Tenhle dort je dokonalou oslavou oblíbené kombinace – čokolády a lískových oříšků. Rozmazlete své smysly kouskem sladkého nebe.
Náš tip: Mohlo by se vám líbit
Suroviny
Postup
Sušenky rozmixujte v robotu (nebo je dejte do uzavíratelného sáčku a rozdrťte válečkem). Drť smíchejte s rozpuštěným máslem a upěchujte na dno rozevírací dortové formy o průměru 20 cm. Dejte na 30 minut do lednice.
Oba druhy čokolády, smetanu a glukózu rozehřejte v misce nad vodní lázní nebo v mikrovlnné troubě (v několika krátkých intervalech). Vmíchejte likér a nechte zchladnout. Směs vlijte na sušenkový základ, uhlaďte a dejte přes noc do lednice.
Potom vyjměte dort z formy a vršek a boky obalte v sekaných oříšcích, můžete je do náplně lehce zatlačit.
Na likérovou šlehačku ušlehejte smetanu s moučkovým cukrem a likérem do měkkých špiček. Podávejte jako doplněk k dortu.
Foto: Ant Duncan
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media