Ostrá arabská harissa nejsou jen samé chilli papričky, obsahuje i další koření, a proto není třeba tenhle ohnivý pokrm nijak dochucovat. Na pečicím papíru se peče proto, abyste ho nemuseli podlévat. Jehněčí plec s červenou harissou je dokonalým spojením jemného jehněčího masa a ostré harissy.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 220°C.
V misce prošlehejte ocet, harissu, cukr, česnek, sůl a pepř.
Plec rozkrájenou na větší kusy nebo kolínka promíchejte s připravenou marinádou a dejte do pekáče vyloženého pečicím papírem.
Nejprve zakryjte poklicí nebo alobalem a pečte 1,5 hodiny.
Pak odkryjte a dopékejte ještě 20 minut dozlatova. Podávejte posypané petrželkou, doplněné jogurtem a arabským chlebem.
NĚCO NAVÍC
Nejlepší klasickou červenou harissu seženete v obchodech s arabskými potravinami.