Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Ciabatta s vařeným ,rostbífem‘

Ciabatta s vařeným ,rostbífem‘

4/5 Počet hodnocení: 2
Do hodiny Velmi snadné Pro 1–2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1363 kcal
Bílkoviny 54 g
Sacharidy 53 g
Tuky 102 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rychlý a snadný způsob přípravy masa jsme odkoukali v jedné z kuchařek výtvarnice a znalkyně lidových obyčejů Kamily Skopové. Nic vám však nebrání zajít si do obchodu pro hotový krájený rostbíf a mít to úplně bez námahy.

Suroviny

steakový, v celku
vývar
na vaření masa, může být i z kostky, v nouzi stačí solená a okořeněná voda
pár tenkých půlkoleček
menší, podélně rozpůlená
rostlinný olej 1 PL
nebo podle potřeby
rukola 2 hrsti
sůl vločková
pepř
čerstvě mletý
Na zálivku
hořčice hrubozrnná 1 PL
čerstvá
olivový olej panenský 60 ml
+ další na pečivo
najemno nastrouhaného

Postup

1

Maso zformujte do co nejdokonalejší krychličky (malá odchylka nevadí) a svažte kuchyňským provázkem, jako byste vázali dárkový balíček (viz Něco navíc). Místo mašle doprostřed přivažte kousek provázku, abyste mohli maso pohodlně ponořit a poté vylovit. V hrnci přiveďte k varu vývar. Změřte hranu masové krychličky (máte-li kvádřík, berte v potaz delší stranu) a na každý naměřený centimetr vařte ponořené do vody minutu – krychlička o velikosti 5 x 5 x 5 cm se tedy bude vařit 5 minut. Dáváte-li přednost méně růžovému masu, připočtěte k naměřenému ještě 1–2 minuty, podle velikosti kusu masa. Maso se nesmí dotýkat dna ani stěn nádoby, v níž se vaří. Pak ho vyjměte a nechte vychladnout.

2

Mezitím zalijte cibuli v misce studenou vodou a odložte. Připravte zálivku. Hořčici rozmixujte s citronovou šťávou v mixéru či robotu s potřebným příslušenstvím, pak za chodu přístroje tenkým pramínkem přilévejte olivový olej, potom přisypávejte parmazán. Vlijte tenkým pramínkem 1 lžíci studené vody a mixujte dohladka a dohusta. Osolte a opepřete.

3

Pánev rozehřejte na středním ohni. Řezné strany ciabatty pokapejte olejem. Opečte na pánvi řezem dolů dozlatova a dokřupava, cca 5 minut. Pak ciabattu položte opečenou stranou nahoru a pokropte trochou zálivky. Poklaďte rukolou i scezenou a osušenou (papírovou utěrkou) cibulí. Osolte a opepřete a pokapejte další trochou zálivky. Maso nakrájejte na tenké plátky a naaranžujte na rukolu s cibulí. Pokapejte další zálivkou podle chuti, osolte a opepřete.

4

Zbude-li vám nějaká zálivka, zužitkujte ji k salátu či do dalšího sendviče. V uzavřené nádobě v chladničce vydrží 2 dny. ,Rostbíf uchovávejte v chladničce a snězte do druhého dne.

NĚCO NAVÍC
S masem se dobře pracuje a není těžké ho vytvarovat. Také není problém stočit nebo jinak poskládat plátek a pak z obou stran pevně sešněrovat (jako padouši v kovbojce zajatce) do tvaru krychle. Snažte se při tom, aby potom dovnitř při vaření co nejméně vnikl vývar.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/7

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč