Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Burgery à la salát Caesar

Oblíbený salát ve formě burgeru? Snadná a rychlá příprava, efektní forma a skvělá chuť... To si necháme líbit!

Vydání: 2016/8
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT10M
Sendvič

Ingredience

    • 2 kuřecí prsní řízky
    • 1 lžíce olivového oleje
    • šťáva z 1 citronu
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 4 rustikální bulky nebo malé ciabatty, rozkrojené napůl
    • 3 lžíce crème fraîche nebo 30% zakysané smetany
    • 2 vejce vařená natvrdo, nakrájená na plátky
    • 1 salát little gem, rozebraný na listy
    • 1 krabička řeřichy, lístky ostříhané
    • 25g parmazánu, na jemné hobliny 

Příprava jídla

1 Rozpalte grilovací pánev. Kuřecí řízky prořízněte horizontálně tak, aby z každého vznikly 2 tenčí plátky. Položte je mezi dva archy pečicího papíru a naklepejte je. Vybalte maso z papíru a důkladně ho potřete olivovým olejem.

Na grilu nebo grilovací pánvi opékejte po každé straně zhruba 4 minuty dozlatova. Přendejte na talíř, pokapejte citronovou šťávou, osolte a opepřete a nechte chvilku odpočinout. Opečte i řezné plochy housek.

3 Na dip v misce promíchejte crème fraîche nebo zakysanou smetanu a zbylou citronovou šťávu. Čtyři půlky housek obložte plátky grilovaného kuřecího masa, plátky vajec, salátem a lžící připraveného dipu. Navrch posypte lístky řeřichy a hoblinami parmazánu. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Blesková musaka

Losos s kuskusem a koprovým dipem

Cuketová polévka s rukolou & toustíky s kozím sýrem

Vegetariánská čočka s tahini

REKLAMA

Přidat komentář