Růžičky s kari

Růžičky s kari

Hodnocení receptu
Průměr: 4.7 ()
Více než hodinu Snadné Na 15 růžiček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4932 kcal
Bílkoviny 244 g
Sacharidy 458 g
Tuky 215 g
Vláknina 91 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nejenže vypadají efektně, ale navíc ještě výtečně chutnají. Náplň s kuřecím masem vás s prvním kousnutím překvapí, s dalším si ji zamilujete a pak mlsat nepřestanete, dokud všechny růžičky nesníte.

 

Suroviny

Na těsto
mouka pšeničná hladká 480 g
droždí sušené 1 bal
7 g
sůl 1 ČL
krupicový cukr 1 ČL
olej 4 PL
vejce 2 ks
z toho jedno prošlehané na potírání
mléko 250 ml
vlažné
Na náplň
cibule 2 ks
nadrobno
máslo 3 PL
mouka pšeničná hladká 3 PL
sůl 1 ČL
garam masala 2 ČL
smetana na vaření 400 ml
12%
kuře 350 g
vařené, natrhané na kousky
chilli paprička 4 ks
čerstvá zelená
koriandr 3 PL
nasekaný

Postup

1

Všechny ingredience na těsto včetně většiny mléka dejte do mísy a vypracujte hladké pružné těsto (nejlépe to půjde v robotu s hnětacím hákem).

Tip: Pokud bude těsto suché, přilijte další vlažné mléko.

2

Nechte asi hodinu kynout.

3

Připravte náplň. Cibuli opékejte na másle, dokud nezměkne a nezesklovatí. Zaprašte moukou a zamíchejte.

4

Přisypte sůl a koření garam masala, promíchejte a pomalu za stálého míchání vlévejte smetanu.

5

Provařte tak, aby směs začala houstnout, vmíchejte kuře, chilli papričky a koriandr. Odstavte z plotny a nechte zchladnout.

6

Těsto rozdělte na 15 menších dílů a každý stočte do kuličky. Vyválejte z nich kulaté placky. Ty na čtyřech protilehlých místech nařízněte zhruba do poloviny poloměru.

7

Doprostřed dejte lžíci náplně (obr. 1). Vezměte jednu část naříznutého těsta a stočte ji kolem náplně tak, aby se rohy skoro dotýkaly (obr. 2). Zopakujte s protilehlým cípem a poté se zbylými cípy těsta. Tak vám postupně vznikne z těsta růžička (obr. 3).

8

Troubu předehřejte na 180 °C.

9

Složené růžičky vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem, potřete vejcem a pečte 15–20 minut dozlatova.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/1

Apetit magazín

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...
10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...
17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří
  • Jak na to

17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří

Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu jako z nejlepší restaurace. Přitom vám obvykle nezabere víc jak pár minut času. Vyzkoušejte naše omáčky, které se prakticky nedají pokazit a hodí se k různým druhům rybího masa. Teplé nebo...
5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách
  • Suroviny

5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách

Sušený žlutý hrách patří mezi luštěninami k Popelkám. Kdysi významná surovina se dnes ocitla na okraji zájmu, přitom je levný, vydatný a svou jemnou chutí i krémovou strukturou zazáří v mnoha pokrmech. Dejte mu šanci, pochutnáte si. ...
5 kroků, jak připravovat luštěniny
  • Novinky a zajímavosti

5 kroků, jak připravovat luštěniny

Správná příprava luštěnin není obtížná. Pro jejich dobrou stravitelnost je důležité, abyste je dostatečně namáčeli a dlouho vařili. Sestavili jsme 5 přehledných kroků, které vás přípravou luštěnin názorně provedou. ...

Obchod Apetit