Posaďte se pohodlně do křesla a zabořte lžičku do lahodné čokoládové pěny. Hotová slast! Chuť čokoládové pěny je zjemněná krémovým Gervais a báječně ji doplňuje lesní ovoce a mátový cukr...
Suroviny
krémový sýr
120
g
ideálně Gervais Nadýchaný bílý
čokoláda na vaření
80
g
smetana ke šlehání
100
ml
moučkový cukr
1
PL
lesní plody
1
hrst
na ozdobu
máta
krystalový cukr
3
PL
citronová šťáva
Postup
1
Smetanu zahřejte v kastrůlku a přidejte do ní nalámanou čokoládu a nechte ji rozpustit. Pořádně vychlaďte (klidně přes noc). Gervais prošlehejte s moučkovým cukrem.
2
Čokoládovou smetanu vyšlehejte dotuha a zapracujte sýrovou směs. Pěnu rozdělte do čtyř pohárů a ozdobte ovocem.
3
Mátové lístky dejte do hmoždíře nebo ručního mixéru, zasypte cukrem, pokapejte citronovou šťávou a podrtťe. Použijte na ozdobení pohárů.