Jsou krásné na pohled a plné pestré směsi dobrot. Můžete si je ale zjednodušit i libovolně vylepšit podle vlastní chuti a sezony.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 180°C. Na plech vyložený pečicím papírem dejte v jedné vrstvě nakrájenou dýni, pokapejte olejem. Pečte 30 minut doměkka, v polovině přidejte v jedné vrstvě papriku a cuketku, pokapejte je olejem.
Mezitím vypeckujte a oloupejte avokádo (viz Něco navíc) a nakrájejte ho na plátky. Mrkev nastrouhejte nahrubo. Odložte.
Přísady na hummus rozmixujte (v robotu, mixéru nebo tyčovým mixérem) dohladka a odložte.
Přísady na pesto rozmixujte v robotu se sekacím nástavcem nebo v sekáčku na potraviny (nemusíte úplně dohladka, zvolte konzistenci, jaká vám vyhovuje). Odložte.
Chléb opečte, 2 plátky potřete hummusem a 2 plátky pestem. Poklaďte pečenou i syrovou zeleninou (každou v jedné vrstvě), avokádem a výhonky.
NĚCO NAVÍC
Tyhle sendviče je potřeba celkem rychle sníst, jinak se chléb může promáčet. Někomu to nemusí vadit a může si vzít sendvič s sebou do práce, do školy či na výlet. Možným řešením také je sestavit a sníst vždy jen tolik sendvičů, kolik jich hned sníte. Zbývající komponenty na vás počkají odděleně v chladničce. V tom případě je dobré nakrájet jen půlku avokáda a ve druhé nechat pecku – ta zpomalí ,odcházení dužiny; také chléb opečte až těsně před jídlem. Můžete si rovněž udělat jeden sendvič (nebo jiný lichý počet) a zbylou zeleninu a pesto sníst s těstovinami nebo s rýží a hummus (vydrží v chladničce až 3 dny) si dát třeba s pečivem. Lze také použít jiné pesto podle chuti.