0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jehněčí plec s červenou harissou

Jehněčí plec s červenou harissou

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 6-8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4414 kcal
Bílkoviny 328 g
Sacharidy 94 g
Tuky 306 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ostrá arabská harissa nejsou jen samé chilli papričky, obsahuje i další koření, a proto není třeba tenhle ohnivý pokrm nijak dochucovat. Na pečicím papíru se peče proto, abyste ho nemuseli podlévat.

Suroviny

ocet 80 ml
sherry
chilli pasta gochujang 100 g
harissa
cukr 45 g
třtinový, tmavý
česnek 2 stroužek
drcený
sůl
mořská
pepř
čerstvě drcený
jehněčí plec 1,8 kg
lze nahradit 6 až 8 jehněčích kolínek
řeckého typu
petrželka
čerstvá, nasekaná, k podávání
arabský chléb
(pita) k podávání

1 Troubu předehřejte na 220°C. V misce prošlehejte ocet, harissu, cukr, česnek, sůl a pepř. Plec rozkrájenou na větší kusy nebo kolínka promíchejte s připravenou marinádou a dejte do pekáče vyloženého pečicím papírem.

2 Nejprve zakryjte poklicí nebo alobalem a pečte 1,5 hodiny. Pak odkryjte a dopékejte ještě 20 minut dozlatova. Podávejte posypané petrželkou, doplněné jogurtem a arabským chlebem.

NĚCO NAVÍC
Nejlepší klasickou červenou harissu seženete v obchodech s arabskými potravinami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/3

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč