Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Cannelloni à la medová plástev

Cannelloni
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Cannelloni à la medová plástev

5/5 Počet hodnocení: 2
Více než hodinu Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6127 kcal
Bílkoviny 292 g
Sacharidy 385 g
Tuky 368 g
Vláknina 66 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Plnění cannelloni je pracné a nadmíru nezábavné. Přinášíme proto recept, v němž se plní samy, a ještě mají smetanovou pokličku.

Suroviny

těstoviny 500 g
cannelloni
Na zeleninové ragú
malá hrst
olivový olej 80 g
mrkev 3 ks
celer 4 ks
4 kousky
větší
česnek 2 stroužky
pórek 1 ks
větší
soudečková
bazalka svazek
čerstvá
sůl mořská
pepř mletý
Na špenátový základ
čerstvý
sůl
pepř
Na bílou omáčku
ančovičky (konzerva) 4 ks
případně použijte tzv. očka (i s kaparou)
strouhaný

Postup

1

Sušené houby zalijte horkou vodou. Mezitím na středním plameni rozehřejte velkou těžkou pánev, vlijte část olivového oleje, nasekanou či nastrouhanou mrkev, celer, cibuli, česnek a pórek. Restujte na středním plameni osm až deset minut. Potom přidejte pokrájené čerstvé žampiony i sušené houby včetně nálevu a duste, dokud zelenina nezměkne.

2

Šťávu nechte odpařit, poté do pánve vyklopte rajčata a přidejte nasekané stonky bazalky (lístky si nechte na později). Ochuťte solí a pepřem a přiveďte k varu. Pomalu vařte zhruba tři čtvrtě hodiny, aby ragú zhoustlo. Přihoďte lístky bazalky.

3

V jiné pánvi připravte špenátový ,podklad‘. Rozpalte ji, pokapejte olejem, vložte špenát a míchejte jím, dokud nezavadne. Okořeňte solí, pepřem i muškátovým oříškem a dejte zatím stranou.

4

Na řadě je bílá omáčka – zřejmě ta nejrychlejší, jakou znáte! Musíte udělat jediné: smíchat smetanu, zakysanou smetanu, ančovičky osušené od oleje a hrst parmazánu.

plnšní cannelloni

5

Na dno hrnce (měl by být 20 centimetrů široký a asi 12 centimerů hluboký) vlijte zhruba centimetr bílé omáčky, posypte ji parmazánem, naskládejte špenát a přidejte polovinu ragú. Dlaněmi do něj zatlačujte cannelloni, jeden vedle druhého (obr. 1). Zbylé ragú pak vlijte shora, aby byly trubičky zcela zakryté (obr. 2). Navrch nalijte zbytek bílé omáčky (obr. 3), opět posypte parmazánem, pokropte olivovým olejem a tři čtvrtě hodiny pečte v troubě při 190 °C.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/11

Komentáře

04.06.2010 22:05
Pokud tento recept někdo zkusíte, tak bych ráda věděla, jak to dopadlo... chtěla jsem ho zkusit, miluju lasagne a bylo by to zase trošku jiné... přijde mi, že 4 kg surovin se nemůže vejít do kastrolku o průměru 20 a výšce 12 cm...

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč