Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.6/5 Počet hodnocení: 21
Do hodiny Velmi snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 397 kcal
Bílkoviny 5 g
Sacharidy 18 g
Tuky 29 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na skus pevné opečené cuketky dobře chutnají s rybami či s kuřecím masem, protože jemné chutě se dobře doplňují. Rozumí si ale i s vepřovým nebo hovězím steakem, kde se stanou nenápadným doplňkem opékaných brambor či hranolků.

Suroviny

olivový olej 2 PL
středně velké nebo 6 malých, na tenké plátky
česnek 2 stroužky
nadrobno
oregano 1 PL
čerstvé nasekané
sůl mořská
pepř mletý

Postup

1

V pánvi rozehřejte lžíci oleje a na středním plameni na něm opékejte polovinu cuket za občasného míchání dozlatova; trvá to asi 10–12 minut. Ovládněte se a nepodlévejte vodou.

2

Vyjměte z pánve a stejným způsobem opečte na zbylém oleji druhou polovinu cuket.

3

Dejte do pánve všechny cukety, přidejte česnek, oregano, osolte a opepřete. Zahřívejte a zlehka míchejte 1–2 minuty, až se česnek rozvoní.

NĚCO NAVÍC
Hotové cuketky můžete využít i jinak. Promíchejte je s těstovinami či kuskusem nebo spojte s míchanými vajíčky.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/6

Komentáře

02.08.2014 15:14

Sú vynikajúce...

Apetit magazín

AD
Minerální vody není třeba střídat, je to mýtus
  • Lidé a jídlo

Minerální vody není třeba střídat, je to mýtus

České minerální vody jsou světovým unikátem. „V Česku je velmi bohatá paleta pramenů a bez nadsázky mohu říct, že se na našem území nachází snad všechny existující typy minerálních vod, což je s ohledem na velikost území skutečný unikát,“...