Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 45 min
4,6 (18x)
28. 9. 2021
Caldo verde
Apetit
Caldo verde
Apetit


Velmi snadné
< 45 min
4,6 (18x)

Caldo verde [čtěte kaldo verde] – portugalská jednoduchá, a přesto vydatná polévka se tradičně vaří z kapusty či kadeřávku, v letních měsících ji ale klidně zkuste udělat z mangoldu nebo špenátu!


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

6

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

6

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 443 kcal
  • Bílkoviny 18.17 g
  • Sacharidy 57.5 g
  • Tuky 11.17 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2020/10

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:

Hodnocení

4,6/5

Hodnocení receptu

4,6/5
(18 hlasů)
5
4
3
2
1

Sdílet

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2020/10

Říjnové číslo, které vychází 16. 9., je tradičně věnováno především milované české kuchyni. Naučte se uvařit domácí povidla a upéct ořechovou bábovku, kynuté koláče nebo jablečné řezy tak dobře, jako to uměly naše babičky! Nebo rodinu překvapte neotřelým českým menu s tou správnou špetkou nostalgie. Pokud se ovšem chcete blýsknout a vyrazit všem dech, šéfkuchař Radek Hasman vás krok za krokem provede přípravou kachny s červeným zelím, jablkovým pyré a polentou. Nechybí ani inspirace na rychlé večeře, které stihnete připravit i po návratu z práce. Jejich společným jmenovatelem jsou tentokrát tolik populární brambory. Těšit se můžete i na ochutnávku z naší nové kuchařky Polévka je grunt, která vyjde na konci září. Apetit, napsáno s chutí.

Související články

Rumfordská polévka

Rumfordská polévka: Skromná klasika z 18. století, která nasytila davy. Připravte si ji podle osvědčeného receptu

V kuchyních chudobinců a vojenských kasáren se před více než dvěma sty lety poprvé vařila polévka, která nasytila tisíce hladových lidí. Její recept vytvořil Benjamin Thompson, pozdější hrabě z Rumfordu. Tento vynalézavý muž hledal způsob, jak nakrmit ty, kteří neměli nic. A tak vznikla rumfordská polévka – skromná, výživná a překvapivě chutná kombinace hrachu, krup a brambor. Dnes ji zná jen málokdo, přesto má stále co nabídnout – připravte si ji s námi.