0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Duhové sendviče
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4 / 5. Počet hodnocení: 1
Do hodiny Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4605 kcal
Bílkoviny 162 g
Sacharidy 565 g
Tuky 169 g
Vláknina 99 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jsou krásné na pohled a plné pestré směsi dobrot. Můžete si je ale zjednodušit i libovolně vylepšit podle vlastní chuti a sezony.

Suroviny

toustový chléb 4 plátky
dobrý, tmavý
Na zeleninu
dýně ¼ ks
máslová, bez semen, na 5mm plátky (kolečka)
olivový olej
podle potřeby
paprika červená 1 ks
bez semínek, na kolečka
malá, na tenké šikmé plátky
mrkev 1 ks
nahrubo
klíčky 4 hrsti
výhonky např. kapusta nebo alfalfa (vojtěška)
Na červenořepný hummus
cizrna 400 g
konzerva, scezená, propláchnutá
vařená, může být i kupovaná
paprika mletá uzená 1 ČL
Na kadeřávkové pesto
kadeřávek 3 hrsti
bez tuhých řapíků, lze nahradit 4-5 hrstmi rukoly
mandle 100 g
opražené, loupané
olivový olej panenský 60 ml

1 Troubu předehřejte na 180°C. Na plech vyložený pečicím papírem dejte v jedné vrstvě nakrájenou dýni, pokapejte olejem. Pečte 30 minut doměkka, v polovině přidejte v jedné vrstvě papriku a cuketku, pokapejte je olejem.

2 Mezitím vypeckujte a oloupejte avokádo (viz Něco navíc) a nakrájejte ho na plátky. Mrkev nastrouhejte nahrubo. Odložte.

3 Přísady na hummus rozmixujte (v robotu, mixéru nebo tyčovým mixérem) dohladka a odložte.

4 Přísady na pesto rozmixujte v robotu se sekacím nástavcem nebo v sekáčku na potraviny (nemusíte úplně dohladka, zvolte konzistenci, jaká vám vyhovuje). Odložte.

5 Chléb opečte, 2 plátky potřete hummusem a 2 plátky pestem. Poklaďte pečenou i syrovou zeleninou (každou v jedné vrstvě), avokádem a výhonky.

NĚCO NAVÍC
Tyhle sendviče je potřeba celkem rychle sníst, jinak se chléb může promáčet. Někomu to nemusí vadit a může si vzít sendvič s sebou do práce, do školy či na výlet. Možným řešením také je sestavit a sníst vždy jen tolik sendvičů, kolik jich hned sníte. Zbývající komponenty na vás počkají odděleně v chladničce. V tom případě je dobré nakrájet jen půlku avokáda a ve druhé nechat pecku – ta zpomalí ,odcházení‘ dužiny; také chléb opečte až těsně před jídlem. Můžete si rovněž udělat jeden sendvič (nebo jiný lichý počet) a zbylou zeleninu a pesto sníst s těstovinami nebo s rýží a hummus (vydrží v chladničce až 3 dny) si dát třeba s pečivem. Lze také použít jiné pesto podle chuti.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/7

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč