0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Cannelloni s ricottou a kadeřávkem

Cannelloni s ricottou a kadeřávkem
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Cannelloni s ricottou a kadeřávkem

5/5 Počet hodnocení: 2
Do hodiny Snadné Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6432 kcal
Bílkoviny 242 g
Sacharidy 391 g
Tuky 432 g
Vláknina 31 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Těstoviny se zlatavou sýrovou kůrčičkou plněné krémovou náplní vám zaručeně vykouzlí spokojený úsměv na tváři!

Suroviny

sůl
pepř
čerstvě mletý
bez silných stonků, nahrubo
máslo 1 PL
olivový olej 1 PL
cibule 2 ks
nadrobno
česnek 3 stroužek
nadrobno
ricotta 750 g
piniové oříšky 80 g
opražené
mléko 150 ml
plnotučné
muškátový oříšek 1 špetka
najemno + na posypání
těstoviny 450 g
sušené trubičky cannelloni

1 V hrnci přiveďte k varu vodu a mírně ji osolte. V jedné či dvou dávkách vsypte kadeřávek a vařte 2 minuty, aby změkl. Slijte a pak z kadeřávku v cedníku jemně vymačkejte přebytečnou tekutinu. Poté ho dosušte papírovými utěrkami a nakrájejte nadrobno.

2 Ve velkém rendlíku rozehřejte máslo a olej a velmi zvolna na nich opékejte cibuli a česnek dosklovita. Odstavte, vmíchejte ricottu a poté kadeřávek s trochou soli, spoustou pepře a většinou piniových oříšků, odložte. Mascarpone prošlehejte s mlékem, muškátovým oříškem, parmazánem a trochou soli. Polovinu této směsi rozetřete po dně zapékací nádoby (cca 30 x 20 cm).

3 Troubu předehřejte na 200°C. V hrnci přiveďte k varu vodu, osolte ji a pak po ní vkládejte vždy po několika cannelloni a vařte 2 minuty, občas je promíchejte, aby se neslepily, pak je vyjměte, dejte do cedníku, trochu zchlaďte tekoucí studenou vodou, abyste s nimi mohli pracovat. Nůžkami trubičky rozpulte, aby byly kratší. Potom je pomocí lžičky naplňte trochou kadeřávkové směsi a postavte na výšku do zapékací nádoby jednu vedle druhé. Pokračujte do spotřebování trubiček a náplně. Zbývající ochucené mascarpone naneste přes trubičky a posypte zbylými piniovými oříšky a dalším parmazánem. Pečte 30 minut, dokřupava a aby omáčka bublala a těstoviny změkly. Vyjměte z trouby a před podáváním nechte 10 minut odpočívat.

Foto: Kris Kirham
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/2

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč