Nebojte se pozměnit i recept tak notoricky známý, jako jsou těstoviny aglio e olio – citron a fenykl dodají pokrmu zase jiný, svěží šmrnc.
Suroviny
Postup
Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu.
Mezitím rozehřejte ve velké pánvi 2 lžíce olivového oleje, přidejte fenykl, osolte a opékejte zprudka za občasného míchání 8–10 minut, až změkne a trochu zezlátne. Přidejte chilli a česnek a míchejte ještě necelou minutu. Pak vypněte a ihned přidejte citronovou kůru a šťávu.
Slijte těstoviny a trochu vody zachyťte. Těstoviny smíchejte s fenyklovou směsí v pánvi, přidejte ricottu, 1 lžíci olivového oleje a 100ml odložené vody z vaření těstovin. Míchejte, až se vše spojí na krémovou omáčku, která pokryje těstoviny.
Podávejte posypané parmazánem a pokapané olivovým olejem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Pěkně zostra: 33 lahůdek pro milovníky chilli papriček(33 receptů )
- Kulinární jízda Evropou: 59 ověřených receptů(59 receptů )
- Nejlepší těstoviny a omáčky: 55 ověřených receptů(55 receptů )
- 26 receptů s fenyklem(28 receptů )
- 30 receptů na snadná vegetariánská jídla, která v létě oceníte(33 receptů )
- 40 receptů bez masa nejen pro vegetariány(41 receptů )
Komentáře
Rychle, jednoduche, lahko dostupne suroviny, my sme si pochutili a urcite uvarime zas :)