0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Linguine s ricottou, fenyklem, citronem a chilli

Linguine s ricottou, fenyklem, citronem a chilli
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Linguine s ricottou, fenyklem, citronem a chilli

4/5 Počet hodnocení: 21
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2172 kcal
Bílkoviny 75 g
Sacharidy 301 g
Tuky 66 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nebojte se pozměnit i recept tak notoricky známý, jako jsou těstoviny aglio e olio – citron a fenykl dodají pokrmu zase jiný, svěží šmrnc. 

Suroviny

linguine 400 g
nebo jiné dlouhé těstoviny
sůl mořská
olivový olej 2 PL
+ k podávání
bulva nakrájená na tenké plátky
chilli paprička 1 ks
čerstvá, červená, zbavená semínek, jemně nakrájená
česnek 3 stroužky
nakrájené nadrobno
šťáva a jemně nastrouhaná kůra
ricotta 200 g
strouhaný, k podávání

1 Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu.

2 Mezitím rozehřejte ve velké pánvi 2 lžíce olivového oleje, přidejte fenykl, osolte a opékejte zprudka za občasného míchání 8–10 minut, až změkne a trochu zezlátne. Přidejte chilli a česnek a míchejte ještě necelou minutu. Pak vypněte a ihned přidejte citronovou kůru a šťávu.

3 Slijte těstoviny a trochu vody zachyťte. Těstoviny smíchejte s fenyklovou směsí v pánvi, přidejte ricottu, 1 lžíci olivového oleje a 100ml odložené vody z vaření těstovin. Míchejte, až se vše spojí na krémovou omáčku, která pokryje těstoviny.

4 Podávejte posypané parmazánem a pokapané olivovým olejem. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/1

Komentáře

Barbora Palova

Rychle, jednoduche, lahko dostupne suroviny, my sme si pochutili a urcite uvarime zas :)

Apetit magazín

KVÍZ: Uhádnete oblíbená jídla celebrit?
  • Kvízy

KVÍZ: Uhádnete oblíbená jídla celebrit?

Není tajemstvím, že mezi naše nejpopulárnější články patří ty, které se týkají jídelníčku osobností. Lidé zkrátka hoří touhou přečíst si, co jejich oblíbená celebrita jí (jedla) a inspiraovat se. Zkuste si pro pobavení tipnout chutě...
Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč