Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Ciabatta s vařeným ,rostbífem‘

Rychlý a snadný způsob přípravy masa jsme odkoukali v jedné z kuchařek výtvarnice a znalkyně lidových obyčejů Kamily Skopové. Nic vám však nebrání zajít si do obchodu pro hotový krájený rostbíf a mít to úplně bez námahy.

Vydání: 2019/7
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 1–2 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
PT10M
Vaření 0:10
Sendvič

Ingredience

    • cca 150 g hovězího roštěnce (steakového) v celku
    • vývar na vaření masa (může být i z kostky, v nouzi stačí osolená a okořeněná voda)
    • pár tenkých půlkoleček červené cibule
    • 1 menší ciabatta, podélně rozpůlená
    • 1 lžíce rostlinného oleje nebo podle potřeby
    • 2 hrsti rukoly + vločková sůl a čerstvě mletý pepř

    NA ZÁLIVKU

    • 1 lžíce hrubozrnné hořčice
    • 1,5 lžíce čerstvé citronové šťávy
    • 60 ml panenského olivového oleje + další na pečivo
    • 40 g parmazánu, nastrouhaného najemno

Příprava jídla

1 Maso zformujte do co nejdokonalejší krychličky (malá odchylka nevadí) a svažte kuchyňským provázkem, jako byste vázali dárkový balíček (viz Něco navíc). Místo mašle doprostřed přivažte kousek provázku, abyste mohli maso pohodlně ponořit a poté vylovit. V hrnci přiveďte k varu vývar. Změřte hranu masové krychličky (máte-li kvádřík, berte v potaz delší stranu) a na každý naměřený centimetr vařte ponořené do vody minutu – krychlička o velikosti 5 x 5 x 5 cm se tedy bude vařit 5 minut. Dáváte-li přednost méně růžovému masu, připočtěte k naměřenému ještě 1–2 minuty, podle velikosti kusu masa. Maso se nesmí dotýkat dna ani stěn nádoby, v níž se vaří. Pak ho vyjměte a nechte vychladnout.

2 Mezitím zalijte cibuli v misce studenou vodou a odložte. Připravte zálivku. Hořčici rozmixujte s citronovou šťávou v mixéru či robotu s potřebným příslušenstvím, pak za chodu přístroje tenkým pramínkem přilévejte olivový olej, potom přisypávejte parmazán. Vlijte tenkým pramínkem 1 lžíci studené vody a mixujte dohladka a dohusta. Osolte a opepřete.

3 Pánev rozehřejte na středním ohni. Řezné strany ciabatty pokapejte olejem. Opečte na pánvi řezem dolů dozlatova a dokřupava, cca 5 minut. Pak ciabattu položte opečenou stranou nahoru a pokropte trochou zálivky. Poklaďte rukolou i scezenou a osušenou (papírovou utěrkou) cibulí. Osolte a opepřete a pokapejte další trochou zálivky. Maso nakrájejte na tenké plátky a naaranžujte na rukolu s cibulí. Pokapejte další zálivkou podle chuti, osolte a opepřete.

4 Zbude-li vám nějaká zálivka, zužitkujte ji k salátu či do dalšího sendviče. V uzavřené nádobě v chladničce vydrží 2 dny. ,Rostbíf‘ uchovávejte v chladničce a snězte do druhého dne.

NĚCO NAVÍC
S masem se dobře pracuje a není těžké ho vytvarovat. Také není problém stočit nebo jinak poskládat plátek a pak z obou stran pevně sešněrovat (jako padouši v kovbojce zajatce) do tvaru krychle. Snažte se při tom, aby potom dovnitř při vaření co nejméně vnikl vývar.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Žitný chléb s krevetovým salátem

Duhové sendviče

REKLAMA

Přidat komentář