Recept britské kuchařky Nadyii Hussain nás zaujal nejdřív svou jasnou barvou. Pro větší pestrost jsme přidali ještě kadeřávek a pšeničné těstoviny vyměnili za celozrnnou variantu. Pokud máte rádi řepu, budete tohle skrznaskrz zdravé jídlo zbožňovat! Bleskové těstoviny s omáčkou z červené řepy a fetou je pro mnohé výzva, která mile překvapí.
Suroviny
Postup
Ve velkém hrnci dejte vařit osolenou vodu a těstoviny uvařte podle návodu na obalu na skus. Kadeřávek zbavte tuhých řapíků a listy nakrájejte na velikost sousta. Na posledních pár minut vaření vložte kadeřávek k těstovinám, pak slijte.
Na omáčku nakrájejte řepu na kusy a dejte do mixéru (můžete použít také mixér na smoothie) spolu s olivovým olejem, solí, česnekem a papričkou. Rozmixujte dohladka. (Omáčky vznikne dvojnásobek, než budete potřebovat – zbytek zamrazte na příště nebo využijte třeba do rizota.)
Fetu rozdrobte do misky. Kopr nasekejte najemno, přidejte k fetě a pokapejte citronovou šťávou.
Těstoviny s kadeřávkem vraťte do hrnce, smíchejte je s řepnou omáčkou a nechte společně chvilku prohřát. Pak nandejte na talíře a každou porci doplňte směsí fety a kopru. Pokud chcete, můžete zakápnout trochou oleje navíc.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Červená řepa: 44 luxusních receptů, které vás zahřejí(44 receptů )