Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kadeřávkovo-řepný salát s fetou

Kadeřávkovo-řepný salát s fetou
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Kadeřávkovo-řepný salát s fetou

5/5 Počet hodnocení: 4
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1785 kcal
Bílkoviny 56 g
Sacharidy 143 g
Tuky 104 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zimní salát skvěle kombinuje zemitý kadeřávek, červenou řepu a slanou fetou.

Suroviny

olivový olej
podle potřeby
černucha (semínka) 1 ČL
baby kadeřávek 30 g
lze nahradit rukolou
bez silných stonků, nahrubo
vařená (lze použít vakuovanou kupovanou), na kostky
jarní cibulka 4 ks
na kolečka
kopr svazek
malý
rozdrobená nahrubo
Na zálivku
z jednoho citronu
olivový olej 4 PL
panenský
med 2 ČL
černucha (semínka) 1 ČL
koření sumah ½ ČL
skořice špetka
mletá
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Troubu předehřejte na 200°C. Chléb pita potřete z obou stran 1 lžičkou oleje a posypte černuchou. Pečte v troubě na mřížce 10 minut, pěkně dozlatova a dokřupava. V polovině obraťte.

2

Přísady na zálivku prošlehejte s trochou soli a pepře. Na servírovací talíř nebo na 4 talíře naaranžujte baby kadeřávek či rukolu, kadeřávek, červenou řepu, jarní cibulku, kopr a fetu.

3

Až chléb pita zchladne natolik, aby s ním šlo pracovat, rozlámejte ho na kousky a posypte jím salát. Pak ho pokapejte zálivkou a rukama opatrně promíchejte, aby byly pokud možno všechny lístky smočené v zálivce.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/2

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč