Růžičky s kari

Růžičky s kari

Hodnocení receptu
Průměr: 4.6 ()
Více než hodinu Snadné Na 15 růžiček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4173 kcal
Bílkoviny 190 g
Sacharidy 392 g
Tuky 191 g
Vláknina 64 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nejenže vypadají efektně, ale navíc ještě výtečně chutnají. Náplň s kuřecím masem vás s prvním kousnutím překvapí, s dalším si ji zamilujete a pak mlsat nepřestanete, dokud všechny růžičky nesníte.

 

Související recepty

Suroviny

Na těsto
mouka pšeničná hladká 480 g
1 bal
sušené droždí 7 g
sůl 1 ČL
krupicový cukr 1 ČL
olej 4 PL
vejce 1 ks
vejce 1 ks
prošlehané na potírání
mléko 250 ml
vlažné
Na náplň
cibule 2 ks
nadrobno
máslo 3 PL
mouka pšeničná hladká 3 PL
sůl 1 ČL
2 ČL
koření garam masala
smetana na vaření 400 ml
12%
kuře 350 g
vařené, natrhané na kousky
4 ks
čerstvá zelená chilli paprička zbavené semen, nasekané
koriandr 3 PL
nasekaný

1 Všechny ingredience na těsto včetně většiny mléka dejte do mísy a vypracujte hladké pružné těsto (nejlépe to půjde v robotu s hnětacím hákem). Pokud bude těsto suché, přilijte další vlažné mléko. Nechte asi hodinu kynout.

2 Připravte náplň. Cibuli opékejte na másle, dokud nezměkne a nezesklovatí. Zaprašte moukou a zamíchejte. Přisypte sůl a koření garam masala, promíchejte a pomalu za stálého míchání vlévejte smetanu. Provařte tak, aby směs začala houstnout, vmíchejte kuře, chilli papričky a koriandr. Odstavte z plotny a nechte zchladnout.

3 Těsto rozdělte na 15 menších dílů a každý stočte do kuličky. Vyválejte z nich kulaté placky. Ty na čtyřech protilehlých místech nařízněte zhruba do poloviny poloměru. Doprostřed dejte lžíci náplně (obr. 1). Vezměte jednu část naříznutého těsta a stočte ji kolem náplně tak, aby se rohy skoro dotýkaly (obr. 2). Zopakujte s protilehlým cípem a poté se zbylými cípy těsta. Tak vám postupně vznikne z těsta růžička (obr. 3). Troubu předehřejte na 180 °C. Složené růžičky vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem, potřete vejcem a pečte 15–20 minut dozlatova.
 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/1

Apetit magazín

Chutné rizoto k obědu i k večeři
  • Jak na to

Chutné rizoto k obědu i k večeři

Risotto (rizoto) má původ v severní Itálii, je krémové a vařené ve vývaru. Postupem času recept procestoval celý svět a dostal mnoho podob. Některé jsou tomu původnímu na míle vzdálené, přesto jimi nepohrdneme. Pojďme se podívat, jakou...
K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...

Obchod Apetit