Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Candát na šalvěji

Ani kapka nepřijde nazmar! Zbytek šťávy v pekáčku vytřete kouskem bagety! 

Vydání: 2015/8
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 2-4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT25M
Pečení 0:25
Maso

Ingredience

    • 1 candát (cca 1kg), zbavený vnitřností a žaber
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 100g anglické slaniny nebo sušené šunky
    • 2 snítky šalvěje
    • 70g másla
    • 200ml smetany ke šlehání
    • velká hrst nasekané petrželky
    • světlé pečivo nebo vařené brambory k podávání

     

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 200°C. Na bocích candáta udělejte ostrým nožem pár mělkých šikmých zářezů. Osolte ho, opepřete a do zářezů vložte plátky slaniny či šunky. Pak candáta dejte do pekáče vymazaného máslem, posypte nasekanou šalvějí a poklaďte kousky zbylého másla.

2 Pečte zhruba 25 minut (podle velikosti), aby maso bylo propečené, ale ne vysušené. Potom do šťávy přilijte smetanu, krátce povařte, dochuťte solí a pepřem a zasypte petrželkou. Podávejte se světlým pečivem nebo vařenými bramborami. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Smažený candát na salátu

REKLAMA

Přidat komentář