0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Bylinkové kuře s novými bramborami

Bylinkové kuře s novými bramborami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Bylinkové kuře s novými bramborami

5 / 5. Počet hodnocení: 2
Do 20 minut Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3980 kcal
Bílkoviny 83 g
Sacharidy 505 g
Tuky 177 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pečené kuře s křupavou kůrčičkou je právem stálicí na českém nedělním stole. Příprava masa, přílohy a omáčky najednou nás baví a ušetří místo na sporáku, kde se může nerušeně vařit polévka...

Suroviny

kuře 1 ks
větší
sůl
pepř
čerstvě mletý
kmín
drcený, podle chuti
máslo 50 g
změklé
majoránka (čerstvá) 1 svazek
otrhané lístky
citron 2 ks
bobkový list 4 ks
brambory nové 1 kg
malé, rozpůlené
olivový olej 2 PL
česnek 7 stroužků
naplocho zmáčknutých nožem
tymián snítky
pár
smetana ke šlehání 250 ml

Troubu předehřejte na 180°C. Omyté a osušené kuře zvenku i zevnitř osolte, opepřete a okmínujte. Z másla, poloviny majoránky, nasekané nadrobno, a kůry, ostrouhané z jednoho citronu, utřete bylinkové máslo a opatrně ho rozprostřete pod kůži k prsíčkům. Polovinou zbylé majoránky, bobkovými listy a rozpůleným zbytkem citronu napěchujte vnitřek kuřete a svažte.

2 Brambory dejte do pekáčku, osolte, opepřete a promíchejte s olivovým olejem, česnekem, snítkami tymiánu a druhým citronem, nakrájeným na plátky, ty trochu pomačkejte, aby pustily šťávu. Ochucené brambory rozprostřete po dně pekáčku a navrch položte kuře prsíčky nahoru. Vložte do trouby a pečte 30 minut, po 30 minutách brambory promíchejte, zalijte smetanou a pečte dalších 30 minut. Po hodině pečení vmíchejte do omáčky zbylou majoránku, zvyšte teplotu v troubě na 220°C a dopečte kůrku kuřete dozlatova a dokřupava.

NĚCO NAVÍC
Stejným způsobem můžete připravit i jarní kuřátka, která mají velmi jemné a chutné maso. V tomto případě počítejte s jedním kusem na osobu a dobu pečení zkraťte na 30–45 minut podle jejich velikosti. Brambory pak ale dejte péct dřív.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/4

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč