0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Čekanka s pršutem a gremolatou

Čekanka s pršutem a gremolatou

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Více než hodinu 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2815 kcal
Bílkoviny 272 g
Sacharidy 30 g
Tuky 193 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Další z typicky zimních druhů zeleniny získá fantastický odpich díky gremolatě, směsi citronové kůry s česnekem a petrželkou.

Suroviny

čekanka 6 ks
olivový olej 2 PL
máslo 25 g
prosciutto 6 plátků
vývar kuřecí 200 ml
nebo zeleninový vývar
petrželka 1 PL
nasekaná
česnek 1 stroužek
rozdrcený
citron 1 ks
nastrouhaná kůra
1. Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Spodní část čekankových puků seřízněte a odstraňte případné poškozené či zahnědlé listy. Puky podélně rozpulte.

2. Ve velké silnostěnné pánvi rozehřejte na středním plameni část oleje s máslem; postupně v něm opečte ze všech stran čekankové puky. Olej a máslo podle potřeby doplňujte.

3. Okolo každého puku oviňte půlku plátku pršutu. Pak jednotlivé čekanky urovnejte hezky vedle sebe do zapékací formy. Přelijte vývarem, pevně překryjte alobalem a formu vložte na nejvyšší drážku do trouby. Duste tři čtvrtě hodiny, pak alobal sejměte a čekanku nechte ještě patnáct minut v troubě; puky díky tomu dokonale zvláční a pršut se vypeče dokřupava.

4. Z citronové kůry, petrželky a česneku smíchejte gremolatu – jídlu dodá svěžest a vůní. Těsně před podáváním ji nasyp­te na čekanku

Komentáře

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč