0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Česnekové cuketky

Česnekové cuketky

3.5 / 5. Počet hodnocení: 19
Do hodiny Velmi snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 397 kcal
Bílkoviny 5 g
Sacharidy 18 g
Tuky 29 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na skus pevné opečené cuketky dobře chutnají s rybami či s kuřecím masem, protože jemné chutě se dobře doplňují. Rozumí si ale i s vepřovým nebo hovězím steakem, kde se stanou nenápadným doplňkem opékaných brambor či hranolků.

Suroviny

olivový olej 2 PL
cuketa 4 ks
středně velké nebo 6 malých, na tenké plátky
česnek 2 stroužky
nadrobno
oregano 1 PL
čerstvé nasekané
sůl mořská
pepř mletý

1 V pánvi rozehřejte lžíci oleje a na středním plameni na něm opékejte polovinu cuket za občasného míchání dozlatova; trvá to asi 10–12 minut. Ovládněte se a nepodlévejte vodou.

2 Vyjměte z pánve a stejným způsobem opečte na zbylém oleji druhou polovinu cuket.

3 Dejte do pánve všechny cukety, přidejte česnek, oregano, osolte a opepřete. Zahřívejte a zlehka míchejte 1–2 minuty, až se česnek rozvoní.

NĚCO NAVÍC
Hotové cuketky můžete využít i jinak. Promíchejte je s těstovinami či kuskusem nebo spojte s míchanými vajíčky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/6

Komentáře

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit