Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kadeřávkovo-řepný salát s fetou
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 5
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1785 kcal
Bílkoviny 56 g
Sacharidy 143 g
Tuky 104 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zimní salát skvěle kombinuje zemitý kadeřávek, červenou řepu a slanou fetou. Krásně hraje barvami, je chutný a navíc plný vitamínů. Zkrátka ideální jídlo, které vás postaví na nohy...

Související recepty

Suroviny

olivový olej
podle potřeby
černucha (semínka) 1 ČL
baby kadeřávek 30 g
lze nahradit rukolou
bez silných stonků, nahrubo nakrájený
vařená (lze použít vakuovanou kupovanou), na kostky
jarní cibulka 4 ks
na kolečka
kopr 1 svazek
malý
rozdrobená nahrubo
Na zálivku
olivový olej panenský 4 PL
med 2 ČL
černucha (semínka) 1 ČL
koření sumah ½ ČL
skořice 1 špetka
mletá
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Troubu předehřejte na 200 °C. Chléb pita potřete z obou stran 1 lžičkou oleje a posypte černuchou. Pečte v troubě na mřížce 10 minut, pěkně dozlatova a dokřupava. V polovině obraťte.

2

Přísady na zálivku prošlehejte s trochou soli a pepře.

3

Na servírovací talíř nebo na 4 talíře naaranžujte baby kadeřávek či rukolu, kadeřávek, červenou řepu, jarní cibulku, kopr a fetu.

4

Až chléb pita zchladne natolik, aby s ním šlo pracovat, rozlámejte ho na kousky a posypte jím salát.

5

Pak ho pokapejte zálivkou a rukama opatrně promíchejte, aby byly pokud možno všechny lístky smočené v zálivce.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/2

Apetit magazín