0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Fíky ve filo těstě s kozím sýrem a černým pepřem

Fíky ve filo těstě s kozím sýrem a černým pepřem

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3255 kcal
Bílkoviny 100 g
Sacharidy 476 g
Tuky 67 g
Vláknina 45 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Perfektní a efektní předkrm, který je hotový, než řeknete pepř.

Suroviny

fíky 6 ks
zralé, velké
kozí sýr 125 g
měkký, kůrka odkrojená (nebo viz Něco navíc)
pepř 2 ČL
čerstvě mletého černého
filo těsto 6
máslo 50 g
rozpuštěné
pažitka

1 Troubu rozehřejte na 200°C. Fíkům odkrojte stopku a nařízněte je do kříže zhruba do dvou třetin plodu. Každý fík jemně stlačte, aby se vnitřek trošku rozevřel.

2 V misce rozmačkejte kozí sýr s pepřem a poměrnou část směsi dejte do středu každého fíku. Pak fík znovu uzavřete a strany plodu přitlačte k sobě, aby sýr zůstal pevně uvnitř.

3 Pláty filo těsta rozdělte vždy na čtyři díly. Každý díl pomažte máslem a naskládejte na sebe, aby vzniklo 6 složených čtverců. Do středu každého čtverce položte fík a těsto ohrňte, aby vznikl otevřený měšec. Fík by mělo těsto těsně ovinout, ale ne zcela zakrýt. Zopakujte se všemi fíky.

4 Balíčky rozložte na plech vyložený pečicím papírem, vložte do trouby a pečte 12–15 minut, až je těsto zlatavé a křupavé. Před podáváním nechte trochu vychladnout, fíky a sýr jsou přímo z trouby až nebezpečně žhavé. Těsně před podáváním posypte sekanou pažitkou a jezte teplé.

NĚCO NAVÍC
Použít můžete i čerstvý kozí sýr a zředit jej troškou mléka. Při zapékání se sice nerozteče, ale chutná také skvěle!

Foto: Ant Duncan
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/11

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit