Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
,Cheeseburgerová‘ polévka
,Cheeseburgerová‘ polévka
ZDROJ: Apetit
sdílet:

,Cheeseburgerová‘ polévka

4.8/5 Počet hodnocení: 6
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2277 kcal
Bílkoviny 177 g
Sacharidy 176 g
Tuky 85 g
Vláknina 31 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Polévka, která na vás počká tiše bublajíc v pomalém hrnci, aby byla hotová po návratu domů. Stačí svolat rodinu ke stolu!

Související recepty

Suroviny

olivový olej 1 PL
nakrájená nadrobno
česnek 3 stroužky
drcené
mrkev 2 ks
nakrájené na kostičky
řapíkatý celer 2 ks
nakrájený na kostičky
vývar hovězí 1,2 l
velké, nakrájené na kostky
rozebraný na růžičky
čedar 2 hrsti
strouhaný, nebo gouda či jiný podobný sýr, strouhaný
pórek
nať, na posypání, nebo nať jarních cibulek, na posypání

Postup

1

V hrnci na oleji (nebo přímo v pomalém hrnci, pokud to model přístroje umožňuje) opečte hovězí dohněda. Maso vyjměte a nechte stranou, pokud pustilo hodně tuku, část odlijte. Pokud bylo naopak na tuk chudé, přilijte trochu oleje. Na tuku společně opékejte cibuli, česnek, mrkev a řapíkatý celer dozlatova. Zasypte moukou a dobře rozmíchejte. 

2

Přendejte směs do pomalého hrnce. Vlijte vývar, přidejte brambory a odložené maso. Osolte a opepřete. Přisypte do hrnce květák a zapněte na nízký stupeň (low) na 5–6 hodin nebo na vyšší stupeň (high) na 2–3 hodiny. 

3

Otevřete hrnec. Odeberte část tekutiny a část květákových růžiček a dohromady je rozmixujte na zahuštění. Pak vraťte do polévky a rozmíchejte. Přidejte hrst sýra a nechte jej v polévce rozpustit. Rozdělte do talířů, posypte troškou zbývajícího sýra a přidejte zelenou ozdobu podle volby. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/6

Apetit magazín

Polníček: Připravte si salát, který milují i Švýcaři
  • Zajímavosti

Polníček: Připravte si salát, který milují i Švýcaři

Kdysi rostl na polích jako obyčejný plevel, dnes je hvězdou salátových mís nejen ve Švýcarsku, ale i v dalších evropských zemích. Polníček je jemný, křupavý a plný vitamínů. Jak z něj připravit salát, který si vás získá po prvním soustu?...