0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Duhové sendviče
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4 / 5. Počet hodnocení: 1
Do hodiny Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4605 kcal
Bílkoviny 162 g
Sacharidy 565 g
Tuky 169 g
Vláknina 99 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jsou krásné na pohled a plné pestré směsi dobrot. Můžete si je ale zjednodušit i libovolně vylepšit podle vlastní chuti a sezony.

Suroviny

toustový chléb 4 plátky
dobrý, tmavý
Na zeleninu
dýně 0.25 ks
máslová, bez semen, na 5mm plátky (kolečka)
olivový olej
podle potřeby
paprika červená 1 ks
bez semínek, na kolečka
cuketa 1 ks
malá, na tenké šikmé plátky
avokádo 1 ks
mrkev 1 ks
nahrubo
klíčky 4 hrsti
výhonky např. kapusta nebo alfalfa (vojtěška)
Na červenořepný hummus
cizrna 400 g
konzerva, scezená, propláchnutá
červená řepa 0.5 ks
vařená, může být i kupovaná
paprika uzená 1 ČL
Na kadeřávkové pesto
kadeřávek 3 hrsti
bez tuhých řapíků, lze nahradit 4-5 hrstmi rukoly
mandle 100 g
opražené, loupané
olivový olej panenský 60 ml

1 Troubu předehřejte na 180°C. Na plech vyložený pečicím papírem dejte v jedné vrstvě nakrájenou dýni, pokapejte olejem. Pečte 30 minut doměkka, v polovině přidejte v jedné vrstvě papriku a cuketku, pokapejte je olejem.

2 Mezitím vypeckujte a oloupejte avokádo (viz Něco navíc) a nakrájejte ho na plátky. Mrkev nastrouhejte nahrubo. Odložte.

3 Přísady na hummus rozmixujte (v robotu, mixéru nebo tyčovým mixérem) dohladka a odložte.

4 Přísady na pesto rozmixujte v robotu se sekacím nástavcem nebo v sekáčku na potraviny (nemusíte úplně dohladka, zvolte konzistenci, jaká vám vyhovuje). Odložte.

5 Chléb opečte, 2 plátky potřete hummusem a 2 plátky pestem. Poklaďte pečenou i syrovou zeleninou (každou v jedné vrstvě), avokádem a výhonky.

NĚCO NAVÍC
Tyhle sendviče je potřeba celkem rychle sníst, jinak se chléb může promáčet. Někomu to nemusí vadit a může si vzít sendvič s sebou do práce, do školy či na výlet. Možným řešením také je sestavit a sníst vždy jen tolik sendvičů, kolik jich hned sníte. Zbývající komponenty na vás počkají odděleně v chladničce. V tom případě je dobré nakrájet jen půlku avokáda a ve druhé nechat pecku – ta zpomalí ,odcházení‘ dužiny; také chléb opečte až těsně před jídlem. Můžete si rovněž udělat jeden sendvič (nebo jiný lichý počet) a zbylou zeleninu a pesto sníst s těstovinami nebo s rýží a hummus (vydrží v chladničce až 3 dny) si dát třeba s pečivem. Lze také použít jiné pesto podle chuti.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/7

Apetit magazín

Komerční sdělení
Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?
  • Zdraví a výživa

Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?

Superpotraviny a takzvané potraviny budoucnosti si čím dál více získávají na popularitě. Pandemie koronaviru, ale také obavy o životní prostředí přivedly mnoho Čechů ke zdravější stravě. Které značky jsou nejpopulárnější? A proč Češi šílí...
Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice
  • Tipy a triky

Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice

Poznejte s námi jeden ze symbolů Řecka –⁠ alkoholický nápoj ouzo (čti úzo) výjimečný svou lékořicovou chutí. Z čeho se ouzo vyrábí, jak ho správně pít a co je takzvaný ouzo efekt? ...
Jak na masové kuličky
  • Tipy a triky

Jak na masové kuličky

Dají se různě ochucovat  a připravit na sto způsobů. Lze je péct v troubě a taky mrazit. Masové kuličky mají jenom samá plus a na našich redakčních večírcích zmizí vždycky jako první. Potřebujete další důvod k tomu je vyzkoušet? ...
KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...

Obchod Apetit