0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.5/5 Počet hodnocení: 19
Do hodiny Velmi snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 397 kcal
Bílkoviny 5 g
Sacharidy 18 g
Tuky 29 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na skus pevné opečené cuketky dobře chutnají s rybami či s kuřecím masem, protože jemné chutě se dobře doplňují. Rozumí si ale i s vepřovým nebo hovězím steakem, kde se stanou nenápadným doplňkem opékaných brambor či hranolků.

Suroviny

olivový olej 2 PL
středně velké nebo 6 malých, na tenké plátky
česnek 2 stroužky
nadrobno
oregano 1 PL
čerstvé nasekané
sůl mořská
pepř mletý

1 V pánvi rozehřejte lžíci oleje a na středním plameni na něm opékejte polovinu cuket za občasného míchání dozlatova; trvá to asi 10–12 minut. Ovládněte se a nepodlévejte vodou.

2 Vyjměte z pánve a stejným způsobem opečte na zbylém oleji druhou polovinu cuket.

3 Dejte do pánve všechny cukety, přidejte česnek, oregano, osolte a opepřete. Zahřívejte a zlehka míchejte 1–2 minuty, až se česnek rozvoní.

NĚCO NAVÍC
Hotové cuketky můžete využít i jinak. Promíchejte je s těstovinami či kuskusem nebo spojte s míchanými vajíčky.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/6

Komentáře

Anonym

Sú vynikajúce...

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...
AD
Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly
  • Lidé a jídlo

Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly

Horké sluneční paprsky se už pomalu hlásí o slovo a s nimi přichází i jedno z nejoblíbenějších ročních období. Prázdniny a léto, mnoho radostí a zážitků, čas dovolené a pozitivnějších vibrací. A také nová příchuť zmrzlin. ...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč