Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Žitný chléb s krevetovým salátem

Poctivý krevetový koktejl (salát) má rozhodně něco do sebe. Vzhledem k naší zeměpisné poloze jsou čerstvé chlazené krevety nedosa- žitelné, ale mražené jsou důstojná náhrada. Doporučujeme je mít v mrazáku pořád po ruce!

Vydání: 2019/7
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 1 osobu
Doba přípravy: Do 20 minut
P
Sendvič

Ingredience

    • 1–2 (podle velikosti) plátky nebo kusy žitného chleba, podle chuti opečené
    • 1–2 velké hrsti směsi salátových listů (potočnice, špenát, rukola, ale klidně i trocha ledového na nudličky)
    • cca 30 g salátové okurky, nakrájené na nudličky
    • 2–3 třešňová rajčátka, rozpůlená
    • 2 ředkvičky, nakrájené na tenká kolečka a/nebo na nudličky
    • 60 g loupaných vařených krevet
    • špetka kajenského pepře nebo mleté
    • papriky na ozdobení

    NA ZÁLIVKU

    • 3 lžičky řeckého jogurtu
    • 1 lžíce majonézy (může být i japonská)
    • 1/2 lžičky dobrého kečupu
    • citronová šťáva podle chuti (cca z 1 klínku)
    • pár kapek brandy (nemusí být)
    • špetka soli a čerstvě mletého pepře

Příprava jídla

1 V misce prošlehejte vidličkou všechny přísady na zálivku a podle potřeby dolaďte.

2 Na talíř dejte chleba a navršte na něj salát, okurky, rajčátka a ředkvičky. Navrch naaranžujte krevety. Pokropte zálivkou. Poprašte kajenským pepřem nebo mletou paprikou. Hned snězte.

NĚCO NAVÍC
Do omáčky můžete přidat pár kapek srirachy či tabasca nebo špetku kajenského pepře.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Duhové sendviče

Ciabatta s vařeným ,rostbífem‘

REKLAMA

Přidat komentář