Že se vám kombinace těstovin a kapustiček zdá maličko zvláštní? Vyzkoušejte jí a zamilujete se!
Suroviny
sůl
špagety
400
g
pepř
čerstvě mletý
olivový olej
1
PL
slanina
4
plátky
libová, nakrájená na nudličky
cibule
1
ks
malá, nasekaná
mandle loupané
3
hrsti
nasekané
růžičková kapusta
300
g
očištěná a nakrájená
vinný ocet červený
2
PL
parmazán
hobliny, k podávání
1 Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu, aby byly al dente.
2 Mezitím zahřejte velkou nepřilnavou pánev na střed- ním až silném ohni. Vlijte olej, přidejte slaninu a cibuli a opékejte, aby cibule zezlátla a slanina byla křupavá. Vmíchejte mandle a kapustičky. Opékejte 2 minuty, pak vlijte ocet, osolte, opepřete a minutu míchejte.
3 Sceďte těstoviny, vmíchejte do nich směs z pánve a podávejte s hoblinami parmazánu.