Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bleskové těstoviny s omáčkou z červené řepy a fetou
Bleskové těstoviny s omáčkou z červené řepy a fetou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Bleskové těstoviny s omáčkou z červené řepy a fetou

4.6/5 Počet hodnocení: 15
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3586 kcal
Bílkoviny 99 g
Sacharidy 365 g
Tuky 148 g
Vláknina 34 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Recept britské kuchařky Nadyii Hussain nás zaujal nejdřív svou jasnou barvou. Pro větší pestrost jsme přidali ještě kadeřávek a pšeničné těstoviny vyměnili za celozrnnou variantu. Pokud máte rádi řepu, budete tohle skrznaskrz zdravé jídlo zbožňovat!

Suroviny

sůl
fettuccine 500 g
celozrnné
listy
kopr snítky
Na omáčku
vařená nebo pečená
olivový olej 100 ml
+ navíc na pokapání
sůl 1 ČL
česnek 4 stroužky
oloupané
červená, jalapeño nebo kajenská, bez semínek či s nimi, podle toho, jak chcete výsledek pálivý

Postup

1

Ve velkém hrnci dejte vařit osolenou vodu a těstoviny uvařte podle návodu na obalu na skus. Kadeřávek zbavte tuhých řapíků a listy nakrájejte na velikost sousta. Na posledních pár minut vaření vložte kadeřávek k těstovinám, pak slijte.

2

Na omáčku nakrájejte řepu na kusy a dejte do mixéru (můžete použít také mixér na smoothie) spolu s olivovým olejem, solí, česnekem a papričkou. Rozmixujte dohladka. (Omáčky vznikne dvojnásobek, než budete potřebovat – zbytek zamrazte na příště nebo využijte třeba do rizota.)

3

Fetu rozdrobte do misky. Kopr nasekejte najemno, přidejte k fetě a pokapejte citronovou šťávou.

4

Těstoviny s kadeřávkem vraťte do hrnce, smíchejte je s řepnou omáčkou a nechte společně chvilku prohřát. Pak nandejte na talíře a každou porci doplňte směsí fety a kopru. Pokud chcete, můžete zakápnout trochou oleje navíc.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/1

Apetit magazín

KVÍZ: Poznáte podivné pokrmy a jídla s krkolomnými názvy?
  • Kvízy

KVÍZ: Poznáte podivné pokrmy a jídla s krkolomnými názvy?

Už jste někdy slyšeli například názvy hákarl, chačapuri, casu marzu? Pokud jste zvídaví milovníci netradičních chutí, pak je tu pro vás náš kvíz. Vyzkoušejte si, jak dobře se vyznáte v krkolomných názvech! Třeba vás překvapí, kolik...