0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Nepečený dort s čokoládou a lískovými oříšky

Nepečený dort s čokoládou a lískovými oříšky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Nepečený dort s čokoládou a lískovými oříšky

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 30 minut Snadné Na 1 dort

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5899 kcal
Bílkoviny 68 g
Sacharidy 344 g
Tuky 454 g
Vláknina 51 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle dort je dokonalou oslavou oblíbené kombinace – čokolády a lískových oříšků. Rozmazlete své smysly kouskem sladkého nebe.

Suroviny

sušenky 200 g
s lískovými oříšky a čokoládou, nalámaných na kusy
máslo 75 g
rozpuštěné
mléčná čokoláda 200 g
tmavá čokoláda 200 g
70 % kakaa
smetana ke šlehání 200 ml
40%
hroznový cukr (glukóza) 2 PL
glukóza tekutá (k dostání v potřebách pro cukráře) nebo světlého kukuřičného sirupu
likér 4 PL
lískooříškový Frangelico
lískové oříšky 100 g
nasucho opražené a nasekané
Na likérovou šlehačku
smetana ke šlehání 200 ml
40%
moučkový cukr 1 PL
likér 2 PL
lískooříškový Frangelico

Sušenky rozmixujte v robotu (nebo je dejte do uzavíratelného sáčku a rozdrťte válečkem). Drť smíchejte s rozpuštěným máslem a upěchujte na dno rozevírací dortové formy o průměru 20 cm. Dejte na 30 minut do lednice.

2 Oba druhy čokolády, smetanu a glukózu rozehřejte v misce nad vodní lázní nebo v mikrovlnné troubě (v několika krátkých intervalech). Vmíchejte likér a nechte zchladnout. Směs vlijte na sušenkový základ, uhlaďte a dejte přes noc do lednice.

3 Potom vyjměte dort z formy a vršek a boky obalte v sekaných oříšcích, můžete je do náplně lehce zatlačit.

Na likérovou šlehačku ušlehejte smetanu s moučkovým cukrem a likérem do měkkých špiček. Podávejte jako doplněk k dortu.

Foto: Ant Duncan
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/8

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit