Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Žitný chléb s krevetovým salátem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 5
Do 20 minut Velmi snadné Pro 1 osobu

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 276 kcal
Bílkoviny 16 g
Sacharidy 20 g
Tuky 12 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Poctivý krevetový koktejl (salát) má rozhodně něco do sebe. Vzhledem k naší zeměpisné poloze jsou čerstvé chlazené krevety nedosažitelné, ale mražené jsou důstojná náhrada. Doporučujeme je mít v mrazáku pořád po ruce!

Suroviny

1–2 plátky podle velikosti, podle chuti opečené
salát 1 hrst
směs salátových listů – potočnice, špenát, rukola, ale klidně i ledový na nudličky
na nudličky
rajčata cherry 2 ks
rozpůlená
ředkvičky 2 ks
na tenká kolečka a/nebo nudličky
krevety 60 g
loupané, vařené
kajenský pepř 1 špetka
lze nahradit mletou paprikou, na ozdobení
Na zálivku
majonéza 1 PL
může být i japonská
kečup ½ ČL
dobrý
podle chuti, cca z 1 klínku
pár kapek (nemusí být)
sůl špetka
pepř špetka
čerstvě mletý

Postup

1

V misce prošlehejte vidličkou všechny přísady na zálivku a podle potřeby dolaďte.

2

Na talíř dejte chleba a navršte na něj salát, okurky, rajčátka a ředkvičky. Navrch naaranžujte krevety. Pokropte zálivkou. Poprašte kajenským pepřem nebo mletou paprikou. Hned snězte.

NĚCO NAVÍC
Do omáčky můžete přidat pár kapek srirachy či tabasca nebo špetku kajenského pepře.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/7

Apetit magazín