Recept inspirovaný kambodžskou kuchyní, která pepř zbožňuje, potěší zejména milovníky krevet. Sušený zelený pepř najdete v každém lépe zásobeném supermarketu, čerstvý se shání hůře, ale stojí to za trochu námahy: dodá kromě ostrosti i svěžest.
Suroviny
1 Ve woku rozpalte 1 lžíci oleje. Vhoďte cibuli, opékejte a míchejte 8-10 minut, až změkne a začně zlátnout. Přidejte česnek, zázvor a pepř a minutu společně opékejte. Pak přilijte sójovou, ústřicovou a rybí omáčku a vsypte cukr. Zamíchejte.
2 Zvyšte plamen, přidejte krevety a obsah woku prohazujte či promíchávejte, až krevety zrůžoví (asi 5 minut nebo podle velikosti krevet). Vypněte plamen, do pánve vložte potočnici nebo rukolu a míchejte, až lupení teplem trošku zavadne.
3 Ihned podávejte v miskách s horkou rýží, nezapomeňte také na dostatek ubrousků a případně misku s vodou na zašpiněné prsty z loupání krevet.
Foto: Ant Duncan
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Jednoduché obědy, které zvládnete do 15 minut(33 receptů)