0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Bleskové těstoviny s omáčkou z červené řepy a fetou

Bleskové těstoviny s omáčkou z červené řepy a fetou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Bleskové těstoviny s omáčkou z červené řepy a fetou

4.9/5 Počet hodnocení: 7
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3586 kcal
Bílkoviny 99 g
Sacharidy 365 g
Tuky 148 g
Vláknina 34 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Recept britské kuchařky Nadyii Hussain nás zaujal nejdřív svou jasnou barvou. Pro větší pestrost jsme přidali ještě kadeřávek a pšeničné těstoviny vyměnili za celozrnnou variantu. Pokud máte rádi řepu, budete tohle skrznaskrz zdravé jídlo zbožňovat!

Suroviny

sůl
fettuccine 500 g
celozrnné
listy
kopr snítky
citronová šťáva 1 PL
Na omáčku
vařená nebo pečená
olivový olej 100 ml
+ navíc na pokapání
sůl 1 ČL
česnek 4 stroužky
oloupané
chilli paprička 1 ks
červená, jalapeño nebo kajenská, bez semínek či s nimi, podle toho, jak chcete výsledek pálivý

Postup

1

Ve velkém hrnci dejte vařit osolenou vodu a těstoviny uvařte podle návodu na obalu na skus. Kadeřávek zbavte tuhých řapíků a listy nakrájejte na velikost sousta. Na posledních pár minut vaření vložte kadeřávek k těstovinám, pak slijte.

2

Na omáčku nakrájejte řepu na kusy a dejte do mixéru (můžete použít také mixér na smoothie) spolu s olivovým olejem, solí, česnekem a papričkou. Rozmixujte dohladka. (Omáčky vznikne dvojnásobek, než budete potřebovat – zbytek zamrazte na příště nebo využijte třeba do rizota.)

3

Fetu rozdrobte do misky. Kopr nasekejte najemno, přidejte k fetě a pokapejte citronovou šťávou.

4

Těstoviny s kadeřávkem vraťte do hrnce, smíchejte je s řepnou omáčkou a nechte společně chvilku prohřát. Pak nandejte na talíře a každou porci doplňte směsí fety a kopru. Pokud chcete, můžete zakápnout trochou oleje navíc.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/1

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč