0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Citronový koláč s pusinkami ve skleničce

Citronový koláč s pusinkami ve skleničce
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Citronový koláč s pusinkami ve skleničce

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Velmi snadné Na 4 skleničky o objemu 125 g nebo 10 panákových skleniček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7125 kcal
Bílkoviny 169 g
Sacharidy 649 g
Tuky 417 g
Vláknina 68 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lemon meringue pie – proslulou klasiku francouzské cukrařiny jsme přetvořili v jednoduchý pohár, který zvládnete připravit i s minimem zkušeností.

Suroviny

sušenky 8 ks
světlé, máslové (mohou být i digestive biscuits)
mandle plátky 30 g
máslo 1.5 PL
rozpuštěné
Na citronový krém
žloutek 5 ks
krupicový cukr 90 g
citronová štáva 90 ml
citronová kůra
z 1–2 bioctronů, jemně nastrouhaná
máslo 90 g
Na sněhové pusinky
bílek 2 ks
krupicový cukr 90 g

Postup

1

Nejprve připravte citronový krém. Všechny ingredience vložte do rendlíku a na mírném plameni za stálého míchání zahřívejte, dokud krém nezhoustne (můžete zahřívat i nad vodní lázní). Nechte vychladnout a pak alespoň na 2 hodiny (nebo přes noc) uložte do lednice.

2

Sušenky a mandle společně rozmixujte. Přidejte máslo a dobře promíchejte.

3

Do čisté mísy dejte bílky a cukr. Ručně šlehejte a zahřívejte nad vodní lázní, dokud se cukr zcela nerozpustí. Sejměte mísu z hrnce a sníh došlehejte v robotu nebo ručním šlehačem – nejlépe na střední výkon 6–8 minut. Sníh musí během šlehání zchladnout na pokojovou teplotu, být lesklý a při vytažení metly tvořit pevné špičky. Sněhem můžete naplnit cukrářský sáček s řezanou špičkou.

4

Na dno skleniček rovnoměrně rozdělte drobečky s máslem, na ně naneste citronový krém, celý pohár zakončete vrstvou sněhu. Ten můžete nanést ledabyle lžičkou nebo sáčkem s řezanou špičkou. Sníh zapečte flambovací pistolí či v troubě pod rozpáleným grilem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/5

Apetit magazín

KVÍZ: krajové speciality
  • Kvízy

KVÍZ: krajové speciality

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...
Komerční sdělení
Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!
  • Lidé a jídlo

Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!

Sladká, příjemně nadýchaná a křupavá svačinka, která se doslova rozpustí na jazyku a vy si ji nejlépe vychutnáte v kombinaci s oblíbenou kávou nebo čajem. Takové chvíle moc nestojí, o to důležitější a povznášející v životě jsou. Užijte si...
KVÍZ: Jak dobří jste v úpravě hovězího masa?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobří jste v úpravě hovězího masa?

Chcete uvařit guláš nebo roštěnky k nedělnímu obědu? Tušíte, jestli se na vývar lépe hodí přední nebo zadní hovězí či které použít do rajské? S naším kvízem můžete zjistit, jak si s hovězím rozumíte. ...
Komerční sdělení
Léto, rodina, přátelé, skvělé pití a italská pohoda!

Léto, rodina, přátelé, skvělé pití a italská pohoda!

Aperitivo Italiano je chvíle vyhrazená rodině, přátelům a ochutnávání. Nesmí chybět tyčinky grissini, krekry, sušená rajčata, olivy a samozřejmě sklenička osvěžujícího aperitivu, který doladí party atmosféru a připraví chuťové buňky na...

Obchod Apetit