Nepečený dort s čokoládou a lískovými oříšky

Nepečený dort s čokoládou a lískovými oříšky

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Snadné Na 1 dort

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5899 kcal
Bílkoviny 68 g
Cukr 344 g
Tuky 454 g
Vláknina 51 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle dort je dokonalou oslavou oblíbené kombinace – čokolády a lískových oříšků. Rozmazlete své smysly kouskem sladkého nebe.

Suroviny

sušenky 200 g
s lískovými oříšky a čokoládou, nalámaných na kusy
máslo 75 g
rozpuštěného
mléčná čokoláda 200 g
37 % kakaa
tmavá čokoláda 200 g
70 % kakaa
smetana ke šlehání 200 ml
40%
hroznový cukr (glukóza) 2 PL
glukóza tekutá (k dostání v potřebách pro cukráře) nebo světlého kukuřičného sirupu
likér 4 PL
lískooříškový likér Frangelico
lískové oříšky 100 g
nasucho opražených a nasekaných
Na likérovou šlehačku
smetana ke šlehání 200 ml
40%
moučkový cukr 1 PL
likér 2 PL
lískooříškový likér Frangelico

Sušenky rozmixujte v robotu (nebo je dejte do uzavíratelného sáčku a rozdrťte válečkem). Drť smíchejte s rozpuštěným máslem a upěchujte na dno rozevírací dortové formy o průměru 20 cm. Dejte na 30 minut do lednice.

2 Oba druhy čokolády, smetanu a glukózu rozehřejte v misce nad vodní lázní nebo v mikrovlnné troubě (v několika krátkých intervalech). Vmíchejte likér a nechte zchladnout. Směs vlijte na sušenkový základ, uhlaďte a dejte přes noc do lednice.

3 Potom vyjměte dort z formy a vršek a boky obalte v sekaných oříšcích, můžete je do náplně lehce zatlačit.

Na likérovou šlehačku ušlehejte smetanu s moučkovým cukrem a likérem do měkkých špiček. Podávejte jako doplněk k dortu.

Foto: Ant Duncan
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Suroviny

V létě potřebujete meloun!

Štavnatý meloun plný sladkého nektaru rozplývající se na jazyku patří mezi typické letní pochoutky. Podívejte se s námi do světa melounů, jejich odrůd i chutí a vyzkoušejte zajímavé a netradiční melounové recepty. ...
  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...
  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...
  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....

Obchod Apetit