0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Candát na šalvěji

Candát na šalvěji

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2-4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1703 kcal
Bílkoviny 36 g
Sacharidy 19 g
Tuky 167 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ani kapka nepřijde nazmar! Zbytek šťávy v pekáčku vytřete kouskem bagety! 

Suroviny

candát 1 ks
zbavený vnitřností a žaber
sůl a pepř
anglická slanina 100 g
nebo sušená šunka
šalvěj 2 snítka
máslo 70 g
smetana ke šlehání 200 ml
petrželka hrst
nasekaná
pečivo
světlé pečivo nebo vařené brambory k podávání

1 Troubu předehřejte na 200°C. Na bocích candáta udělejte ostrým nožem pár mělkých šikmých zářezů. Osolte ho, opepřete a do zářezů vložte plátky slaniny či šunky. Pak candáta dejte do pekáče vymazaného máslem, posypte nasekanou šalvějí a poklaďte kousky zbylého másla.

2 Pečte zhruba 25 minut (podle velikosti), aby maso bylo propečené, ale ne vysušené. Potom do šťávy přilijte smetanu, krátce povařte, dochuťte solí a pepřem a zasypte petrželkou. Podávejte se světlým pečivem nebo vařenými bramborami. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/8

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha
  • Tipy a triky

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete i v odlehčeném letním bramborovém salátu. Lze ho podávat...
Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit