0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Rychlé zapečené těstoviny

Rychlé zapečené těstoviny

4.2 / 5. Počet hodnocení: 111
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3339 kcal
Bílkoviny 150 g
Sacharidy 308 g
Tuky 163 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dobrota z jednoho pekáče, kterou se zavděčíte všem. Zapečené těstoviny, to je skoro sázka na jistotu. 

Suroviny

vejce 4 ks
pažitka
petrželka 1 PL
tymián 1 PL
parmazán 30 g
smetana 200 ml
30%
muškátový oříšek
sůl
pepř
penne 400 g
šunka 100 g
parmazán
dle chuti
sýr 150 g
scamorza či mozzarella
máslo

Postup

1

Prošlehejte 4 vejce, nasekané bylinky (svazek pažitky, lžíci petrželky a lžičku tymiánu), 30 g parmazánu, 200 ml 30% smetany, špetku muškátového oříšku, sůl a pepř. Smíchejte s vařenými penne (400 g).

2

Do zapékací nádoby s pečicím papírem střídavě vrstvěte těstoviny, kostičky šunky (celkem 100 g), trochu parmazánu a plátky sýra scamorza či mozzarella (150 g). Poklaďte máslem a pečte při 180 °C asi 35 minut.

Související články

Aby domácí těstoviny nelepily
  • Tipy a triky

Aby domácí těstoviny nelepily

Aby se při krájení nebo stáčení těstoviny nelepily, posypte je moukou. Před vařením ji opatrně setřeste.    ...
AD
6 důvodů, proč jsou italské těstoviny zdravé
  • Zajímavosti

6 důvodů, proč jsou italské těstoviny zdravé

1.     Těstoviny jsou jednoduchým jídlem Těstoviny jsou jednoduchou poživatinou vyrobenou z tvrdé pšenice – semoliny – a vody. Semolina pochází z vnitřku pšeničného zrna a je jedinou surovinou na jejich výrobu. Kvalita...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/7

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit