0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Těstoviny se slaninou a kapustičkami

Těstoviny se slaninou a kapustičkami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Těstoviny se slaninou a kapustičkami

4.3 / 5. Počet hodnocení: 28
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2763 kcal
Bílkoviny 234 g
Sacharidy 153 g
Tuky 118 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Že se vám kombinace těstovin a kapustiček zdá maličko zvláštní? Vyzkoušejte jí a zamilujete se!

Suroviny

sůl
špagety (těstoviny) 400 g
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 1 PL
slanina 4 plátky
na nudličky
cibule 1 ks
nasekaná
mandle loupané 3 hrsti
nasekané
růžičková kapusta 300 g
očištěná a nakrájená
vinný ocet červený 2 PL
parmazán
hobliny, k podávání

1 Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu, aby byly al dente.

2 Mezitím zahřejte velkou nepřilnavou pánev na střed- ním až silném ohni. Vlijte olej, přidejte slaninu a cibuli a opékejte, aby cibule zezlátla a slanina byla křupavá. Vmíchejte mandle a kapustičky. Opékejte 2 minuty, pak vlijte ocet, osolte, opepřete a minutu míchejte.

3 Sceďte těstoviny, vmíchejte do nich směs z pánve a podávejte s hoblinami parmazánu. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/1

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit