Že se vám kombinace těstovin a kapustiček zdá maličko zvláštní? Vyzkoušejte ji a zamilujete se!
Suroviny
sůl
špagety (těstoviny)
400
g
pepř
čerstvě mletý
olivový olej
1
PL
slanina
4
plátky
na nudličky
cibule
1
ks
nasekaná
mandle loupané
3
hrsti
nasekané
růžičková kapusta
300
g
očištěná a nakrájená
vinný ocet červený
2
PL
hobliny, k podávání
1 Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu, aby byly al dente.
2 Mezitím zahřejte velkou nepřilnavou pánev na střed- ním až silném ohni. Vlijte olej, přidejte slaninu a cibuli a opékejte, aby cibule zezlátla a slanina byla křupavá. Vmíchejte mandle a kapustičky. Opékejte 2 minuty, pak vlijte ocet, osolte, opepřete a minutu míchejte.
3 Sceďte těstoviny, vmíchejte do nich směs z pánve a podávejte s hoblinami parmazánu.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 18x originální těstoviny(18 receptů)
- Nejlepší těstoviny a omáčky: 55 ověřených receptů(55 receptů)
- Podzimní jídla z jednoho hrnce do půl hodiny(39 receptů)
- 30 nejlepších receptů pro milovníky špaget(33 receptů)