Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Cannelloni s ricottou a kadeřávkem
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 6
Do hodiny Snadné Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6432 kcal
Bílkoviny 242 g
Sacharidy 391 g
Tuky 432 g
Vláknina 31 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Těstoviny se zlatavou sýrovou kůrčičkou plněné krémovou náplní vám zaručeně vykouzlí spokojený úsměv na tváři!

Suroviny

sůl
pepř
čerstvě mletý
bez silných stonků, nahrubo
olivový olej 1 PL
nadrobno
česnek 3 stroužek
nadrobno
ricotta 750 g
piniové oříšky 80 g
opražené
mléko 150 ml
plnotučné
najemno + na posypání
těstoviny 450 g
sušené trubičky cannelloni

Postup

1

V hrnci přiveďte k varu vodu a mírně ji osolte. V jedné či dvou dávkách vsypte kadeřávek a vařte 2 minuty, aby změkl. Slijte a pak z kadeřávku v cedníku jemně vymačkejte přebytečnou tekutinu. Poté ho dosušte papírovými utěrkami a nakrájejte nadrobno.

2

Ve velkém rendlíku rozehřejte máslo a olej a velmi zvolna na nich opékejte cibuli a česnek dosklovita. Odstavte, vmíchejte ricottu a poté kadeřávek s trochou soli, spoustou pepře a většinou piniových oříšků, odložte. Mascarpone prošlehejte s mlékem, muškátovým oříškem, parmazánem a trochou soli. Polovinu této směsi rozetřete po dně zapékací nádoby (cca 30 x 20 cm).

3

Troubu předehřejte na 200°C. V hrnci přiveďte k varu vodu, osolte ji a pak po ní vkládejte vždy po několika cannelloni a vařte 2 minuty, občas je promíchejte, aby se neslepily, pak je vyjměte, dejte do cedníku, trochu zchlaďte tekoucí studenou vodou, abyste s nimi mohli pracovat. Nůžkami trubičky rozpulte, aby byly kratší. Potom je pomocí lžičky naplňte trochou kadeřávkové směsi a postavte na výšku do zapékací nádoby jednu vedle druhé. Pokračujte do spotřebování trubiček a náplně. Zbývající ochucené mascarpone naneste přes trubičky a posypte zbylými piniovými oříšky a dalším parmazánem. Pečte 30 minut, dokřupava a aby omáčka bublala a těstoviny změkly. Vyjměte z trouby a před podáváním nechte 10 minut odpočívat.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/2

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...