Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Cannelloni s ricottou a kadeřávkem

Těstoviny se zlatavou sýrovou kůrčičkou plněné krémovou náplní vám zaručeně vykouzlí spokojený úsměv na tváři!

Vydání: 2019/2
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Pro 8 osob
Doba přípravy: Do hodiny
+ odležení
PT30M
Pečení 0:30
Těstoviny Italská

Ingredience

    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 500 g kadeřávku, zbaveného silných stonků a nakrájeného nahrubo
    • po 1 lžíci másla a olivového oleje
    • 2 cibule, nakrájené nadrobno
    • 3 stroužky česneku, nakrájené nadrobno
    • 750 g ricotty
    • 80 g piniových oříšků, opražených
    • 500 g mascarpone
    • 150 ml plnotučného mléka
    • špetka muškátového oříšku
    • 85 g parmazánu, nastrouhaného najemno + navíc na posypání
    • 450 g sušených těstovinových trubiček cannelloni

Příprava jídla

1 V hrnci přiveďte k varu vodu a mírně ji osolte. V jedné či dvou dávkách vsypte kadeřávek a vařte 2 minuty, aby změkl. Slijte a pak z kadeřávku v cedníku jemně vymačkejte přebytečnou tekutinu. Poté ho dosušte papírovými utěrkami a nakrájejte nadrobno.

2 Ve velkém rendlíku rozehřejte máslo a olej a velmi zvolna na nich opékejte cibuli a česnek dosklovita. Odstavte, vmíchejte ricottu a poté kadeřávek s trochou soli, spoustou pepře a většinou piniových oříšků, odložte. Mascarpone prošlehejte s mlékem, muškátovým oříškem, parmazánem a trochou soli. Polovinu této směsi rozetřete po dně zapékací nádoby (cca 30 x 20 cm).

3 Troubu předehřejte na 200°C. V hrnci přiveďte k varu vodu, osolte ji a pak po ní vkládejte vždy po několika cannelloni a vařte 2 minuty, občas je promíchejte, aby se neslepily, pak je vyjměte, dejte do cedníku, trochu zchlaďte tekoucí studenou vodou, abyste s nimi mohli pracovat. Nůžkami trubičky rozpulte, aby byly kratší. Potom je pomocí lžičky naplňte trochou kadeřávkové směsi a postavte na výšku do zapékací nádoby jednu vedle druhé. Pokračujte do spotřebování trubiček a náplně. Zbývající ochucené mascarpone naneste přes trubičky a posypte zbylými piniovými oříšky a dalším parmazánem. Pečte 30 minut, dokřupava a aby omáčka bublala a těstoviny změkly. Vyjměte z trouby a před podáváním nechte 10 minut odpočívat.

Foto: Kris Kirham
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Jednoporcové pizzy s kadeřávkem a vejci

Kadeřávkovo-řepný salát s fetou

REKLAMA

Přidat komentář