Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Čokoládová pěna s lesním ovocem a mátou

Čokoládová pěna s lesním ovocem a mátou

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1167 kcal
Bílkoviny 16 g
Sacharidy 112 g
Tuky 68 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Posaďte se pohodlně do křesla a zabořte lžičku do lahodné čokoládové pěny. Hotová slast! Chuť čokoládové pěny je zjemněná krémovým Gervais a báječně ji doplňuje lesní ovoce a mátový cukr...

Suroviny

ideálně Gervais Nadýchaný bílý
čokoláda na vaření 80 g
na ozdobu
máta
krystalový cukr 3 PL

Postup

1

Smetanu zahřejte v kastrůlku a přidejte do ní nalámanou čokoládu a nechte ji rozpustit. Pořádně vychlaďte (klidně přes noc). Gervais prošlehejte s moučkovým cukrem.

2

Čokoládovou smetanu vyšlehejte dotuha a zapracujte sýrovou směs. Pěnu rozdělte do čtyř pohárů a ozdobte ovocem.

3

Mátové lístky dejte do hmoždíře nebo ručního mixéru, zasypte cukrem, pokapejte citronovou šťávou a podrtťe. Použijte na ozdobení pohárů. 

Apetit magazín

Mazagran: Jak připravit osvěžující letní kávovou limonádu
  • Zajímavosti

Mazagran: Jak připravit osvěžující letní kávovou limonádu

Mazagran je dokonalý parťák pro horké letní dny. Unikátní spojení kávy a limonády přináší osvěžující a povzbuzující chuťový zážitek. Tento nápoj původem z Alžírska je dnes čím dál oblíbenější i v Evropě. Co dělá mazagran tak výjimečným a...