Cannelloni à la medová plástev

Cannelloni à la medová plástev

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3106 kcal
Bílkoviny 119 g
Cukr 352 g
Tuky 119 g
Vláknina 66 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Plnění cannelloni je pracné a nadmíru nezábavné. Přinášíme proto recept, v němž se plní samy, a ještě mají smetanovou pokličku.

Suroviny

těstoviny 500 g
cannelloni
Na zeleninové ragú
houby hrst
sušené, malá hrst
olivový olej 80 g
mrkev 3 ks
celer 4 ks
cibule 1 ks
větší, červená
česnek 2 stroužky
pórek 1 ks
žampiony 5 ks
větší
rajčata 5 g
plechovka, nakládaná, soudečková
bazalka svazek
čerstvá
sůl mořská
pepř
černý, čerstvě namletý
Na špenátový základ
špenát 680 g
čerstvý
muškátový oříšek
sůl
pepř

1. Sušené houby zalijte horkou vodou. Mezitím na středním plameni rozehřejte velkou těžkou pánev, vlijte část olivového oleje, nasekanou či nastrouhanou mrkev, celer, cibuli, česnek a pórek. Restujte na středním plameni osm až deset minut. Potom přidejte pokrájené čerstvé žampiony i sušené houby včetně nálevu a duste, dokud zelenina nezměkne.

2. Šťávu nechte odpařit, poté do pánve vyklopte rajčata a přidejte nasekané stonky bazalky (lístky si nechte na později). Ochuťte solí a pepřem a přiveďte k varu. Pomalu vařte zhruba tři čtvrtě hodiny, aby ragú zhoustlo. Přihoďte lístky bazalky.

3. V jiné pánvi připravte špenátový ,podklad‘. Rozpalte ji, pokapejte olejem, vložte špenát a míchejte jím, dokud nezavadne. Okořeňte solí, pepřem i muškátovým oříškem a dejte zatím stranou.

4. Na řadě je bílá omáčka – zřejmě ta nejrychlejší, jakou znáte! Musíte udělat jediné: smíchat smetanu, zakysanou smetanu, ančovičky osušené od oleje a hrst parmazánu.


5. Na dno hrnce (měl by být 20 centimetrů široký a asi 12 centimerů hluboký) vlijte zhruba centimetr bílé omáčky, posypte ji parmazánem, naskládejte špenát a přidejte polovinu ragú. Dlaněmi do něj zatlačujte cannelloni, jeden vedle druhého (obr. 1). Zbylé ragú pak vlijte shora, aby byly trubičky zcela zakryté (obr. 2). Navrch nalijte zbytek bílé omáčky (obr. 3), opět posypte parmazánem, pokropte olivovým olejem a tři čtvrtě hodiny pečte v troubě při 190 °C.

Apetit magazín

  • Tipy a triky

5 luxusních dezertů, které jsou přirozeně bezlepkové

Mlsejte světoznámé dezerty, které si bez obav vychutnají i ti, kteří lepek nesmějí nebo jim jednoduše nedělá dobře. Mandle, sladký sníh, smetana, ovoce a zmrzlina – už jen samotné ingredience znějí chutně. Seženete je jednoduše, vykouzlíte...
  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...
  • Nakupujeme

7 kroků, jak si užít aplikaci Dny Apetit na maximum

Největší novinkou letošního roku je aplikace Dny Apetit, která vás hladce provede nejen Apetit piknikem, ale především také následným online festivalem Dny Apetit. V aplikaci najdete slevy na nákup až 40 % a spoustu dalších výhodných...

5 otázek a odpovědí k anti-covid opatřením na Apetit pikniku

Záleží nám na vašem zdraví i bezpečí. Proto jsme připravili letní trh na čerstvém vzduchu v krásném parku Grébovka, který nabízí dostatek prostoru pro všechny návštěvníky. Abychom si všichni Apetit piknik užili v pohodě a klidu, máme pro...

Obchod Apetit