Minimum námahy, maximální efekt.
Suroviny
olivový olej
2
PL
cibule
1
ks
na plátky
fazole červené
150
g
z konzervy, scezené, propláchnuté
chilli paprička
1
ks
zelená, nasekaná
oregano
1
ČL
sušené
rajčatová passata - pyré
75
g
chorizo
100
g
nebo čabajka, na plátky
sůl
pečivo
4
ks
dýňová houstička čtvercového tvaru
čedar
50
g
plátky
zakysaná smetana
4
PL
koriandr čerstvý
k podávání
Postup
1
V pánvi zpěňte na oleji cibuli, trvá to asi 3 minuty. Přidejte fazole, chilli, oregano, rajčatové pyré, osolte a vařte 5–10 minut. Pak přimíchejte chorizo.
2
Housky svrchu seřízněte a mírně vydlabejte. Pikantní směs navršte na pečivo, poklaďte sýrem a zapečte. Podávejte ozdobené koriandrem a se zakysanou smetanou
Recept je převzatý z kuchařky Chléb v hlavní roli, autorka Milena Volfová.