Poctivý krevetový koktejl (salát) má rozhodně něco do sebe. Vzhledem k naší zeměpisné poloze jsou čerstvé chlazené krevety nedosažitelné, ale mražené jsou důstojná náhrada. Doporučujeme je mít v mrazáku pořád po ruce!
Suroviny
chleba žitný
1
plátek
1–2 plátky podle velikosti, podle chuti opečené
salát
1
hrst
směs salátových listů – potočnice, špenát, rukola, ale klidně i ledový na nudličky
okurka
30
g
na nudličky
rajčata cherry
2
ks
rozpůlená
ředkvičky
2
ks
na tenká kolečka a/nebo nudličky
krevety
60
g
loupané, vařené
kajenský pepř
1
špetka
lze nahradit mletou paprikou, na ozdobení
Na zálivku
jogurt řeckého typu
3
ČL
majonéza
1
PL
může být i japonská
kečup
½
ČL
dobrý
podle chuti, cca z 1 klínku
pár kapek (nemusí být)
sůl
špetka
pepř
špetka
čerstvě mletý
Postup
1
V misce prošlehejte vidličkou všechny přísady na zálivku a podle potřeby dolaďte.
2
Na talíř dejte chleba a navršte na něj salát, okurky, rajčátka a ředkvičky. Navrch naaranžujte krevety. Pokropte zálivkou. Poprašte kajenským pepřem nebo mletou paprikou. Hned snězte.
NĚCO NAVÍC
Do omáčky můžete přidat pár kapek srirachy či tabasca nebo špetku kajenského pepře.