Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Plněný brioškový věnec
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:
3.8/5 Počet hodnocení: 52
Více než hodinu Snadné Na 1 věnec

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7969 kcal
Bílkoviny 618 g
Sacharidy 39 g
Tuky 578 g
Vláknina 41 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Možná že dáváte přednost sladkému závinu před slaným, ovšem jen do chvíle, než ochutnáte náš závin stočený do věnce. Díky šikovnému proříznutí a zapletení se na povrchu objevují rozpečené kousky lákavé náplně – a tomu se prostě nedá odolat.

Suroviny

mouka chlebová 500 g
+ na poprášení
sůl 10 g
droždí sušené 1,5 bal
10 g
mléko 170 ml
plnotučné vlažné
vejce 5 ks
z toho jedno na potření
máslo 250 g
nasekané, změklé
sušená šunka 10 plátků
á 125 g
bazalka 1 hrst
strouhaný

Postup

1

Do robotu s hnětacím hákem vsypte mouku. K jedné straně přisypte sůl, ke druhé droždí. Přilijte mléko a vejce a míchejte, až se vše dobře spojí. Po částech přidávejte máslo a hněťte, až se všechno dobře vstřebá – zhruba 5 minut.

2

Vložte do mísy a zakryjte potravinářskou fólií. Nechte asi hodinu kynout, až těsto zdvojnásobí svůj objem.

3

Vykynuté těsto vyklopte na lehce pomoučněnou pracovní plochu. Rozválejte na obdélník o síle 1,5 cm. Poklaďte šunkou a natrhanou mozzarellou a posypte bazalkou.

4

Od delší strany stočte do rolády dlouhé 40–50 cm (obr. 1). Podélně rozkrojte (obr. 2) a zapleťte do copu (jako vrchní patro vánočky (obr. 3). Zatočte do věnce a položte na plech vyložený pečicím papírem. Nechte zakryté potravinářskou fólií kynout další hodinu.

5

Troubu předehřejte na 200 °C.Věnec potřete vejcem a posypte parmazánem. Pečte 25 minut dozlatova. Podávejte teplé nebo studené, jak budete mít chuť.

pletení věnce

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/1

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...