Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bleskové těstoviny s omáčkou z červené řepy a fetou
Bleskové těstoviny s omáčkou z červené řepy a fetou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Bleskové těstoviny s omáčkou z červené řepy a fetou

4.6/5 Počet hodnocení: 17
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3586 kcal
Bílkoviny 99 g
Sacharidy 365 g
Tuky 148 g
Vláknina 34 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Recept britské kuchařky Nadyii Hussain nás zaujal nejdřív svou jasnou barvou. Pro větší pestrost jsme přidali ještě kadeřávek a pšeničné těstoviny vyměnili za celozrnnou variantu. Pokud máte rádi řepu, budete tohle skrznaskrz zdravé jídlo zbožňovat! Bleskové těstoviny s omáčkou z červené řepy a fetou je pro mnohé výzva, která mile překvapí.

Související recepty

Suroviny

sůl
fettuccine 500 g
celozrnné
listy
kopr snítky
Na omáčku
vařená nebo pečená
olivový olej 100 ml
+ navíc na pokapání
sůl 1 ČL
česnek 4 stroužky
oloupané
červená, jalapeño nebo kajenská, bez semínek či s nimi, podle toho, jak chcete výsledek pálivý

Postup

1

Ve velkém hrnci dejte vařit osolenou vodu a těstoviny uvařte podle návodu na obalu na skus. Kadeřávek zbavte tuhých řapíků a listy nakrájejte na velikost sousta. Na posledních pár minut vaření vložte kadeřávek k těstovinám, pak slijte.

2

Na omáčku nakrájejte řepu na kusy a dejte do mixéru (můžete použít také mixér na smoothie) spolu s olivovým olejem, solí, česnekem a papričkou. Rozmixujte dohladka. (Omáčky vznikne dvojnásobek, než budete potřebovat – zbytek zamrazte na příště nebo využijte třeba do rizota.)

3

Fetu rozdrobte do misky. Kopr nasekejte najemno, přidejte k fetě a pokapejte citronovou šťávou.

4

Těstoviny s kadeřávkem vraťte do hrnce, smíchejte je s řepnou omáčkou a nechte společně chvilku prohřát. Pak nandejte na talíře a každou porci doplňte směsí fety a kopru. Pokud chcete, můžete zakápnout trochou oleje navíc.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/1

Apetit magazín