0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Indické kuřecí kari s česnekem a černým pepřem

Indické kuřecí kari s česnekem a černým pepřem

4.6 / 5. Počet hodnocení: 8
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2092 kcal
Bílkoviny 188 g
Sacharidy 93 g
Tuky 104 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kari z jižní Indie je netypické tím, že jeho pálivost nestojí na chilli, ale na pepři. Masu svědčí pobyt v marinádě přes noc, pak už jde všechno raz dva.

Suroviny

kuřecí stehenní řízky 900 g
na kostky
cibule 2 ks
na proužky
česnek 4 stroužky
drcený
zázvor (čerstvý) 50 g
najemno
sůl
kokosové mléko 400 ml
koriandr čerstvý svazek
menší, lístky nasekané
rýže
basmati, k podávání
naan
chléb, k podávání
Na marinádu
pepř 2 PL
římský kmín 2 PL
koriandr mletý 2 PL
kokosový olej 1 PL
a trocha na opékání
kurkuma (mletá) 1 PL
citronová šťáva
z jednoho citronu

Postup

1

Na marinádu opražte v pánvi nasucho pepř, římský kmín a koriandr.

2

Pak vychladlé koření umelte nahrubo v mlýnku na koření nebo utlučte v hmoždíři. Dejte do mísy spolu s 1 lžící kokosového oleje, přidejte kurkumu, polovinu citronové šťávy a rozmíchejte na pastu.

3

Kousky kuřete obalte ve vzniklé marinádě a dejte do chladu nejméně na 2 hodiny, ideálně ale přes noc.

4

V pánvi rozehřejte 1 lžíci kokosového oleje. Přidejte cibuli, česnek a zázvor a na mírném ohni opékejte 15–20 minut, dokud nezměknou a nezačnou zlátnout. Zvyšte plamen, přidejte kuře i s marinádou a osolte. Opékejte a míchejte 10 minut.

5

Vlijte kokosové mléko a přiveďte k varu. Stáhněte oheň a vařte 15 minut, nebo dokud není kuře hotové. Pokud chcete hustší omáčku, vařte dalších 10–15 minut.

6

Odstavte z ohně a vmíchejte zbylou citronovou šťávu. Posypte koriandrem, podávejte s rýží a naanem.

Foto: Ant Duncan, Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/11

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč