Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kadeřávkovo-řepný salát s fetou

Zimní salát skvěle kombinuje zemitý kadeřávek, červenou řepu a slanou fetou.

Vydání: 2019/2
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT10M
Pečení 0:10
Salát

Ingredience

    • 1 placka chleba pita
    • olivový olej podle potřeby
    • 1 lžička semínek černuchy
    • 30 g baby kadeřávku či rukoly
    • 50 g kadeřávku, zbaveného silných stonků a nakrájeného nahrubo
    • 400 g vařené červené řepy (lze použít vakuově balenou kupovanou), na kostky
    • 4 jarní cibulky, na kolečka
    • malý svazek kopru, nasekaný
    • 200 g fety, rozdrobené nahrubo

    NA ZÁLIVKU

    • šťáva z 1 citronu
    • 4 lžíce panenského olivového oleje
    • 2 lžičky medu
    • 1 lžička semínek černuchy
    • 1/2 lžičky koření sumah (sumac)
    • špetka mleté skořice
    • sůl a čerstvě mletý pepř

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 200°C. Chléb pita potřete z obou stran 1 lžičkou oleje a posypte černuchou. Pečte v troubě na mřížce 10 minut, pěkně dozlatova a dokřupava. V polovině obraťte.

2 Přísady na zálivku prošlehejte s trochou soli a pepře. Na servírovací talíř nebo na 4 talíře naaranžujte baby kadeřávek či rukolu, kadeřávek, červenou řepu, jarní cibulku, kopr a fetu.

3 Až chléb pita zchladne natolik, aby s ním šlo pracovat, rozlámejte ho na kousky a posypte jím salát. Pak ho pokapejte zálivkou a rukama opatrně promíchejte, aby byly pokud možno všechny lístky smočené v zálivce.

Foto: Kris Kirham
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Jednoporcové pizzy s kadeřávkem a vejci

Cannelloni s ricottou a kadeřávkem

REKLAMA

Přidat komentář