Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Duhové sendviče

Jsou krásné na pohled a plné pestré směsi dobrot. Můžete si je ale zjednodušit i libovolně vylepšit podle vlastní chuti a sezony.

Vydání: 2019/7
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 2 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
PT30M
Pečení 0:30
Sendvič

Ingredience

    • 4 silné plátky dobrého tmavého toustového chleba

    NA ZELENINU

    • 1/4 máslové dýně, zbavená semen a nakrájená na 5 mm plátky (kolečka)
    • olivový olej podle potřeby
    • 1 červená paprika, zbavená semínek a nakrájená na kolečka
    • 1 malá cuketka, nakrájená na tenké šikmé plátky
    • 1 avokádo
    • 1 mrkev, nastrouhaná nahrubo
    • 4 hrsti výhonků (například kapusta nebo alfalfa/vojtěška)

    NA ČERVENOŘEPNÝ HUMMUS

    • 400 g konzerva cizrny, scezená a propláchnutá
    • 1/2 bulvy vařené červené řepy (může být i kupovaná)
    • 1 lžička mleté uzené papriky

    NA KADEŘÁVKOVÉ PESTO

    • 2–3 hrsti kadeřávku, bez tuhých řapíků (lze nahradit 4–5 hrstmi rukoly)
    • 80–100 g opražených loupaných mandlí
    • 60 ml panenského olivového oleje

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 180°C. Na plech vyložený pečicím papírem dejte v jedné vrstvě nakrájenou dýni, pokapejte olejem. Pečte 30 minut doměkka, v polovině přidejte v jedné vrstvě papriku a cuketku, pokapejte je olejem.

2 Mezitím vypeckujte a oloupejte avokádo (viz Něco navíc) a nakrájejte ho na plátky. Mrkev nastrouhejte nahrubo. Odložte.

3 Přísady na hummus rozmixujte (v robotu, mixéru nebo tyčovým mixérem) dohladka a odložte.

4 Přísady na pesto rozmixujte v robotu se sekacím nástavcem nebo v sekáčku na potraviny (nemusíte úplně dohladka, zvolte konzistenci, jaká vám vyhovuje). Odložte.

5 Chléb opečte, 2 plátky potřete hummusem a 2 plátky pestem. Poklaďte pečenou i syrovou zeleninou (každou v jedné vrstvě), avokádem a výhonky.

NĚCO NAVÍC
Tyhle sendviče je potřeba celkem rychle sníst, jinak se chléb může promáčet. Někomu to nemusí vadit a může si vzít sendvič s sebou do práce, do školy či na výlet. Možným řešením také je sestavit a sníst vždy jen tolik sendvičů, kolik jich hned sníte. Zbývající komponenty na vás počkají odděleně v chladničce. V tom případě je dobré nakrájet jen půlku avokáda a ve druhé nechat pecku – ta zpomalí ,odcházení‘ dužiny; také chléb opečte až těsně před jídlem. Můžete si rovněž udělat jeden sendvič (nebo jiný lichý počet) a zbylou zeleninu a pesto sníst s těstovinami nebo s rýží a hummus (vydrží v chladničce až 3 dny) si dát třeba s pečivem. Lze také použít jiné pesto podle chuti.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Žitný chléb s krevetovým salátem

Ciabatta s vařeným ,rostbífem‘

REKLAMA

Přidat komentář