
Žitný chléb s krevetovým salátem
Poctivý krevetový koktejl (salát) má rozhodně něco do sebe. Vzhledem k naší zeměpisné poloze jsou čerstvé chlazené krevety nedosa- žitelné, ale mražené jsou důstojná náhrada. Doporučujeme je mít v mrazáku pořád po ruce!
Vydání: 2019/7
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 1–2 (podle velikosti) plátky nebo kusy žitného chleba, podle chuti opečené
- 1–2 velké hrsti směsi salátových listů (potočnice, špenát, rukola, ale klidně i trocha ledového na nudličky)
- cca 30 g salátové okurky, nakrájené na nudličky
- 2–3 třešňová rajčátka, rozpůlená
- 2 ředkvičky, nakrájené na tenká kolečka a/nebo na nudličky
- 60 g loupaných vařených krevet
- špetka kajenského pepře nebo mleté
- papriky na ozdobení
- 3 lžičky řeckého jogurtu
- 1 lžíce majonézy (může být i japonská)
- 1/2 lžičky dobrého kečupu
- citronová šťáva podle chuti (cca z 1 klínku)
- pár kapek brandy (nemusí být)
- špetka soli a čerstvě mletého pepře
NA ZÁLIVKU
Příprava jídla
1 V misce prošlehejte vidličkou všechny přísady na zálivku a podle potřeby dolaďte.
2 Na talíř dejte chleba a navršte na něj salát, okurky, rajčátka a ředkvičky. Navrch naaranžujte krevety. Pokropte zálivkou. Poprašte kajenským pepřem nebo mletou paprikou. Hned snězte.
NĚCO NAVÍC
Do omáčky můžete přidat pár kapek srirachy či tabasca nebo špetku kajenského pepře.
Přidat komentář