Na skus pevné opečené cuketky dobře chutnají s rybami či s kuřecím masem, protože jemné chutě se dobře doplňují. Rozumí si ale i s vepřovým nebo hovězím steakem, kde se stanou nenápadným doplňkem opékaných brambor či hranolků.
Suroviny
olivový olej
2
PL
cuketa
4
ks
středně velké nebo 6 malých, na tenké plátky
česnek
2
stroužky
nadrobno
oregano
1
PL
čerstvé nasekané
sůl mořská
pepř mletý
1 V pánvi rozehřejte lžíci oleje a na středním plameni na něm opékejte polovinu cuket za občasného míchání dozlatova; trvá to asi 10–12 minut. Ovládněte se a nepodlévejte vodou.
2 Vyjměte z pánve a stejným způsobem opečte na zbylém oleji druhou polovinu cuket.
3 Dejte do pánve všechny cukety, přidejte česnek, oregano, osolte a opepřete. Zahřívejte a zlehka míchejte 1–2 minuty, až se česnek rozvoní.
NĚCO NAVÍC
Hotové cuketky můžete využít i jinak. Promíchejte je s těstovinami či kuskusem nebo spojte s míchanými vajíčky.
Komentáře
Anonym
02.08.2014 15:14
Sú vynikajúce...
Sú vynikajúce...