Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Čekanka s pršutem a gremolatou

Čekanka s pršutem a gremolatou

5/5 Počet hodnocení: 1
Více než hodinu 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2815 kcal
Bílkoviny 272 g
Sacharidy 30 g
Tuky 193 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Další z typicky zimních druhů zeleniny získá fantastický odpich díky gremolatě, směsi citronové kůry s česnekem a petrželkou.

Související recepty

Suroviny

čekanka 6 ks
olivový olej 2 PL
prosciutto 6 plátků
vývar kuřecí 200 ml
nebo zeleninový vývar
petrželka 1 PL
nasekaná
česnek 1 stroužek
rozdrcený
nastrouhaná kůra

Postup

1
Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Spodní část čekankových puků seřízněte a odstraňte případné poškozené či zahnědlé listy. Puky podélně rozpulte.

2
Ve velké silnostěnné pánvi rozehřejte na středním plameni část oleje s máslem; postupně v něm opečte ze všech stran čekankové puky. Olej a máslo podle potřeby doplňujte.

3
Okolo každého puku oviňte půlku plátku pršutu. Pak jednotlivé čekanky urovnejte hezky vedle sebe do zapékací formy. Přelijte vývarem, pevně překryjte alobalem a formu vložte na nejvyšší drážku do trouby. Duste tři čtvrtě hodiny, pak alobal sejměte a čekanku nechte ještě patnáct minut v troubě; puky díky tomu dokonale zvláční a pršut se vypeče dokřupava.

4
Z citronové kůry, petrželky a česneku smíchejte gremolatu - jídlu dodá svěžest a vůní. Těsně před podáváním ji nasypte na čekanku

Komentáře

04.09.2007 17:39
Recept se nachází v č.2/06, str.28