0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Linguine s ricottou, fenyklem, citronem a chilli

Linguine s ricottou, fenyklem, citronem a chilli
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Linguine s ricottou, fenyklem, citronem a chilli

3.9 / 5. Počet hodnocení: 20
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2172 kcal
Bílkoviny 75 g
Sacharidy 301 g
Tuky 66 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nebojte se pozměnit i recept tak notoricky známý, jako jsou těstoviny aglio e olio – citron a fenykl dodají pokrmu zase jiný, svěží šmrnc. 

Suroviny

linguine 400 g
nebo jiné dlouhé těstoviny
sůl mořská
olivový olej 2 PL
+ k podávání
fenykl 1 ks
bulva nakrájená na tenké plátky
chilli paprička 1 ks
čerstvá, červená, zbavená semínek, jemně nakrájená
česnek 3 stroužky
nakrájené nadrobno
citron 1 ks
šťáva a jemně nastrouhaná kůra
ricotta 200 g
parmazán
strouhaný, k podávání

1 Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu.

2 Mezitím rozehřejte ve velké pánvi 2 lžíce olivového oleje, přidejte fenykl, osolte a opékejte zprudka za občasného míchání 8–10 minut, až změkne a trochu zezlátne. Přidejte chilli a česnek a míchejte ještě necelou minutu. Pak vypněte a ihned přidejte citronovou kůru a šťávu.

3 Slijte těstoviny a trochu vody zachyťte. Těstoviny smíchejte s fenyklovou směsí v pánvi, přidejte ricottu, 1 lžíci olivového oleje a 100ml odložené vody z vaření těstovin. Míchejte, až se vše spojí na krémovou omáčku, která pokryje těstoviny.

4 Podávejte posypané parmazánem a pokapané olivovým olejem. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/1

Komentáře

Apetit magazín

Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Zajímavosti

Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč