Sušenky s chutí a vůní Itálie se hodí na přátelská posezení i jako jedlý dárek. Až je budete v zimě mlsat, budete se cítit skoro jako na letní dovolené – zvlášť když je zapijete bílým šumivým vínem.
Suroviny
sušená rajčata
60
g
nakládaná
olivy černé
60
g
mouka pšeničná hladká
200
g
kypřicí prášek do pečiva
½
bal
máslo
80
g
vychlazené, na kostičky
mascarpone
2
PL
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
vejce
1
ks
piniové oříšky
60
g
Postup
1
Troubu předehřejte na 180 °C. Sušená rajčata nechte okapat a nakrájejte nadrobno. Vypeckujte olivy a pokrájejte je nahrubo.
2
V kuchyňském robotu promíchejte mouku, kypřicí prášek, máslo, mascarpone a špetku soli a pepře.
3
Vyklopte do mísy a přidejte vejce, sušená rajčata, olivy a pinie a zlehka promíchejte.
4
Oddělujte 10g kousky těsta, vyválejte z nich kuličky a ty rozložte na plech vyložený pečicím papírem.
5
Pečte asi 15 minut dozlatova. Pak vyjměte, přeneste na mřížku a nechte vychladnout.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Slané pečení: 10 receptů na party hity (10 receptů )
- 30 receptů na nejlepší domácí sušenky(30 receptů )