Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Citronový koláč s pusinkami ve skleničce

Citronový koláč s pusinkami ve skleničce
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Citronový koláč s pusinkami ve skleničce

4.3/5 Počet hodnocení: 4
Více než hodinu Velmi snadné Na 4 skleničky o objemu 125 g nebo 10 panákových skleniček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7125 kcal
Bílkoviny 169 g
Sacharidy 649 g
Tuky 417 g
Vláknina 68 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lemon meringue pie – proslulou klasiku francouzské cukrařiny jsme přetvořili v jednoduchý pohár, který zvládnete připravit i s minimem zkušeností.

Suroviny

sušenky 8 ks
světlé, máslové (mohou být i digestive biscuits)
mandle plátky 30 g
máslo 1,5 PL
rozpuštěné
Na citronový krém
žloutek 5 ks
krupicový cukr 90 g
citronová šťáva 90 ml
z 1–2 bioctronů, jemně nastrouhaná
máslo 90 g
Na sněhové pusinky
krupicový cukr 90 g

Postup

1

Nejprve připravte citronový krém. Všechny ingredience vložte do rendlíku a na mírném plameni za stálého míchání zahřívejte, dokud krém nezhoustne (můžete zahřívat i nad vodní lázní). Nechte vychladnout a pak alespoň na 2 hodiny (nebo přes noc) uložte do lednice.

2

Sušenky a mandle společně rozmixujte. Přidejte máslo a dobře promíchejte.

3

Do čisté mísy dejte bílky a cukr. Ručně šlehejte a zahřívejte nad vodní lázní, dokud se cukr zcela nerozpustí. Sejměte mísu z hrnce a sníh došlehejte v robotu nebo ručním šlehačem – nejlépe na střední výkon 6–8 minut. Sníh musí během šlehání zchladnout na pokojovou teplotu, být lesklý a při vytažení metly tvořit pevné špičky. Sněhem můžete naplnit cukrářský sáček s řezanou špičkou.

4

Na dno skleniček rovnoměrně rozdělte drobečky s máslem, na ně naneste citronový krém, celý pohár zakončete vrstvou sněhu. Ten můžete nanést ledabyle lžičkou nebo sáčkem s řezanou špičkou. Sníh zapečte flambovací pistolí či v troubě pod rozpáleným grilem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/5

Apetit magazín

Jak uvařit dokonalou rýži basmati, po které nepřiberete
  • Tipy a triky

Jak uvařit dokonalou rýži basmati, po které nepřiberete

Rýže basmati vyniká svými dlouhými zrny a aromatickou chutí, podobně jako rýže jasmínová. Roste v podhůří Himálaje, kde jí místní podmínky dodávají jedinečné aroma. Skvěle doprovodí indické pokrmy, nemusíte se však ostýchat uvařit ji i ke...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
339 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč