Candát na šalvěji

Candát na šalvěji

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1703 kcal
Bílkoviny 36 g
Cukr 19 g
Tuky 167 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Ani kapka nepřijde nazmar! Zbytek šťávy v pekáčku vytřete kouskem bagety! 

Suroviny

candát 1 ks
zbavený vnitřností a žaber
sůl a pepř
anglická slanina 100 g
nebo sušená šunka
šalvěj 2 snítka
máslo 70 g
smetana ke šlehání 200 ml
petrželka hrst
nasekaná
světlé pečivo nebo vařené brambory k podávání

1 Troubu předehřejte na 200°C. Na bocích candáta udělejte ostrým nožem pár mělkých šikmých zářezů. Osolte ho, opepřete a do zářezů vložte plátky slaniny či šunky. Pak candáta dejte do pekáče vymazaného máslem, posypte nasekanou šalvějí a poklaďte kousky zbylého másla.

2 Pečte zhruba 25 minut (podle velikosti), aby maso bylo propečené, ale ne vysušené. Potom do šťávy přilijte smetanu, krátce povařte, dochuťte solí a pepřem a zasypte petrželkou. Podávejte se světlým pečivem nebo vařenými bramborami. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

EXKLUZIVNĚ: Koho potkáte dopoledne na Apetit stage?

Lahůdky na Apetit pikniku nenajdete jen v prodejních stáncích. Až se nasytíte dobrotami, přijďte k Apetit stage. Od rána až do večera zde najdete skvělé hosty, zajímavé přednášky a nové zážitky. ...
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi, nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...
  • Tipy redakce

10 neodolatelných důvodů, proč jít na 10. Apetit piknik

Jupí, už se to blíží, už to klepe na vrátka! Gastronomický svátek časopisu Apetit začíná již za pár dní. Ještě váháte, zda v sobotu 19. června 2021 vyrazit do Grébovky? Tady je 10 skvělých důvod, proč oslavit začátek léta společně. ...
  • Suroviny

Jak uvařit dokonalou cibuládu

Cibulové zavařeniny skvěle ladí s pečeným či grilovaným masem, sendviči i sýry. Potřebujete na ně jen pět levných surovin: cibuli, olej, ocet, cukr a sůl. Jak se z obyčejných přísad stane neobyčejná lahůdka?  ...
  • Tipy redakce

Srdečně vás zveme na 10. Apetit piknik a 1. Dny Apetit

Máme skvělé zprávy pro všechny gurmány – závěr června se ponese v duchu skvělého jídla. Už v sobotu 19. června se potkáme v pražské Grébovce na Apetit pikniku. Sobotou také odstartuje týdenní on-line festival Dny Apetit plný slev, dárků a...

Obchod Apetit