Chilli steaky s uzenou paprikou

Chilli steaky s uzenou paprikou

Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné Pro 2-4 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 303 kcal
Bílkoviny 2 g
Sacharidy 6 g
Tuky 28 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na tenhle recept jsme oproti všem obvyklým doporučením použili tenčí plátky masa. Jídlo je rychle hotové, a hlavně chilli papričky a všechny ostatní další přísady maso hezky prostoupí.

Suroviny

olivový olej 2 PL
panenský
4 ks
steak z nízkého roštence, minutkový, spíš tenčí 100-150g/ks
sůl
mořská, hrubozrnná
česnek 3 stroužek
nakrájený na tenké plátky
chilli paprička 1 ČL
drcená, sušená
paprika 2 ČL
uzená, mletá
petržel 1 hrst
hladkolistá, čerstvá, nasekaná
citron
klínky na podávání

1 Ve velké pánvi rozpalte 1 lžíci oleje. Steaky osolte a po částech opékejte 1–2 minuty po každé straně. Maso vyjměte, odložte a uchovejte horké.

2 Do uvolněné pánve dejte zbylou lžíci oleje, česnek, sušenou chilli papričku a uzenou papriku a míchejte 1 minutu. Steaky pokapejte připraveným chilli olejem, posypte petrželkou a doplňte klínky citronu. Jako příloha se hodí chléb, kukuřičné placky i jemné bramborové pyré.

NĚCO NAVÍC
Pokud použijete tradičnější vysoké steaky, upravte podle toho dobu opékání.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/3

Apetit magazín

Koprová omáčka na 6 různých způsobů
  • Tipy redakce

Koprová omáčka na 6 různých způsobů

Některými milovaná a jinými nenáviděná omáčka z kopru neodmyslitelně patří do české národní kuchyně. Někdo ji rád s bramborami a vejcem, jiný s knedlíkem a masem. Jak ještě si ji můžete vychutnat? Připravili jsme pro vás šest variací. ...
Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody
  • Tipy redakce

Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody

Nová kuchařka z edice Apetit – Jahody, vychází už 19. 5. 2022. Je ódou na naše nejoblíbenější letní ovoce. Voňavé sladké jahody jsme nechali zazářit ve více než 130 receptech a tipech. ...
SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte
  • Soutěže

SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte

Sezona jahod je v plném proudu a s ní přicházejí ty nejlákavější pochoutky v podobě šlehačkových pohárů, tvarohových dezertů, jednoduchých bublanin a koláčů, zmrzlin i sofistikovaných dortů a zákusků. Všechny spojuje čerstvost, neodolatelná...
Za vůní dálek: kubánská kuchyně
  • Zajímavosti

Za vůní dálek: kubánská kuchyně

Cestování je o poznávání cizí krajiny i tamější kultury, se kterou je jídlo neodmyslitelně spojeno. Vydejte se s námi za vůní dálek, dnešní zastávkou bude Kuba. Trochu exotiky si tak můžeme užít všichni! Vydejte se s námi do exotické,...

Obchod Apetit