0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4/5 Počet hodnocení: 103
Do hodiny Velmi snadné Na 20 sušenek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2229 kcal
Bílkoviny 60 g
Sacharidy 154 g
Tuky 146 g
Vláknina 28 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sušenky s chutí a vůní Itálie se hodí na přátelská posezení i jako jedlý dárek. Až je budete v zimě mlsat, budete se cítit skoro jako na letní dovolené – zvlášť když je zapijete bílým šumivým vínem.

Suroviny

sušená rajčata 60 g
nakládaná
olivy černé 60 g
mouka pšeničná hladká 200 g
kypřicí prášek do pečiva ½ bal
máslo 80 g
vychlazené, na kostičky
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
vejce 1 ks
piniové oříšky 60 g

Postup

1

Troubu předehřejte na 180 °C. Sušená rajčata nechte okapat a nakrájejte nadrobno. Vypeckujte olivy a pokrájejte je nahrubo.

2

V kuchyňském robotu promíchejte mouku, kypřicí prášek, máslo, mascarpone a špetku soli a pepře.

3

Vyklopte do mísy a přidejte vejce, sušená rajčata, olivy a pinie a zlehka promíchejte.

4

Oddělujte 10g kousky těsta, vyválejte z nich kuličky a ty rozložte na plech vyložený pečicím papírem.

5

Pečte asi 15 minut dozlatova. Pak vyjměte, přeneste na mřížku a nechte vychladnout.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/1

Apetit magazín

Beránkova cesta aneb Upečte si ve smaltovaných formách z Česka
  • Lidé a jídlo

Beránkova cesta aneb Upečte si ve smaltovaných formách z Česka

Na tom, jak pěkného beránka nebo bábovku postavíme na slavnostní stůl, má zásadní vliv forma. Ta dobrá vykouzlí milé rysy, skvěle vede teplo a upečené dílo z ní hladce vyklouzne. A taky neco vydrží. My jsme ideální formu našli ve smaltovně...
Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč