Hodnocení receptu
Průměr: 3.1 ()
Do hodiny Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7380 kcal
Bílkoviny 547 g
Cukr 10 g
Tuky 566 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Možná že dáváte přednost sladkému závinu před slaným, ovšem jen do chvíle, než ochutnáte náš závin stočený do věnce. Díky šikovnému proříznutí a zapletení se na povrchu objevují rozpečené kousky lákavé náplně – a tomu se prostě nedá odolat.

Suroviny

mouka chlebová 500 g
sůl 10 g
1.5 bal
sušené droždí 10 g
170 ml
plnotučné mléko vlažné
vejce 4 ks
vejce 1 ks
na potření
máslo 250 g
nasekané, změklé
sušená šunka 10 plátek
mozzarella 4 ks
á 125 g
bazalka 1 hrst
parmazán 80 g
strouhaný

1 Do robotu s hnětacím hákem vsypte mouku. K jedné straně přisypte sůl, ke druhé droždí. Přilijte mléko a vejce a míchejte, až se vše dobře spojí. Po částech přidávejte máslo a hněťte, až se všechno dobře vstřebá – zhruba 5 minut.

2 Vložte do mísy a zakryjte potravinářskou fólií. Nechte asi hodinu kynout, až těsto zdvojnásobí svůj objem.

3 Vykynuté těsto vyklopte na lehce pomoučněnou pracovní plochu. Rozválejte na obdélník o síle 1,5 cm. Poklaďte šunkou a natrhanou mozzarellou a posypte bazalkou.

4 Od delší strany stočte do rolády dlouhé 40–50 cm (obr. 1). Podélně rozkrojte (obr. 2) a zapleťte do copu (jako vrchní patro vánočky (obr. 3). Zatočte do věnce a položte na plech vyložený pečicím papírem. Nechte zakryté potravinářskou fólií kynout další hodinu.

5 Troubu předehřejte na 200 °C.Věnec potřete vejcem a posypte parmazánem. Pečte 25 minut dozlatova. Podávejte teplé nebo studené, jak budete mít chuť.
 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...
  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...

Obchod Apetit