Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.6/5 Počet hodnocení: 23
Více než hodinu Snadné Na 15 růžiček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4932 kcal
Bílkoviny 244 g
Sacharidy 458 g
Tuky 215 g
Vláknina 91 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nejenže vypadají efektně, ale navíc ještě výtečně chutnají. Náplň s kuřecím masem vás s prvním kousnutím překvapí, s dalším si ji zamilujete a pak mlsat nepřestanete, dokud všechny růžičky nesníte.

Suroviny

Na těsto
droždí sušené 1 bal
7 g
sůl 1 ČL
olej 4 PL
vejce 2 ks
z toho jedno prošlehané na potírání
mléko 250 ml
vlažné
Na náplň
nadrobno
sůl 1 ČL
garam masala 2 ČL
kuře 350 g
vařené, natrhané na kousky
čerstvá zelená
koriandr čerstvý 3 PL
nasekaný

Postup

1

Všechny ingredience na těsto včetně většiny mléka dejte do mísy a vypracujte hladké pružné těsto (nejlépe to půjde v robotu s hnětacím hákem).

Tip: Pokud bude těsto suché, přilijte další vlažné mléko.

2

Nechte asi hodinu kynout.

3

Připravte náplň. Cibuli opékejte na másle, dokud nezměkne a nezesklovatí. Zaprašte moukou a zamíchejte.

4

Přisypte sůl a koření garam masala, promíchejte a pomalu za stálého míchání vlévejte smetanu.

5

Provařte tak, aby směs začala houstnout, vmíchejte kuře, chilli papričky a koriandr. Odstavte z plotny a nechte zchladnout.

6

Těsto rozdělte na 15 menších dílů a každý stočte do kuličky. Vyválejte z nich kulaté placky. Ty na čtyřech protilehlých místech nařízněte zhruba do poloviny poloměru.

7

Doprostřed dejte lžíci náplně (obr. 1). Vezměte jednu část naříznutého těsta a stočte ji kolem náplně tak, aby se rohy skoro dotýkaly (obr. 2). Zopakujte s protilehlým cípem a poté se zbylými cípy těsta. Tak vám postupně vznikne z těsta růžička (obr. 3).

příprava růžiček

8

Troubu předehřejte na 180 °C.

9

Složené růžičky vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem, potřete vejcem a pečte 15–20 minut dozlatova.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/1

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...