0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kadeřávkovo-řepný salát s fetou

Kadeřávkovo-řepný salát s fetou
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Kadeřávkovo-řepný salát s fetou

5/5 Počet hodnocení: 1
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1785 kcal
Bílkoviny 56 g
Sacharidy 143 g
Tuky 104 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zimní salát skvěle kombinuje zemitý kadeřávek, červenou řepu a slanou fetou.

Suroviny

pita 1 ks
olivový olej
podle potřeby
černucha (semínka) 1 ČL
baby kadeřávek 30 g
lze nahradit rukolou
bez silných stonků, nahrubo
vařená (lze použít vakuovanou kupovanou), na kostky
jarní cibulka 4 ks
na kolečka
kopr svazek
malý
rozdrobená nahrubo
Na zálivku
citronová šťáva
z jednoho citronu
olivový olej 4 PL
panenský
med 2 ČL
černucha (semínka) 1 ČL
koření sumah ½ ČL
skořice špetka
mletá
sůl
pepř
čerstvě mletý

1 Troubu předehřejte na 200°C. Chléb pita potřete z obou stran 1 lžičkou oleje a posypte černuchou. Pečte v troubě na mřížce 10 minut, pěkně dozlatova a dokřupava. V polovině obraťte.

2 Přísady na zálivku prošlehejte s trochou soli a pepře. Na servírovací talíř nebo na 4 talíře naaranžujte baby kadeřávek či rukolu, kadeřávek, červenou řepu, jarní cibulku, kopr a fetu.

3 Až chléb pita zchladne natolik, aby s ním šlo pracovat, rozlámejte ho na kousky a posypte jím salát. Pak ho pokapejte zálivkou a rukama opatrně promíchejte, aby byly pokud možno všechny lístky smočené v zálivce.

Foto: Kris Kirham
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/2

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...