Polévka, která na vás počká tiše bublajíc v pomalém hrnci, aby byla hotová po návratu domů. Stačí svolat rodinu ke stolu!
Suroviny
Postup
V hrnci na oleji (nebo přímo v pomalém hrnci, pokud to model přístroje umožňuje) opečte hovězí dohněda. Maso vyjměte a nechte stranou, pokud pustilo hodně tuku, část odlijte. Pokud bylo naopak na tuk chudé, přilijte trochu oleje. Na tuku společně opékejte cibuli, česnek, mrkev a řapíkatý celer dozlatova. Zasypte moukou a dobře rozmíchejte.
Přendejte směs do pomalého hrnce. Vlijte vývar, přidejte brambory a odložené maso. Osolte a opepřete. Přisypte do hrnce květák a zapněte na nízký stupeň (low) na 5–6 hodin nebo na vyšší stupeň (high) na 2–3 hodiny.
Otevřete hrnec. Odeberte část tekutiny a část květákových růžiček a dohromady je rozmixujte na zahuštění. Pak vraťte do polévky a rozmíchejte. Přidejte hrst sýra a nechte jej v polévce rozpustit. Rozdělte do talířů, posypte troškou zbývajícího sýra a přidejte zelenou ozdobu podle volby.