0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Plněný brioškový věnec
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:
3.9 / 5. Počet hodnocení: 28
Více než hodinu Snadné Na 1 věnec

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7969 kcal
Bílkoviny 618 g
Sacharidy 39 g
Tuky 578 g
Vláknina 41 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Možná že dáváte přednost sladkému závinu před slaným, ovšem jen do chvíle, než ochutnáte náš závin stočený do věnce. Díky šikovnému proříznutí a zapletení se na povrchu objevují rozpečené kousky lákavé náplně – a tomu se prostě nedá odolat.

Suroviny

mouka chlebová 500 g
+ na poprášení
sůl 10 g
droždí sušené 1,5 bal
10 g
mléko 170 ml
plnotučné vlažné
vejce 5 ks
z toho jedno na potření
máslo 250 g
nasekané, změklé
sušená šunka 10 plátků
mozzarella 4 ks
á 125 g
bazalka 1 hrst
parmazán 80 g
strouhaný

Postup

1

Do robotu s hnětacím hákem vsypte mouku. K jedné straně přisypte sůl, ke druhé droždí. Přilijte mléko a vejce a míchejte, až se vše dobře spojí. Po částech přidávejte máslo a hněťte, až se všechno dobře vstřebá – zhruba 5 minut.

2

Vložte do mísy a zakryjte potravinářskou fólií. Nechte asi hodinu kynout, až těsto zdvojnásobí svůj objem.

3

Vykynuté těsto vyklopte na lehce pomoučněnou pracovní plochu. Rozválejte na obdélník o síle 1,5 cm. Poklaďte šunkou a natrhanou mozzarellou a posypte bazalkou.

4

Od delší strany stočte do rolády dlouhé 40–50 cm (obr. 1). Podélně rozkrojte (obr. 2) a zapleťte do copu (jako vrchní patro vánočky (obr. 3). Zatočte do věnce a položte na plech vyložený pečicím papírem. Nechte zakryté potravinářskou fólií kynout další hodinu.

5

Troubu předehřejte na 200 °C.Věnec potřete vejcem a posypte parmazánem. Pečte 25 minut dozlatova. Podávejte teplé nebo studené, jak budete mít chuť.

pletení věnce

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/1

Apetit magazín

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...
AD
Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!
  • Nakupujeme

Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!

Věděli jste, že domácnosti jsou odpovědné až za 53 % potravinového odpadu? Tento alarmující údaj, zveřejněný organizací Zachraň jídlo, nám může posloužit jako odrazový můstek ke změně. Naučíme-li se lépe hospodařit, bude to mít pozitivní...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč