Nepečený dort s čokoládou a lískovými oříšky

Nepečený dort s čokoládou a lískovými oříšky

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Snadné Na 1 dort

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5899 kcal
Bílkoviny 68 g
Sacharidy 344 g
Tuky 454 g
Vláknina 51 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle dort je dokonalou oslavou oblíbené kombinace – čokolády a lískových oříšků. Rozmazlete své smysly kouskem sladkého nebe.

Suroviny

sušenky 200 g
s lískovými oříšky a čokoládou, nalámaných na kusy
máslo 75 g
rozpuštěného
mléčná čokoláda 200 g
37 % kakaa
tmavá čokoláda 200 g
70 % kakaa
smetana ke šlehání 200 ml
40%
hroznový cukr (glukóza) 2 PL
glukóza tekutá (k dostání v potřebách pro cukráře) nebo světlého kukuřičného sirupu
likér 4 PL
lískooříškový likér Frangelico
lískové oříšky 100 g
nasucho opražených a nasekaných
Na likérovou šlehačku
smetana ke šlehání 200 ml
40%
moučkový cukr 1 PL
likér 2 PL
lískooříškový likér Frangelico

Sušenky rozmixujte v robotu (nebo je dejte do uzavíratelného sáčku a rozdrťte válečkem). Drť smíchejte s rozpuštěným máslem a upěchujte na dno rozevírací dortové formy o průměru 20 cm. Dejte na 30 minut do lednice.

2 Oba druhy čokolády, smetanu a glukózu rozehřejte v misce nad vodní lázní nebo v mikrovlnné troubě (v několika krátkých intervalech). Vmíchejte likér a nechte zchladnout. Směs vlijte na sušenkový základ, uhlaďte a dejte přes noc do lednice.

3 Potom vyjměte dort z formy a vršek a boky obalte v sekaných oříšcích, můžete je do náplně lehce zatlačit.

Na likérovou šlehačku ušlehejte smetanu s moučkovým cukrem a likérem do měkkých špiček. Podávejte jako doplněk k dortu.

Foto: Ant Duncan
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/8

Apetit magazín

Bylinkovým čajem proti nachlazení
  • Tipy a triky

Bylinkovým čajem proti nachlazení

Sychravý podzim, změny počasí i časté přepršky způsobují nepříjemné nachlazení, které člověku může na několik dnů znepříjemnit život. Matka příroda je naštěstí nejen mocnou čarodějkou, ale také zkušenou lékárnicí, která má v zásobě hned...
Kolik hořčic znáte?
  • Novinky a zajímavosti

Kolik hořčic znáte?

Může být hustá i tekutá, jasně žlutá či nahnědlá, jemná, sladká i pikantní. Hořčice je všestranné dochucovadlo, které se vyrábí z mletých hořčičných semínek, vody, cukru, soli a octa. Možná vás překvapí, že je jedním z nejrozšířenějších...
9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...

Obchod Apetit