zahřívejte a míchejte stěrkou, až začne směs houstnout a když přejedete po stěrce prstem, zůstane po něm cestička. Přelijte znovu přes síto do čisté mísy, na povrch přitiskněte potravinářskou fólii a dejte zcela vychladit.

5 Pak vlijte do zmrzlinovače, umíchejte a nechte ještě 2 hodiny v mrazáku.

6 Nemáte-li zmrzlinovač, dejte směs v mrazuvzdorné nádobě do mrazáku. Každých cca 40 minut promixujte ponorným mixérem nebo naškrábejte vidličkou, dokud není zmrzlina hladká.

7 Podávejte se sušenkami amaretti.

Foto: Ant Duncan
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Mandlovo-citronový koláč

Granita z černých třešní

Nepečený dort s čokoládou a lískovými oříšky

Panna cotta z mléčné kávy s espresso sirupem

Broskve a maliny pošírované v proseccu

Přidat komentář