0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Rychlé zapečené těstoviny

Rychlé zapečené těstoviny
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Rychlé zapečené těstoviny

4.2/5 Počet hodnocení: 115
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3379 kcal
Bílkoviny 150 g
Sacharidy 306 g
Tuky 169 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dobrota z jednoho pekáče, kterou se zavděčíte všem. Zapečené těstoviny, to je skoro sázka na jistotu. 

Suroviny

vejce 4 ks
pažitka
petrželka 1 PL
tymián 1 PL
muškátový oříšek
sůl
pepř
penne 400 g
šunka 100 g
dle chuti
sýr 150 g
scamorza či mozzarella
máslo

Postup

1

Prošlehejte 4 vejce, nasekané bylinky (svazek pažitky, lžíci petrželky a lžičku tymiánu), 30 g parmazánu, 200 ml 30% smetany, špetku muškátového oříšku, sůl a pepř. Smíchejte s vařenými penne (400 g).

2

Do zapékací nádoby s pečicím papírem střídavě vrstvěte těstoviny, kostičky šunky (celkem 100 g), trochu parmazánu a plátky sýra scamorza či mozzarella (150 g). Poklaďte máslem a pečte při 180 °C asi 35 minut.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/7

Apetit magazín

KVÍZ: Uhádnete oblíbená jídla celebrit?
  • Kvízy

KVÍZ: Uhádnete oblíbená jídla celebrit?

Není tajemstvím, že mezi naše nejpopulárnější články patří ty, které se týkají jídelníčku osobností. Lidé zkrátka hoří touhou přečíst si, co jejich oblíbená celebrita jí (jedla) a inspiraovat se. Zkuste si pro pobavení tipnout chutě...
Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč