0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kadeřávkovo-řepný salát s fetou

Kadeřávkovo-řepný salát s fetou

Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1765 kcal
Bílkoviny 54 g
Sacharidy 143 g
Tuky 102 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zimní salát skvěle kombinuje zemitý kadeřávek, červenou řepu a slanou fetou.

Suroviny

pita 1
olivový olej
podle potřeby
1 ČL
semínka černuchy
baby kadeřávek 30 g
lze nahradit rukolou
kadeřávek 50 g
bez silných stonků, nahrubo
červená řepa 400 g
vařená (lze použít vakuovanou kupovanou), na kostky
jarní cibulka 4 ks
na kolečka
kopr svazek
malý
sýr feta 200 g
rozdrobená nahrubo
Na zálivku
citron 1 ks
šťáva
olivový olej 4 PL
panenský
med 2 ČL
1 ČL
semínka černuchy
0.5 ČL
koření sumah (sumac)
skořice špetka
mletá
sůl
pepř
čerstvě mletý

1 Troubu předehřejte na 200°C. Chléb pita potřete z obou stran 1 lžičkou oleje a posypte černuchou. Pečte v troubě na mřížce 10 minut, pěkně dozlatova a dokřupava. V polovině obraťte.

2 Přísady na zálivku prošlehejte s trochou soli a pepře. Na servírovací talíř nebo na 4 talíře naaranžujte baby kadeřávek či rukolu, kadeřávek, červenou řepu, jarní cibulku, kopr a fetu.

3 Až chléb pita zchladne natolik, aby s ním šlo pracovat, rozlámejte ho na kousky a posypte jím salát. Pak ho pokapejte zálivkou a rukama opatrně promíchejte, aby byly pokud možno všechny lístky smočené v zálivce.

Foto: Kris Kirham
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/2

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha
  • Tipy a triky

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete i v odlehčeném letním bramborovém salátu. Lze ho podávat...
Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit