0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Bylinkové kuře s novými bramborami

Bylinkové kuře s novými bramborami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Bylinkové kuře s novými bramborami

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 20 minut Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3980 kcal
Bílkoviny 83 g
Sacharidy 505 g
Tuky 177 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pečené kuře s křupavou kůrčičkou je právem stálicí na českém nedělním stole. Příprava masa, přílohy a omáčky najednou nás baví a ušetří místo na sporáku, kde se může nerušeně vařit polévka...

Suroviny

kuře 1 ks
větší
sůl
pepř
čerstvě mletý
kmín
drcený, podle chuti
máslo 50 g
změklé
majoránka (čerstvá) 1 svazek
otrhané lístky
citron 2 ks
bobkový list 4 ks
brambory nové 1 kg
malé, rozpůlené
olivový olej 2 PL
česnek 7 stroužků
naplocho zmáčknutých nožem
tymián snítky
pár
smetana ke šlehání 250 ml

Troubu předehřejte na 180°C. Omyté a osušené kuře zvenku i zevnitř osolte, opepřete a okmínujte. Z másla, poloviny majoránky, nasekané nadrobno, a kůry, ostrouhané z jednoho citronu, utřete bylinkové máslo a opatrně ho rozprostřete pod kůži k prsíčkům. Polovinou zbylé majoránky, bobkovými listy a rozpůleným zbytkem citronu napěchujte vnitřek kuřete a svažte.

2 Brambory dejte do pekáčku, osolte, opepřete a promíchejte s olivovým olejem, česnekem, snítkami tymiánu a druhým citronem, nakrájeným na plátky, ty trochu pomačkejte, aby pustily šťávu. Ochucené brambory rozprostřete po dně pekáčku a navrch položte kuře prsíčky nahoru. Vložte do trouby a pečte 30 minut, po 30 minutách brambory promíchejte, zalijte smetanou a pečte dalších 30 minut. Po hodině pečení vmíchejte do omáčky zbylou majoránku, zvyšte teplotu v troubě na 220°C a dopečte kůrku kuřete dozlatova a dokřupava.

NĚCO NAVÍC
Stejným způsobem můžete připravit i jarní kuřátka, která mají velmi jemné a chutné maso. V tomto případě počítejte s jedním kusem na osobu a dobu pečení zkraťte na 30–45 minut podle jejich velikosti. Brambory pak ale dejte péct dřív.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/4

Apetit magazín

Co jíst, aby byla vaše pleť krásná?
  • Lidé a jídlo

Co jíst, aby byla vaše pleť krásná?

Naše pleť je do značné míry odrazem životního stylu a reaguje na to, co jíme. Jaké potraviny mohou dělat na naší pleti neplechu a jakým jídlem naopak zdravou pleť podpoříme? Podívejte na naše tipy a pečujte o sebe s chutí. ...
Poke bowl: Zdravá a efektní miska barev a chutí
  • Zajímavosti

Poke bowl: Zdravá a efektní miska barev a chutí

Už jste ochutnali pestrobarevnou misku plnou vitaminů, minerálů a dokonalé chuti? Pokud se s poke bowl osobně dosud neznáte, určitě byste to měli napravit. Prozradíme, odkud se k nám tento hit dostal a jak si poke bowl připravit doma. ...
AD
Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!
  • Tipy a triky

Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!

Interiérový design zažívá velký boom. Jeho nedílnou součástí jsou domácí spotřebiče. Díky konceptu Bespoke si je nyní můžete přizpůsobit na míru. Nejen o něm, ale i o nových trendech v designu spotřebičů si s product managerem ze...

Obchod Apetit