0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Fíky ve filo těstě s kozím sýrem a černým pepřem

Fíky ve filo těstě s kozím sýrem a černým pepřem

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3255 kcal
Bílkoviny 100 g
Sacharidy 476 g
Tuky 67 g
Vláknina 45 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Perfektní a efektní předkrm, který je hotový, než řeknete pepř.

Suroviny

fíky 6 ks
zralé, velké
měkký, kůrka odkrojená (nebo viz Něco navíc)
pepř 2 ČL
čerstvě mletého černého
máslo 50 g
rozpuštěné
pažitka

1 Troubu rozehřejte na 200°C. Fíkům odkrojte stopku a nařízněte je do kříže zhruba do dvou třetin plodu. Každý fík jemně stlačte, aby se vnitřek trošku rozevřel.

2 V misce rozmačkejte kozí sýr s pepřem a poměrnou část směsi dejte do středu každého fíku. Pak fík znovu uzavřete a strany plodu přitlačte k sobě, aby sýr zůstal pevně uvnitř.

3 Pláty filo těsta rozdělte vždy na čtyři díly. Každý díl pomažte máslem a naskládejte na sebe, aby vzniklo 6 složených čtverců. Do středu každého čtverce položte fík a těsto ohrňte, aby vznikl otevřený měšec. Fík by mělo těsto těsně ovinout, ale ne zcela zakrýt. Zopakujte se všemi fíky.

4 Balíčky rozložte na plech vyložený pečicím papírem, vložte do trouby a pečte 12–15 minut, až je těsto zlatavé a křupavé. Před podáváním nechte trochu vychladnout, fíky a sýr jsou přímo z trouby až nebezpečně žhavé. Těsně před podáváním posypte sekanou pažitkou a jezte teplé.

NĚCO NAVÍC
Použít můžete i čerstvý kozí sýr a zředit jej troškou mléka. Při zapékání se sice nerozteče, ale chutná také skvěle!

Foto: Ant Duncan
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/11

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč