0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Žitný chléb s krevetovým salátem

Žitný chléb s krevetovým salátem

4 / 5. Počet hodnocení: 2
Do 20 minut Velmi snadné Pro 1 osobu

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 276 kcal
Bílkoviny 16 g
Sacharidy 20 g
Tuky 12 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Poctivý krevetový koktejl (salát) má rozhodně něco do sebe. Vzhledem k naší zeměpisné poloze jsou čerstvé chlazené krevety nedosažitelné, ale mražené jsou důstojná náhrada. Doporučujeme je mít v mrazáku pořád po ruce!

Suroviny

chleba žitný 1 plátek
1–2 plátky podle velikosti, podle chuti opečené
salát 1 hrst
směs salátových listů – potočnice, špenát, rukola, ale klidně i ledový na nudličky
okurka 30 g
na nudličky
rajčata cherry 2 ks
rozpůlená
ředkvičky 2 ks
na tenká kolečka a/nebo nudličky
krevety 60 g
loupané, vařené
kajenský pepř 1 špetka
lze nahradit mletou paprikou, na ozdobení
Na zálivku
jogurt řeckého typu 3 ČL
majonéza 1 PL
může být i japonská
kečup 0.5 ČL
dobrý
citronová štáva
podle chuti, cca z 1 klínku
brandy
pár kapek (nemusí být)
sůl špetka
pepř špetka
čerstvě mletý

1 V misce prošlehejte vidličkou všechny přísady na zálivku a podle potřeby dolaďte.

2 Na talíř dejte chleba a navršte na něj salát, okurky, rajčátka a ředkvičky. Navrch naaranžujte krevety. Pokropte zálivkou. Poprašte kajenským pepřem nebo mletou paprikou. Hned snězte.

NĚCO NAVÍC
Do omáčky můžete přidat pár kapek srirachy či tabasca nebo špetku kajenského pepře.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/7

Apetit magazín

Jak na masové kuličky
  • Tipy a triky

Jak na masové kuličky

Dají se různě ochucovat  a připravit na sto způsobů. Lze je péct v troubě a taky mrazit. Masové kuličky mají jenom samá plus a na našich redakčních večírcích zmizí vždycky jako první. Potřebujete další důvod k tomu je vyzkoušet? ...
KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...
Komerční sdělení
Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!
  • Lidé a jídlo

Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!

Sladká, příjemně nadýchaná a křupavá svačinka, která se doslova rozpustí na jazyku a vy si ji nejlépe vychutnáte v kombinaci s oblíbenou kávou nebo čajem. Takové chvíle moc nestojí, o to důležitější a povznášející v životě jsou. Užijte si...

Obchod Apetit