Díky citronu jsou tyto těstoviny svěží, díky smetaně zase vydatné. Navíc většinu ingrediencí k jejich přípravě už máte určitě doma!
Suroviny
Postup
Na omáčku nechte v menším hrnci rozpustit máslo, zasypte je moukou a umíchejte světlou jíšku. Vlijte víno, promíchejte a nechte odvařit alkohol. Po částech zašlehejte mléko, osolte, opepřete a nechte zvolna 10 minut vařit. Poté odstavte a vmíchejte nastrouhanou citronovou kůru i šťávu, parmazán a smetanu.
V pánvi rozehřejte olivový olej a máslo. Vsypte žampiony a opečte je dozlatova. Osolte, opepřete a vmíchejte nasekané bylinky. Přilijte smetanovou omáčku a promíchejte.
Těstoviny uvařte podle návodu na obalu v osolené vodě al dente, tedy na skus. Slijte a ponechte si zhruba dva hrnky vody z vaření. Uvařené těstoviny vsypte do omáčky, promíchejte a v případě potřeby zřeďte vodou z vaření těstovin. Naservírujte na talíře, posypte petrželkou a parmazánem a podávejte.