Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Linguine s ricottou, fenyklem, citronem a chilli
Linguine s ricottou, fenyklem, citronem a chilli
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Linguine s ricottou, fenyklem, citronem a chilli

3.8/5 Počet hodnocení: 33
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2172 kcal
Bílkoviny 75 g
Sacharidy 301 g
Tuky 66 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nebojte se pozměnit i recept tak notoricky známý, jako jsou těstoviny aglio e olio – citron a fenykl dodají pokrmu zase jiný, svěží šmrnc. 

Související recepty

Suroviny

linguine 400 g
nebo jiné dlouhé těstoviny
sůl mořská
olivový olej 2 PL
+ k podávání
bulva nakrájená na tenké plátky
čerstvá, červená, zbavená semínek, jemně nakrájená
česnek 3 stroužky
nakrájené nadrobno
šťáva a jemně nastrouhaná kůra
ricotta 200 g
strouhaný, k podávání

Postup

1

Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu.

2

Mezitím rozehřejte ve velké pánvi 2 lžíce olivového oleje, přidejte fenykl, osolte a opékejte zprudka za občasného míchání 8–10 minut, až změkne a trochu zezlátne. Přidejte chilli a česnek a míchejte ještě necelou minutu. Pak vypněte a ihned přidejte citronovou kůru a šťávu.

3

Slijte těstoviny a trochu vody zachyťte. Těstoviny smíchejte s fenyklovou směsí v pánvi, přidejte ricottu, 1 lžíci olivového oleje a 100ml odložené vody z vaření těstovin. Míchejte, až se vše spojí na krémovou omáčku, která pokryje těstoviny.

4

Podávejte posypané parmazánem a pokapané olivovým olejem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/1

Komentáře

03.03.2018 19:25

Rychle, jednoduche, lahko dostupne suroviny, my sme si pochutili a urcite uvarime zas :)

Apetit magazín