0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jehněčí plec s červenou harissou

Jehněčí plec s červenou harissou

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 6-8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4414 kcal
Bílkoviny 328 g
Sacharidy 94 g
Tuky 306 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ostrá arabská harissa nejsou jen samé chilli papričky, obsahuje i další koření, a proto není třeba tenhle ohnivý pokrm nijak dochucovat. Na pečicím papíru se peče proto, abyste ho nemuseli podlévat.

Suroviny

ocet 80 ml
sherry
chilli pasta gochujang 100 g
harissa
cukr 45 g
třtinový, tmavý
česnek 2 stroužek
drcený
sůl
mořská
pepř
čerstvě drcený
jehněčí plec 1.8 kg
lze nahradit 6 až 8 jehněčích kolínek
jogurt
řeckého typu
petrželka
čerstvá, nasekaná, k podávání
arabský chléb
(pita) k podávání

1 Troubu předehřejte na 220°C. V misce prošlehejte ocet, harissu, cukr, česnek, sůl a pepř. Plec rozkrájenou na větší kusy nebo kolínka promíchejte s připravenou marinádou a dejte do pekáče vyloženého pečicím papírem.

2 Nejprve zakryjte poklicí nebo alobalem a pečte 1,5 hodiny. Pak odkryjte a dopékejte ještě 20 minut dozlatova. Podávejte posypané petrželkou, doplněné jogurtem a arabským chlebem.

NĚCO NAVÍC
Nejlepší klasickou červenou harissu seženete v obchodech s arabskými potravinami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/3

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit