Zimní salát skvěle kombinuje zemitý kadeřávek, červenou řepu a slanou fetou. Krásně hraje barvami, je chutný a navíc plný vitamínů. Zkrátka ideální jídlo, které vás postaví na nohy...
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 200 °C. Chléb pita potřete z obou stran 1 lžičkou oleje a posypte černuchou. Pečte v troubě na mřížce 10 minut, pěkně dozlatova a dokřupava. V polovině obraťte.
Přísady na zálivku prošlehejte s trochou soli a pepře.
Na servírovací talíř nebo na 4 talíře naaranžujte baby kadeřávek či rukolu, kadeřávek, červenou řepu, jarní cibulku, kopr a fetu.
Až chléb pita zchladne natolik, aby s ním šlo pracovat, rozlámejte ho na kousky a posypte jím salát.
Pak ho pokapejte zálivkou a rukama opatrně promíchejte, aby byly pokud možno všechny lístky smočené v zálivce.