Chilli losos se zázvorem a nudlemi

Chilli losos se zázvorem a nudlemi

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1819 kcal
Bílkoviny 104 g
Sacharidy 193 g
Tuky 64 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pálivá jídla jsou prostě návyková, na rozdíl od jiných závislostí vám ale tahle přinese jenom čiré štěstí! Až ochutnáte lososa na asijský způsob, nebude už cesty zpět...

Související recepty

Suroviny

60 ml
kecap manis sladká indoneská sójová omáčka
česnek 2 stroužek
drcený
zázvor (čerstvý) 1 ks
3cm kousek čerstvého a nastrouhaného
chilli paprička 1 PL
drcená
sůl 1 ČL
vločková, mořská
losos 4 ks
bez kůže, cca 180 g ks
rostlinný olej 1 PL
200 g
žampion hnědý, krémový, přepůlený
nudle rýžové 200 g
koriandr
čerstvý, na ozdobení

1 V misce prošlehejte kecap manis, česnek, zázvor a 125ml vody a odložte.

2 Na tác či talíř vsypte sušené drcené chilli papričky a sůl a promíchejte. Ve směsi obalte porce lososa a přitlačte ji. Každou porci nakrájejte na 1cm tlusté plátky. Ve velkém woku rozpalte olej a po částech v něm opečte plátky lososa – vždy 1 minutu po každé straně. Vyjměte a odložte.

3 Do uvolněného woku vsypte žampiony a míchejte 2 minuty, až změknou. Přilijte připravenou omáčku s kecap manis a vařte ještě 4 minuty. Nudle uvařte podle návodu na obalu. Dejte je na talíře, na ně rozdělte lososa a houby s omáčkou, ozdobte koriandrem. Ihned podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/3

Apetit magazín

Komerční sdělení
Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?
  • Koktejl

Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?

Víno je nesmazatelně vepsané do naší kultury, i když si to mnohdy ani neuvědomujeme. Důkazem je fakt, že sklenka vína je pro nás vždy spjatá s nejrůznějšími životními okamžiky. Jak ale vybírat, a neudělat chybu? ...
Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu
  • Novinky a zajímavosti

Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu

Sychravé podzimní dny přímo vybízejí k tomu, abychom vařili jídla, která nás zahřejí na těle i na duchu. Přesně takové recepty jsme si pro vás připravili do listopadového čísla Apetitu. Na co se můžete na stránkách nového vydání těšit? ...

Obchod Apetit