Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Chilli losos se zázvorem a nudlemi
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 4
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2338 kcal
Bílkoviny 117 g
Sacharidy 290 g
Tuky 66 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pálivá jídla jsou prostě návyková, na rozdíl od jiných závislostí vám ale tahle přinese jenom čiré štěstí! Až ochutnáte lososa na asijský způsob, nebude už cesty zpět...

Suroviny

kecap manis 60 ml
sladká indoneská sójová omáčka
česnek 2 stroužky
drcené
zázvor (čerstvý) 3 cm
kousek oloupaný a nastrouhaný
chilli sušené 1 PL
drcené
sůl vločková 1 PL
losos 4 ks
filety bez kůže, každý à cca 180 g
rostlinný olej 1 PL
krémové (hnědé), přepůlené
nudle rýžové 200 g
koriandr čerstvý
čerstvý, na ozdobení

Postup

1

V misce prošlehejte kecap manis, česnek, zázvor a 125ml vody a odložte.

2

Na tác či talíř vsypte sušené drcené chilli papričky a sůl a promíchejte. Ve směsi obalte porce lososa a přitlačte ji. Každou porci nakrájejte na 1cm tlusté plátky. Ve velkém woku rozpalte olej a po částech v něm opečte plátky lososa – vždy 1 minutu po každé straně. Vyjměte a odložte.

3

Do uvolněného woku vsypte žampiony a míchejte 2 minuty, až změknou. Přilijte připravenou omáčku s kecap manis a vařte ještě 4 minuty. Nudle uvařte podle návodu na obalu. Dejte je na talíře, na ně rozdělte lososa a houby s omáčkou, ozdobte koriandrem. Ihned podávejte.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/3

Apetit magazín

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu
  • Tipy a triky

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu

Jahodový, višňový, malinový, meruňkový, rybízový nebo třeba švestkový. Příprava domácích džemů je na spadnutí, a tak není divu, že se v obchodech opět poohlížíme po vhodných želírovacích prostředcích. Pokud se zavařováním džemů a marmelád...