Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pikantní zapečené housky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.8/5 Počet hodnocení: 6
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2282 kcal
Bílkoviny 75 g
Sacharidy 283 g
Tuky 86 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Minimum námahy, maximální efekt.

Suroviny

olivový olej 2 PL
na plátky
z konzervy, scezené, propláchnuté
zelená, nasekaná
oregano 1 ČL
sušené
rajčatová passata - pyré 75 g
chorizo 100 g
nebo čabajka, na plátky
sůl
dýňová houstička čtvercového tvaru
plátky
koriandr čerstvý
k podávání

Postup

1

V pánvi zpěňte na oleji cibuli, trvá to asi 3 minuty. Přidejte fazole, chilli, oregano, rajčatové pyré, osolte a vařte 5–10 minut. Pak přimíchejte chorizo.

2

Housky svrchu seřízněte a mírně vydlabejte. Pikantní směs navršte na pečivo, poklaďte sýrem a zapečte. Podávejte ozdobené koriandrem a se zakysanou smetanou

Recept je převzatý z kuchařky Chléb v hlavní roli, autorka Milena Volfová.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/5

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...