Rychlé zapečené těstoviny

Rychlé zapečené těstoviny

Hodnocení receptu
Průměr: 3.5 ()
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3339 kcal
Bílkoviny 150 g
Sacharidy 308 g
Tuky 163 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dobrota z jednoho pekáče, kterou se zavděčíte všem. Zapečené těstoviny, to je skoro sázka na jistotu. 

Suroviny

vejce 4 ks
pažitka
petrželka 1 PL
tymián 1 PL
parmazán 30 g
smetana 200 ml
30%
muškátový oříšek
sůl
pepř
penne 400 g
šunka 100 g
parmazán
dle chuti
sýr 150 g
scamorza či mozzarella
máslo

1 Prošlehejte 4 vejce, nasekané bylinky (svazek pažitky, lžíci petrželky a lžičku tymiánu), 30 g parmazánu, 200 ml 30% smetany, špetku muškátového oříšku, sůl a pepř. Smíchejte s vařenými penne (400 g).

2 Do zapékací nádoby s pečicím papírem střídavě vrstvěte těstoviny, kostičky šunky (celkem 100 g), trochu parmazánu a plátky sýra scamorza či mozzarella (150 g). Poklaďte máslem a pečte při 180 °C asi 35 minut.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/7

Apetit magazín

Vše o bramborových chipsech a na co si dát pozor?
  • Suroviny

Vše o bramborových chipsech a na co si dát pozor?

Všichni víme, že nejsou úplně nejzdravější, ale stejně je milujeme. Ano, řeč je o bramborových chipsech. Odkud pocházejí, jak se vyrábějí a na které látky v jejich složení byste si měli dávat největší pozor? ...
Halušky a strapačky: patří do nich vejce a brambory?
  • Jak na to

Halušky a strapačky: patří do nich vejce a brambory?

Halušky mají svůj domov na Slovensku, kde jsou považovány za tradiční jídlo. Známé jsou ale také jako typický valašský pokrm. Jsou rychlým a chutným řešením obědu či večeře. Vyzkoušet je můžete naslano se slaninou, kysaným zelím, brynzou i...
Ječné kroupy – výživa nejen pro kojence a gladiátory
  • Suroviny

Ječné kroupy – výživa nejen pro kojence a gladiátory

Ačkoliv má ječmen v české kuchyni dlouholetou historii, dnes si kroupy dopřáváme maximálně na Štědrý den nebo v zabijačkové polévce. Pojďme společně oprášit tuto „znovu objevenou“ plodinu a dodat našim jídelníčkům potřebnou...

Obchod Apetit