0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4 / 5. Počet hodnocení: 99
Do hodiny Velmi snadné Na 20 sušenek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2229 kcal
Bílkoviny 60 g
Sacharidy 154 g
Tuky 146 g
Vláknina 28 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sušenky s chutí a vůní Itálie se hodí na přátelská posezení i jako jedlý dárek. Až je budete v zimě mlsat, budete se cítit skoro jako na letní dovolené – zvlášť když je zapijete bílým šumivým vínem.

Suroviny

sušená rajčata 60 g
nakládaná
olivy černé 60 g
mouka pšeničná hladká 200 g
kypřicí prášek do pečiva ½ bal
máslo 80 g
vychlazené, na kostičky
mascarpone 2 PL
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
vejce 1 ks
piniové oříšky 60 g

Postup

1

Troubu předehřejte na 180 °C. Sušená rajčata nechte okapat a nakrájejte nadrobno. Vypeckujte olivy a pokrájejte je nahrubo.

2

V kuchyňském robotu promíchejte mouku, kypřicí prášek, máslo, mascarpone a špetku soli a pepře.

3

Vyklopte do mísy a přidejte vejce, sušená rajčata, olivy a pinie a zlehka promíchejte.

4

Oddělujte 10g kousky těsta, vyválejte z nich kuličky a ty rozložte na plech vyložený pečicím papírem.

5

Pečte asi 15 minut dozlatova. Pak vyjměte, přeneste na mřížku a nechte vychladnout.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/1

Apetit magazín

Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Zajímavosti

Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč