0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Candát na šalvěji

Candát na šalvěji

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2-4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1703 kcal
Bílkoviny 36 g
Sacharidy 19 g
Tuky 167 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ani kapka nepřijde nazmar! Zbytek šťávy v pekáčku vytřete kouskem bagety! 

Suroviny

candát 1 ks
zbavený vnitřností a žaber
sůl a pepř
nebo sušená šunka
šalvěj 2 snítka
máslo 70 g
petrželka hrst
nasekaná
pečivo
světlé pečivo nebo vařené brambory k podávání

1 Troubu předehřejte na 200°C. Na bocích candáta udělejte ostrým nožem pár mělkých šikmých zářezů. Osolte ho, opepřete a do zářezů vložte plátky slaniny či šunky. Pak candáta dejte do pekáče vymazaného máslem, posypte nasekanou šalvějí a poklaďte kousky zbylého másla.

2 Pečte zhruba 25 minut (podle velikosti), aby maso bylo propečené, ale ne vysušené. Potom do šťávy přilijte smetanu, krátce povařte, dochuťte solí a pepřem a zasypte petrželkou. Podávejte se světlým pečivem nebo vařenými bramborami. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/8

Apetit magazín

5 večeří, které vás nepošlou hned do postele
  • Jak na to

5 večeří, které vás nepošlou hned do postele

Po vánočním hodování míváme chuť na lehčí ale výživná jídla, v nichž nechybí dávka bílkovin. Ať už si dáte Asií inspirovanou polévku, dýňovou frittatu nebo krůtí karbanátky, po všem se budete cítit sytě, přitom lehce a fit! ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč